Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az gyakoris felhasználók nagy...

Az gyakoris felhasználók nagy része miért sírja vissza a 2006-2010-es Gyurcsány-Bajnai kormányzást?

Figyelt kérdés
Komolyan, én semmi pozitívat nem tudok elmondani erről az időszakról.

2022. márc. 24. 20:44
1 2 3 4 5 6 7
 41/61 anonim ***** válasza:

De tegyük fel, hogy csak nem találkoztam vele, és vannak ilyen kijelentések: Ennyit beszélve nem lehet megoldani, hogy ne legyen köztük pár. Ráadásul magától beszél, nem havonta egyszer pár szót egy papírlapról felolvasva.

Szerintem itt a bizonytalankat meg lehetett volna fogni, abban egyetértünk, hogy GYF hatalas eltántorító erő. Szerintem ezen ment el. Más kérdés, hogy tényleg így is meglehetett volna, de a Fidesz a semmire is eljuttatott többmillió emberhez olyan undorító hazug kivágott videókat, hogy igazából az is csoda, hogy még arról beszélhetünk, hogy van egy parányi esély.

2022. márc. 24. 22:57
 42/61 anonim ***** válasza:

(nem olvastam végig az előző 40 választ)

Kérdező, honnan ez az infó? Én régóta vagoyk itt a kategóriában, de ezt így kb senkitől nem láttam, hogy visszasírná azt az időszakot.

Bizonyos konkrét dolgokat vagy rendszeralkotóelemeket lehet, de Fletót nem, Bajnait meg még említés szintjén se láttam:D

2022. márc. 24. 23:02
 43/61 A kérdező kommentje:

"Az Orbán Viktor egy személyben felelős a háborúért.", meg "Orbán Viktor háborút előkészíteni ment." menthetetlen kijelentések. Az is, hogy azért fog nyerni az Összefogás, mert a fideszesek nyuigdíjasokat megtizedelte a járvány. A kommunistás fasisztás is oltári butaság, de arra még ráfogható, hogy pillanatnyi elmezavar, vagy rosszu fogalmazás.

Nézd meg a #7-es kommentet. Már bánom, hogy nem raktam ki a kérdés alá.

2022. márc. 24. 23:12
 44/61 anonim ***** válasza:
100%

42 vagyok

Áh, látom.

Hát 45 szavazót nem hívnék "a gyakoris felhasnzálók többségének" egyrészt. 100 fős merítés alatt nem létezik reprezentatív kutatás.

Illetve 4.4%-al van csak lemaradva az előtte lévő ORbán ciklus.

De egyébként ahogy a művészeti korszakok is mindig az előző kort vetik meg, és az azelőtti kort eufemizálják, szerintem ez itt is működik.

Szar volt a 98-02es Orbán korszak? Igen, ezért is választották meg akkora slunggal Gyurcsányt.

Szar volt a Gyurcsány-korszak? Igen (igen-igen:D), ezért is választották meg 2/3al Orbánt.

Szar a mostani Orbán korszak? Persze, ezért akarják újra ugyanazt a balfék ellenzéket hatalomra nyomni.

Na és tippelj, ha véletlenül kormányváltás lenne, ki jön majd utána? Pontosan! Orbán.

Ez az eredménye a nép rövidlátásának és az alternatívák hiányának. A fos és a szar között vacilálunk, és azt hisszük, a másik kevésbé büdös, aztán az idő kitörli a rossz emlékeket és úgy emlékszünk, hogy az, ahonnan eljöttünk, mégiscsak kevésbé volt büdös:D

2022. márc. 24. 23:29
 45/61 anonim ***** válasza:

"Pedig ha azt nézzük, hogy egy világ méretű gazdasági válság volt, és alig éreztük meg azt, nagyon is jól teljesítettek."

Jah a pénznek nagyobb volt az értéke csak megszerezni nem tudtad mert nem volt hol. Volt aki orvosi diplomával sem tudott elhelyezkedni, külföldre meg nagyon nehéz volt kimenni akkoriban

2022. márc. 25. 00:18
 46/61 anonim ***** válasza:
35%

2006-ban még konjuktura volt. M.o. , Görögörszág, Portugáli csődközelbe került, s az állami szektorban megkezdődtek a jelentős leépítések jóval a 2008-as világgazdaság8i válság előtt. -Minden szektornak csökkentették a költségvetését. Nemcsak az öszödi beszéd, hanem nagyrészt a fentiek miatt is voltak a tüntetések.

Az EU felé erősen kozmetikázott gazdasági jelentések mentek -részben erre is utalt Gyurcsány Öszödön.

A 2010-es években nem a konjuktura miatt "kezdtek ömleni az EU-s pénzek", hanem azért, mert az előző kormányok az EU-s strukturális és kohéziós támogatásokat 20 % alatt használták fel, ezeket a pályázatokat is többnyire nulti cégek nyerték (Lásd: Strabag).

Így M.o. még az EU-s befizetéseit sem kapta vissza a támogatásokból. A profit visszament a nyugati cégekhez némi csúszópénzért - többnyire 10 %. Több esetben ezt közvetítő cégeken keresztül legalizálták "célprémium" jelszóval.

Az Orbán kormány ezeket a támogatásokat igyekezett 100 %-ban felhasználni. Ezért "ömlöttek a pénzek".

2022. márc. 25. 00:21
 47/61 anonim ***** válasza:
8%

Könnyebb kritizálni, mint védeni az aktuális kormányt. A múlt pedig idővel megszépül.

A régi gondjaink már megoldódtak, az újakra viszont még nem látjuk a megoldást.

2022. márc. 25. 07:33
 48/61 Alex Fly ***** válasza:
100%
@47: hát pont ez az. Pedig a jelenlegi kormány olyan lehetőséget kapott, amiről a többi csak álmodott. Ezt használhatta volna arra is, hogy úgy kormányozzon, hogy dicsérni is lehessen, ne csak kritizálni...
2022. márc. 25. 08:38
 49/61 anonim ***** válasza:
100%
#48: nagyon szép stadionokat építettek. 🤣
2022. márc. 25. 08:52
 50/61 anonim ***** válasza:

Aggodalomra amúgy semmi ok, mert ugyan visszavontak rengeteg projektet, ami EU-s támogatásokra épült, de szerencsére a felcsúti kistó körüli hidas-teraszos projekt továbbra is halad!

A többit meg ki nem sz@rja le...

2022. márc. 25. 09:19
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!