Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Írásbeli figyelmeztetés a...

Írásbeli figyelmeztetés a munkáltatótól egy politikai rendezvényen való részvétel miatt?

Figyelt kérdés
Lényeg, hogy tegnap este szereztem tudomást arról, hogy ma 08:30-tól MZP fórumot tart a városban. Reggel hívtam a főnökömet, hogy késni fogok mert mindenképpen el akarok rá menni. Szó nélkül rám tette a telefont, majd kaptam egy írásbeli figyelmeztetést, mert nem teljesítettem a munkavállalói kötelességemet és politikai rendezvényen való részével nem nyomós indok. Ez szerintem marhára nem jogszerű így.

2022. márc. 30. 12:53
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
96%
Nekem kötelességem minden politikai rendezvényen részt venni az országban, hogy széleskörűen tájékozódjak és a legtöbb információ bírtokában szavazhassak. Ha emiatt lekések a műtéteimről többen meghalnak. Jó ez így?
2022. márc. 30. 12:56
 2/17 anonim ***** válasza:
98%
Szerintem meg marhára nem jogszerű, hogy te munkaidőben gyűlésekre járkálsz. Holnap akkor én se menjek be dolgozni, mert egy jó filmet adnak a tévében?
 3/17 anonim ***** válasza:
98%
Nyilván igaza van, egy politikai rendezvény nem nyomós indok, egyetértek.
 4/17 anonim ***** válasza:
98%
Vettél volna ki szabadságot. Mi lenne, ha minden kollégád ott akart volna lenni? Ki dolgozott volna?
 5/17 anonim ***** válasza:
91%
Egy utcafórum nem nyomós indok. Ellenzéki vagyok, de ez hatalmas hülyeség. A munkáltatót azzal, hogy nem vetted fel a munkát megkárosítottad. Örülj neki, hogy csak figyelmeztetést kaptál és nem fizetés megvonást.
2022. márc. 30. 12:57
 6/17 anonim ***** válasza:
98%
Igaza van és ez a bíróságon is megfogja állni a helyét, ha esetleg elvinnéd odáig, ugyanis nem azért büntetett, mert politikai rendezvényen voltál, hanem mert nem tettél eleget a munkavállalói kötelezettségetnek.
2022. márc. 30. 12:58
 7/17 anonim ***** válasza:
97%

"Ez szerintem marhára nem jogszerű így."

:DDD

Melyik jogszabályba ütközik?

Mi van a munkaszerződésedben? Az, hogy nincs kötött munkaidőd, akkor mész be dolgozni, amikor épp kedved szottyan?

2022. márc. 30. 12:58
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Minden nap folyamatosan vannak valahol utcafórumok. Be se teszem a lábam hétfőig akkor
2022. márc. 30. 12:59
 9/17 Andizsuzsi ***** válasza:
100%
Nem azért kaptál figyelmeztetést, mert politikai rendezvényen voltál, hanem mert nem jelentél meg a munkahelyeden a munkaidő kezdetén.
2022. márc. 30. 13:00
 10/17 A kérdező kommentje:
tudjátok ti mennyire utálom a regnáló hatalmat?! Tehetek én arról, hogy MZP-ék munkanap nappal tartanak rendezvényeket, amik most így a választások előtt nagyon nagy jelentőséggel bírnak? Már az asszony is hisztizik velem, ha hazaérek leordítom őt is... Mikor a hazánk jövőjéről van szó, minden más mellékes! Szerencsére kaptam jó adag szóróanyagot, ezt a pár napot végig kampányolom ezerrel itt a lakótelepen.
2022. márc. 30. 13:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!