Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Írásbeli figyelmeztetés a...

Írásbeli figyelmeztetés a munkáltatótól egy politikai rendezvényen való részvétel miatt?

Figyelt kérdés
Lényeg, hogy tegnap este szereztem tudomást arról, hogy ma 08:30-tól MZP fórumot tart a városban. Reggel hívtam a főnökömet, hogy késni fogok mert mindenképpen el akarok rá menni. Szó nélkül rám tette a telefont, majd kaptam egy írásbeli figyelmeztetést, mert nem teljesítettem a munkavállalói kötelességemet és politikai rendezvényen való részével nem nyomós indok. Ez szerintem marhára nem jogszerű így.

2022. márc. 30. 12:53
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
0%
Ez jogszerűtlen. A munkadót el kell marasztalni.
2022. márc. 30. 13:01
 12/17 A kérdező kommentje:
08: de ma végre az én városomba járt az, akire szavazni fogok.
2022. márc. 30. 13:02
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Arra szavazol, akire akarsz, de a munkahelyednek semmi köze hozzá. Oda dolgozni jársz.
2022. márc. 30. 13:06
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

ma Székesfehérváron volt a fent jelzett időpontban. Sajnos ti ott Fehérváron nagyon álomvilágban éltek. Késtek, és még nektek áll feljebb. Nálunk csak negatív tapasztalat van az ottani munkaerővel kapcsolatban. Azért, mert ott a "Cserpátok" elintéz egy állást, vagy a főnökkel jóba vagytok, attól még alkalmatlanok vagytok a feladatra feladatra és mikor tényleges piaci viszonyok között kell dolgozni, akkor csodálkoztok az indoklás nélküli felmondáson már a próbaidő elején.

Miért munkaidőben nappal? MZP a fideszes nyugdíjasokat akarja megcélozni, rajtuk dől el a választás. Nekik jó ez az időpont. És bocs kérdező, de az "asszonynak" igaza van. Egy nő biztonságot vár el, de ha így hőzöngsz és veszélybe kerül a fő bevételi forrás, azt nem fogja megkapni.

Bocsánat ha nyers voltam. Aki nem politikus az a munkaidő rovására NEM politizál. Pont.

2022. márc. 30. 13:14
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Örülj neki, hogy ennyivel megúsztad.

Ha általános munkarend szerint dolgozol, nem teljesítetted a munkavállalói kötelezettséged és teljesen jogszerű volt az írásbeli figyelmeztetés a munkáltató részéről. ( Mt. 51.,52.,56. § (1))

2022. márc. 30. 13:26
 16/17 anonim ***** válasza:
78%

"Már az asszony is hisztizik velem, ha hazaérek leordítom őt is..."

Igazi liberális vagy😂🤣

2022. márc. 30. 14:11
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

"Mikor a hazánk jövőjéről van szó, minden más mellékes!"

Akkor mi értelme volt feltenni a kérdést?...

2022. márc. 30. 21:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!