Meg tudtok győzni, hogy miért szavazzak az ellenzékre?
"Erre gondoltam én is, de mi van, ha visszafelé sül el, nyer az ellenzék, és megbánom, hogy rájuk szavaztam?"
Ez benne van a pakliban de a Fidesz biztosan rossz, szóval nincs mit veszteni. xD
A választások után brutális megszorítások jönnek, teljesen mindegy ki nyeri a választásokat. A fidesz annyi adósságot halmozott fel az elmúlt 4 évben, hogy ha nem lesz megont olyan gazdasági környezet mint 10 éven keresztül volt, akkor muszáj lesz adót emelni.
A fidesz a fogyasztást adóztatja elsősorban, ebben az a logika, hogy ha valakinek fekete jövedelme van az is vesz élelmiszert és üzemanyagot, a munkára rakodó terheket meg hangzatosan csökkenti pár százalékkal, valaki ezt becumizza. A fidesz gazdaságpolitikája papíron családbarát, valójában ez sem igaz, a magas keresetű gyerekes családokat támogatják esztelenül, ez 1-1,5 millió embert érint,a többiek meg le vannak szarva. 2022 adó visszatérítés egy vicc kategória, de mivel az 1-2 gyerekes családoknak gyakorlatilag semmit nem adtak az elmúlt években szórni kellett az alamizsnát választások előtt. A családi adókedvezmény jól hangzott 10 évvel ezelőtt, mivel nem követte az inflációt mára szinte semmit nem ér. A nyugdíj rendszer beáldozásával és megreformálásával időt nyertek, de a valódi probléma most fog bekövetkezni 10 éven belül, éves szinten 1000 milliárdos hiány lesz a költségvetésben. Az államadósság brutálisan magas, emelkedik a kamatfelár, most fog visszaütni az eszetlen beruházások költekezései.
Én nem vagyok baloldali ember, de amit a fidesz csinált az rossz, nagyon rossz. Amivel 2002-2010 között vádolták a baloldali kormányt arra ők még három lapáttal rátettek kormányon, pont az ellenkezőjét csinálták mint amit ellenzékben képviseltek, teljesen hiteltelenné váltak a szememben.
Ha nem lenne EU-s támogatás óriási szarban lenne az ország, gyakorlatilag amiatt van gazdasági növekedés ha egyáltalán van. Minden szerződést titkosítanak, a saját törvényeiket sem tartják be, hülyének nézik a lakosságot. Menniük kell......
"Ezek hangzatos szavak, de valamit arról, hogy gazdaság, külpolitika stb"
A hangzatos szavak, amiket hoztál, azok ezekre is reflektálnak.
Ha csökken a korrupció, akkor a pénzeket hatékonnyabban lehet elkölteni, így a gazdaság jobb eredményeket tud elérni.
Az európai magyarország, mert azt jelentené, hogy jobb európai kapcsolataink lennének külpolitikailag, ami két okból jó, egyrsézt jelenleg kb. mindenhol gyűlölik a magyarokat, másrészt, nyitott gazdaságunk van, vagyis jó nyugati kapcsolatokat kellene ápolnunk.
Egyébként van programjuk.
"meg mindenben lefekszünk az EU-nak,"
Ez senki nem modnta, csak nem tennénk nekik mindenhol keresztbe, ahogy most.
"Ugyanolyan kiszolgáltatott csórók leszünk akkor is"
Nem, ha kevesebbet lopnak, akkor közelebb kerülünk hosszútávon az EU-hoz.
"Erre gondoltam én is, de mi van, ha visszafelé sül el, nyer az ellenzék, és megbánom"
És ez a fidesznél miért nem merül fel? Programjuk sincs és láthatóan senki nem kérdőjelezi meg Orbán döntéseit. Mi van a választás más napján bekattan és lerohanja Erdélyt?
A programok alapján mindenképp az ellenzék jelenleg a legjobb választás.
"én nem látom úgy, hogy diktatúra lenne, bizonyos kérdésekben jobban elmondhatod a véleményed, mint a nyugati pc-terrorban."
Persze, nálunk lehet terjeszti tudományos cáfolt dolgokat, ami pont hogy rossz.
Kifejezzetten jó, hogy nyugaton nem lehet olyanokat mondani, hogy pl. a zsidó egy alja nép és ki kell őket irtani.
Viszont nálunk amikor valakinek minimális elérése van és a VÉLEMÉNYÉT mondja el, akkor holnap már a fideszes médiában el van hordva minden szarnak.
Ez sehol nem demokrácia.
"legyen nemzeti tőkés osztály. Nyugaton azért élnek jobban, mert ott vannak tőkések, nálunk ez hiányzik."
Nem, ez simán nem igaz.
Nyugaton azért élnek jobban, mert a haveri érdek nem írja felül a szakmaiságot, illetve mert a tudásnak értéke van.
(Meg persze van normális gazdaságpolitika.)
Nyugaton szívesen fektetnek be, mivel szakmai alapon nyernek pl. ha jobb ajánlatot adsz, akkor te nyersz, nem pedig a haver, ahogy nálunk.
A magasan képzett munkaerő pedig ezt a réteget vonzza oda, amit nálunk elkezdtek leépíteni. Kevesebbb a diplomás, kevesebb az egyetemi hallgató stb.
És a helyzeten csak ront, amikor pl. hitelből osztogat a fidesz és pörgeti az inflációt. Jelenleg nyugati áraink vannak keleti fizetésekkel.
"Csak ezzel az a baj, hogy a nulláról soha nem lesznek nagytőkéseink"
Egyébként de, erre több ország is rácáfolt.
Pl. Dél-Korea a Samsung-gal.
De amúgyis, nálunk is nőttek ki olyan céget, mint a Prezi vagy Graphisoft.
Amik felvették a versenyt nyugati társaikkal. A Graphisoft még rendszerváltás előtt is képes volt versenyre.
"ó, de akkor beszéljünk arról is, hogy az ellenzék magasabb adókat akar"
Ez simán nem igaz. Alacsonyabbakat akar az alacsonyabb jövedelműek közt.
"Sok rosszat el lehet mondani a Fideszről, de azért azt én is látom, hány kis gyorsétterem, üzlet nyitott alattuk, miközben előttük nem volt semmi"
És azt is el lehet mondani róluk, hogy amikor ezek beindulnak, akkor valami nevetséges összegből fel akarják vásárolni és ha nem adod el, akkor rád küldik a navot, ami egyébként megtörtént több emberrel is és bezáratták a helyeiket.
"Most megint térjünk vissza ahhoz a világhoz, ahol vegetál mindenki, aztán reméljük, hogy oktatással majd egyszer jutunk valamire?"
Nem, igazad van, maradjunk a jelenlegi pályán és haljunk éhen 10 év múlva, mert jelenleg a fidesz is azzal számol, hogy legalább 1 millió ember feszti el a munkáját az automatizáció és mesterséges intelligencia miatt.
Jól hangzik.
"évednék abban, hogy az ellenzék többkulcsos adót akar? Mindig is ellenezték a Fidesz, szerintük igazságtalan egykulcsos adóját."
A többkulcsosság nem csak azt jelenti, hogy aki jobban keres az többet adózik, hanem azt is jelentheti, hogy kevesebbet adózik, aki kevesebbet keres.
Ezt hirdették.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!