A Fideszben mi a jó és a mi a rossz?
Szép napot nektek!
Objektívan szerintetek mit csinálnak jól és mit rosszul a Fideszben?
Ha egy mód van rá, ne fröcsögés legyen belőle, kérlek!
Fideszes és ellenzéki szavazók véleményére is kíváncsi vagyok. Ha Fideszes szavazó vagy, azt is írd le kérlek, mit várnál még a kormánytól, mit hiányolsz esetleg. Az ellenzéki állás is érdekel, de ellenzéki szavazóként ezzel nagyjából tisztában vagyok.
(Tényleg ne essünk egymásnak, érdekel mindenki véleménye!)
Köszönöm!
Semleges vagyok, de megértem a fideszes szavazókat, legalábbis azokat, akik gondolkodás útján döntöttek a Fidesz mellett.
Már leírtam az okokat többször, hogy miért nyert a Fidesz. Röviden azért, mert nincs egy normális ellenzék.
Az ellenzékben nincsenek olyan komoly emberek, akik egykor voltak - gondolok itt Schiffer Andrásra vagy Vona Gáborra.
Helyette van egy bukott miniszterelnök (Gyurcsány), egy a parlamentben bohóckodó, parizerkampányt folytató Jakab Petya, egy miniszterelnökségre éretlen Márki-Zay, aki nem tudta megválogatni a szavait.
Ráadásul ezek között igaz li egység sem volt (Jakab pl. azonnal betámadta Márki-Zay-t).
A Fideszben ennél komolyabb emberek vannak.
Rossz:
-Olyan dolgokba ölnek sok pénzt amibe nem kéne (stadionok, labdarúgás)
-A 2010 előtti kormányokat nem számoltatták el, pedig nagyon megígérték
-A tagságukat jobban is megválogathatnák, mert sok körzetben az indulójuk túl öreg volt, vagy emberileg egy tapló
-Mivel egyre több az erőszakos bűnöző az országban, ezért szabadabb kezét kéne adni a rendőrségnek, és ezt nem tették meg
Jó:
-A világgazdaság folyamatait jól átlátják, és nem ideológiai alapon állnak hozzá (pl a világgazdaság súlypontja keletre tolódott)
-A családtámogatási rendszerük
-Foglalkoznak a határon túli magyarokkal
-Józan kritika Brüsszel felé
-Teljesen nyugodtan bárki megélheti ebben az országban a magyarságát úgy ahogy szeretné
-Könyvtárak építése
-Bőven lehet válogatni a munkahelyek között
Rossz: korrupció, hataloméhség, kompromisszumképtelenség, erkölcstelenség, saját hatalmuk bebetonozása, gyűlöletpolitizálás.
Jó: A fegyelmezett gazdaságpolitika jó volt, de azt most adták fel.
Pl hogy engem, ellenzékit (nem baloldal, nem LMBTQ, stb), a fideszes leszól, piszkál, oltogat.
A Fidesz mindig vitát provokál. Főleg a bunkó emberi rétegből kifolyólag.
A Fidesz 2011 táján, attól kezdve véglegesen beleült az egyházak nyakába. Lógatja elénk a mézesmadzagot és azért úgy kell loholnunk utána, ahogy a Fidesz diktálja. Mindszenty bíboros megmondta nem sokkal azelőtt, hogy börtönbe csukták volna: "Szegények lehetünk, de függetleneknek kell maradnunk!"
Másik észrevétel: nemrég gondolkodtam el rajta... 2002-2006 tájékán sokan emlegették, hogy csak azért nem tud a Fidesz győzni, mert a sok nyugdíjas az MSZP-re szavaz. Most pedig ugyanez a sok nyugdíjas már a Fideszre szavaz.
Tetszik hogy kiall a magyar emberekert az viszont nem, hogy allandoan harcol a nyugattal de
Putyinra egy rossz szot nem mondd aki valoban haboruzik.
"Bőven lehet válogatni a munkahelyek között"
Mennyi fizetésért?
Én gyakrabban látom, hogy a fideszeseket oltogatják, legalábbis, ha ebből az oldalból indulok ki.
"2002-2006 tájékán sokan emlegették, hogy csak azért nem tud a Fidesz győzni, mert a sok nyugdíjas az MSZP-re szavaz. Most pedig ugyanez a sok nyugdíjas már a Fideszre szavaz."
Ez már 2006-ban is baromság volt. Nem azért győzött az MSZP, mert a sok nyugdíjas odaszavazott, hanem mert nagyobb volt a támogatottságuk. Manapság is nagyjából egyforma arányban szavaznak nyugdíjasok a két oldalra.
Különben meg, nem úgy volt, hogy a fideszes nyugdíjasokat elvitte a korona? MZP mondta. 🤔
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!