Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek tényleg sokan...

Szerintetek tényleg sokan elvándorolnak?

Figyelt kérdés
Mindenhol azt látom, hogy most a választások után mindenki tervezi elhagyni az országot. Szerintetek ez tényleg így lesz vagy csak hőbörgés?

2022. ápr. 4. 13:52
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
42%

Az én ismeretségi körömben eddig sokan hittek benne, hogy le lehet váltani a Fideszt. Most világossá vált, hogy az állami propaganda túl erős. Bármit csinálhatnak, egy széles réteg elhiszi a köztéve hülyeségét.

Szerintem most jön egy nagyobb kivándorlási hullám. Az én ismerőseim között sok a jól képzett, aki elmehet, ha akar. De nyilván nem mind fognak, mert kell hozzá némi elszánás. Vannak jó dolgok itthon, amitől nehéz elszakadni. Könnyebb tűrni az ismert rosszat, mint elindulni az ismeretlenbe.

Nekem az, hogy gyerekem van, nagy motiváció. Szeretném, ha lenne neki normális iskola, jutna orvosi ellátás, és jogbiztonság. Magam miatt sokkal kevésbé szedném össze magam, és indulnék neki a világnak.

2022. ápr. 4. 14:55
 12/14 anonim ***** válasza:
12%

Az ezzel a kivándorlással a probléma, h hiába változik az ország, ahol van az a személy, attól még a személy maga nem változik.

Alacsony iskolai végzettséggel és nyelvtudás nélkül csak nem minőségi melót adnak neki a másik országban. Az ottani árszínvonalhoz képest, nem minőségi fizetéssel. Úgyhogy ugyanott lenne, mint ebben az országon.

Persze ha egy senior programozoról van, akinek van 2 tárgyalóképes nyelvtuďása és sok pénz a bankszámlámjának, akkor könnyű. De az ilyenek meg a fideszre szavaztak és nem fognak elmenni külföldre, mert itt is jó nekik.

2022. ápr. 4. 14:59
 13/14 anonim ***** válasza:
28%
Mi pl. 2018-ban azt mondtuk, hogy ha a Fidesz nyer, megyünk. Nem jött össze, de most igen, megvan az aláírt munkaszerződésem, hamarosan meglesz a lakásunk is külföldön. :)
2022. ápr. 4. 15:12
 14/14 anonim ***** válasza:
Azt nem tudom, hogy választások kimenetele miatt ki megy, ki marad. Az ismerőseim között pár olyan van, akik a háború eshetősége miatt kezdték tervezni a hosszabb külföldi tartózkodást. De ők már eleve mentek volna munka miatt, csak később, ezt hozták előrébb. Ők messzebre mennek amúgyis (nem Európába). Ilyen esetek is vannak.
2022. ápr. 4. 15:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!