Miért a Fideszre vagy miért az Ellenzéki Összefogásra szavazzak?
Nem döntöttem még, kire szavazzak a holnapi választáson.
Győzzetek meg, ÉRVEKKEL alátámasztva, miért az egyikre vagy miért a másikra szavazzak!
Kedves kérdező, #21, meg persze mindenki. Kérem nézzétek végig az alábbi videót:
Van még több, mint egy óránk!
#23 Mondjuk nagyon nem mindegy, hogy a hitelt mire költöd. Kormányzatilag lehetne befektetni is a hitelt (mint mikor lakást veszel belőle, vagy céget alapítasz), itt meg a nyugdíjasok/kisgyerekesek többsége ilyesmit tuti nem tesz, hanem pl. külföldi import árura költ belőle (fa, tégla, lazac, csirke).
Ha be lenne fektetve, akkor a befektetés kitermelhetné a saját hitelét vagy egy részét legalább, de így mondjuk az eü ellátásokra, a kátyúk eltűntetésére, az oktatásra, a tömegközlekedésre, a cafeteria elemek beemelésére, a vízműhálózat, járdák, elemektromoshàlózat kiépítése helyett mindenkinek lesz egy kis költőpénze.
Ami nagyon jól fog jönni, mikor a telefonszolgáltatók, bankok, áruházak drágábban adják a termékeiket itthon, mint a nyugaton, mert a teljes infrastruktúra kiépítése és karbantartása az ő feladatuk.
#25 Nem mindenkinek kell egységesen visszafizetnie. Pl. Ha alapítanak belőle állami céget vagy segítik az embereket abban, hogy nagyobb cégeket alapítsanak (a kata nem számít, mert kevesebb adót fizet, mintha alkalmazott lenne), akkor ők fizetik vissza “helyetted”. És a helyettedet sem úgy kell érteni, hogy helyetted, hanem ahogy írtam egyre “lepukkantabb” és drágább lesz az ország.
Látszik facebook csoportokban, hogy pl. a kígyóuborka féláron kb. kapható külföldön. Te 1/12-d pénzt kaptál, ha minden szépen így elszáll árral, akkor ez azt jelenti, hogy kaptál csak 20 000 forintot, ha eddig ezt mind elköltötted, akkor 100 000 forint mínuszt jelent neked életszínvonalban egy év alatt. Ha 40 000 a rokkant nyugdíj, akkor 200 000 forinttal “rosszabbul fogsz élni”, mint egy éve.
A bankszámlavezetési díjad mennyi? Nekem ingyenes német számlám van (még akkorról, amikor kint voltam), a telefonszámlád? Az USA-ban 10 dollár a korlátlan belföldi és 100+ országba beszélgetés havidíja és ebben talán 2 G internet is benne van. Magyarországon ez mennyi lenne? Biztos nem jönne ki 3000-4000 forintból.
De tegyük hozzá, hogy ez extrém. Valószínűleg inkább 30-40%-os drágulàs jön.
Ez azt jelenti, hogy 3-4 havi plusz fizetéssel lennél ugyanott, mint egy éve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!