Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Egyszerűen nem értem a demográ...

Egyszerűen nem értem a demográfia és a politika kapcsolatát, nyugdíjasok, pszichológia, szociológia, stb. Mi a magyarázat?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy amikor gyerek voltam, kb. minden nyugdíjas baloldali, szoci, néha kommunista volt. Ma meg a fidesz épít a nyugdjasokra nagyon durván. Hogyan történt az átállás? Mert a fiatalokat még megértem, hogy lehet rángatni, de az idősek már kicsit rugalmatlanabbak, egy szociból hogy lesz mégis fideszes? Ha viszont az van, hogy sose voltak elveik (most átlagosan beszélek tömegekről) hanem a gázár és a 13. havi nyugdíj a fontos és azzal lehetett őket megvenni, akkor sem értem, mert most is a fideszé a zázszló a közvéleménykutatások szerint, pedig az infláció hatalmas, a régióban relatíve a legrosszabbak vagyunk a fejlődésben, az eglszségügy romlott, a nyugdíjasok meghalltak, az unokáik külföldre mennek. Nem értem mivel veszik meg őket, ha sem az elveket nem látom igazoltnak, se a javakban és az életkörülményekben nem látom az előnyöket.

2022. márc. 30. 09:59
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerinted aki 20 éve volt 70 éves az hol fog szavazni? A temetőben?
2022. márc. 30. 10:01
 2/11 anonim ***** válasza:
60%
Ugyanúgy a kommunista pártra szavaznak, nem értem a problémádat. Az ő generációjukba az lett belenevelve, hogy nem pártra, hanem pártvezérre kell szavazni. Ezt nagyon szépen kihasználta a fidesz és személykultuszt építettek Orbán köré. Ettől az idősek nagyrésze úgy érzi, hogy közülük való és kialakul a tudat alatti szimpátia. Ugyanúgy gyerekkorukban a kommunisták az imperialista Nyugat veszélyével riogattak, hogy ők az egyetlenek, akik megvédenek a fertőtől. A fidesz és Orbán Viktor pont ezt teszi jelenleg is. Akár Soros, akár migráns, vagy Brüsszel az ellenség. Ráadásul a fidesz politikája évek óta egyre jobban épít a kommunista jellemvonásokra, ami nosztalgia érzést kelt az idősekben (régen minden jobb és egyszerűbb volt). Ilyen pl. a nemzeti bolt, vagy a közműszolgáltatások állami torzítása. A gulyás kommunizmusban is boldogok voltak az emberek, miközben az ország összeomlott szépen lassan.
2022. márc. 30. 10:06
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk azért van baj aki exkomcsi unokákat a parlamentbe képes szavazni.
2022. márc. 30. 10:07
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Azért ha megnézel egy dk-s vagy mszp-s lakossági fórumot, a mai napig elég idős korosztály vesz rajta részt! A Fidesz legnagyobb bázisa azok az 50-70 évesek közt van. 70
2022. márc. 30. 10:19
 5/11 anonim ***** válasza:

Bocsánat, lemaradt a vége!

70 fölött a DK és MSzP erős. De mivel 70 fölött az újságok és TV a bevett tájékozódási forrás, így a Fidesz is sok egykor baloldali időset áttérített.

2022. márc. 30. 10:20
 6/11 anonim ***** válasza:

Az 1984-es pusztavacsi csata ifjú harcosai ma átléphették a hatodik ikszüket. Itt róla leírás és fotók:

[link]

2022. márc. 30. 10:31
 7/11 anonim ***** válasza:

5:

A 70 fölöttiek közül gyerekkorukban sokan tanyán játszottak és aludtak pajtákban, mert szüleiket internálták. Csak mert osztályidegenek voltak.

2022. márc. 30. 10:33
 8/11 anonim ***** válasza:
#7 Így igaz, a történelmi traumák meghatározzák, hogy kire szavazol. A szoci idősek azok közül kerülnek ki, akiknek a szülei Horthy alatt nyomorogtak és a Kádár-korszakot tekintették aranykornak. Vagy akiknek a szüleit a marhavagonokban vitték el magyar csendőrök közreműködésével Németországba.
2022. márc. 30. 11:35
 9/11 anonim ***** válasza:

S vajon mire-kire szavazhat ifj.Marosán György? Apja hírhedt mondata: "Mától kezdve nem tárgyalunk, mától kezdve lövünk!"

És tényleg, sikerült aznap lelőni még a 10 éves Kakuk Józsikát is!

2022. márc. 30. 11:56
 10/11 A kérdező kommentje:

"Nyugat veszélyével riogattak"

De akkor miért léptünk be az EU-ba? A többség ezt akarta, nekem ellentmondásos ez a magyarázat ennek fényében.

2022. márc. 31. 11:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!