Olyan csalódott vagyok az országban mint még soha. Kérlek fideszesek, mondjátok el miért lesz jó nekem a következő 4 év?
30 alatti nő vagyok. Szülni pl. így már biztosan nem fogok egy ilyen országban. milyen reményekkel nézzek a jövőbe?
Aki fideszes és szerinte jó lesz így sorolja már fel fel légyszi hogy miért? Miért jó ha nincs demokrácia vagy hogy könnyen meghalok egy kórházban? Nem akarok külföldre menni, de nehezen képzelem el itt a jövőm ebben a NER-es gennyben és érzem hogy iszonyat depressziós leszek
Akkor mondom a sajat peldamat, apolokent 2015-ben vegeztem es kezdtem el dolgozni, akkoriban atlagban 140 ezer ft-t kerestem, de az en lakohelyemen egy panel kb 4-7 millioba kerult. 2020-ban 300-350 ezer korul kerestem, de egy panel mar 20-25 millioba kerult. Alberletben laktam. Szoval hiaba emelkedtek a berek, szamomra ugyanugy elerhetetlenek maradt a sajat ingatlan, mert sajnos csaladi segitsegre nem szamithattam, 20-30% onerot meg mire osszekapartam, mar nott is 20%-al az ingatlanok ara. Tehat igen, a fizetesem megketszerezodott - az ingatlanarak pedig 3-4x annyiba kerulnek, mint elotte…
Akkor dontottem ugy, h eleg volt ebbol, es lepek nyugatra.
Azota megtapasztaltam milyen a vakaciopenz, a 13.havi fizetes, illetve tervezunk itt ingatlant venni, mert sokkal jobbak a hitelfeltetelek, de egyebkent alberletben is siman meg tudsz elni, mert itt jol mukodik ez a rendszer is.
Hasonlóan elkeseredett vagyok, szintén egy 30 alatti nő.
Két dolgot tehetsz, vagy kizárod a politikát és próbálsz nem arra koncentrálni, hogy mi megy az országban, hanem a saját életedre fókuszálsz. Tudom, nehéz elkerülni, hiszen ha kórházba kell menni akkor muszáj szembesülni vele, és az egyre emelkedő árakat se lehet elkerülni, de legalább a mocskolódó politikát valamennyire ki tudod zárni.
A másik lehetőség a külföldre költözés. Nem írtad miért nem akarsz költözni, de ha a nyelv miatt nem mersz menni, akkor azt javaslom hogy kezdd el még most tanulni az angolt, németet, vagy annak az országnak a nyelvét ahol el tudnád képzelni a jövődet. Ha közben mégis úgy érzed, hogy tudnál maradni ebben az országban, akkor se volt felesleges a nyelvtanulásba fektetett idő, úgyhogy ezzel csak jól járhatsz.:)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!