A FIDESZ választást csal, bizonyított. Mit gondolsz?
Nem vagyok fideszes, de nekem is gyanús, hogy véletlenül csak annyira lettek eltüzelve azok a szavazócédulák, hogy még éppen felismerhetőek legyenek. Magamból kiindulva, ha én el akarnám csalni a választást, akkor nyilván úgy semmisíteném meg, hogy ne lehessen felismerni azokat.
Szóval egyáltalán nem kizárt, hogy ellenzéki trollkodásról van szó, de az is lehet, hogy a fidesz direkt így csinálta, hogy lehessen még mit rákenni az ellenzékiekre. Jobban meggondolva ennek kicsit nagyobb a valószínűsége, elvégre fideszes aktivisták hamarabb hozzájuthattak a leadott szavazatokhoz. De az is lehet, hogy nem is hivatalos szavazólapok voltak, amiket elégettek... Szóval itt is jobb lenne több konkrétumot tudni.
De az, hogy erre egyből rámondják, hogy a fidesz csalt, egyszerű hergelés.
Nehezemre esik elhinni, hogy van olyan hülye ember aki szerint ez az eset bármire is bizonyíték lenne.
Szerintem még az is nagyon kétséges, hogy valaki így akart a Fidesz érdekében csalni, mert nem áll össze a kép, hogy nem képes elégetni a szavazatokat de közben meg az azonosító nyilatkozatokat el tudja tüntetni, hogy esély se legyen visszanyomozni hogy ki is a tettes.
Most mennyire életszerű az hogy meg kell szabadulj 15 szavazólaptó, 30 borítéktól, 15 népszavazási laptól és 15 azonosító nyilatkozattól és te csak a szavazólapokat nem tudod elégetni amin jól látszik hogy kire ment volna. Meg eleve miért viszed ki a szeméttelepre?
Égettek, cseréltek, hozzá adtak.
Nem új, 2018 -ban is eljátszották.
És NEM csak határon túl.
Azokba a körzetekbe ahova nem sikerült ellenzékit küldeni felügyelni,
ott is simán megcsinálják, hogy szavazólapot cserélnek, tüntetnek el.
Nem feltétlen úgy gondoltam hogy a döbrögi rendelte el a szavazatok megsemmisítését.
Az már eleve csalásnak számít hogy fideszes aktivisták szállítják a levél szavazatokat. Gondolom ők is dobták ki őket önkényesen. A levél szavazatokra nem kell pecsét.
Korábban is voltak gyanús dolgaik. Én azokat magamban simán csalásnak nevezem, de hát ugye feltételezésekről beszélünk, amit nem tudok bizonyítani.
Győr, önkormányzati választás 2019.
Borkai Zsolt szexbotrányáról beszél mindenki, és ő (mint addigi polgármester) a Fidesz polgármester-jelöltje. Ellenfele Glázer Tímea, és még néhány súlytalan önjelölt. Borkai nem léphet vissza, mert a jelöltállítás befejeződött, vagyis akkor nem lenne fideszes polgármester-jelölt. Neki kell indulnia a választáson, és meg is kell nyernie, hogy a Fidesz-uralom maradjon. És csekély többséggel nyer. A második helyen Glázer Tímea van. Igen ám, de van egy csomó érvénytelen szavazat! A szavazatok kb. 10%-a. Több, mint amennyi a különbség Borkai és Glázer között! Ennyi ember nem tud egyértelműen egy X-et tenni valamelyik karikába? Vagy ennyi ember akarja demonstrálni, hogy felelősséget érez a közélet iránt, de egyik jelöltet sem tartja elfogadhatónak? Vagy pedig - és innentől ez már csak az én feltételezésem - a Glázer Tímeára érkezett szavazatok egy részére a szavazóurnák bontása után gondos kezek másik X-et is tettek, másik karikába, így az már érvénytelen szavazat lett. Így sikerült a Glázerre leadott érvényes szavazatokat úgy csökkenteni, hogy Borkai szavazatai alá menjen.
Bizonyítani természetesen semmit se lehet. A végeredményt mindenki tudomásul veszi. 1-2 héten belül lemond Borkai, újra szavazunk a polgármester személyéről, amelyre akkor már a Fidesz tud jelölni másik embert - ráadásul olyat, akit a Fideszen kívül is sokan tisztelnek, becsülnek, és aki előtte 10-15 évig háttérbe volt szorítva a győri Fideszen belül, vagyis szükségképpen nem keveredhetett bele a Borkai-féle mutyikba. Természetesen az új fideszes jelölt toronymagasan nyer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!