Szerintetek kire szavazzak?
A család elég ellenzéki, hiába érvelek nekik, nem is hallgatják meg, így inkább már nem is beszélek velük erről a témáról. Vannak dolgok, amik nem tetszenek a Fideszben, pl. hogy tartok tőle, hogy kilépnének a NATO-ból, és Oroszország befolyása alá kerülnénk. Másrésztől viszont az ellenzékkel kapcsolatban is vannak komoly kételyeim. Nagyon ellene vagyok a baloldali politikának, ami a társadalmakat át akarja formálni, LMBTQ-val, BLM-mel, migrációval és hasonlókkal szétrombolja a nemzetállamokat, és úgy látom, hogy az ellenzék ezeknek a folyamatoknak nem állna ellen, sőt inkább ezek kiszolgálói. Ez a videó különösen elgondolkodtatott, hogy tényleg a Fideszre kéne szavaznom: https://www.youtube.com/watch?v=qWKFFVgFF4w
Ti mit gondoltok erről?
"Azért én feltenném azt a kérdést is, hogy az ellenzéknek mégis mi a programja? Mit szeretne tenni az iparral, mezőgazdasággaL?"
Egy ilyen kérdés után miért ne hülyézzünk le? El tudod olvasni a programját. Tudod kinek a programját nem tudod elolvasni? A fideszét.
" Gondolom, a legtöbben a videót meg se nézték, hogy egyáltalán legyen véleményük arról, van-e benne igazság"
Miért lenne benne?
Én pl. ismerem azt, aki felrakta, igazságot még nem hallottam tőle.
"Mert azt, hogy tudás alapú társadalom kell, és mindenki diplomás lesz, és abból él meg, na ez szerintem teljesen elképzelhetetlen."
Egyébként de, elképzelhető.
Másrészt, senki nem mondta, hogy mindenki az lesz, viszont a világ is a minél magasabban képzett munkaerő felé halad, mivel látják, hogy a mesterséges intelligencia, automatizáció a kétkezi munkásokat fogja először leváltani.
Ennek megfelelően a felsőoktatást népszerűsíteni kell, aki ez ellen van, az hazaáruló. A fidesz ennek megfelelően pedig elérte, hogy egyre kevesebb diplomás illetve felsőoktatásba bejutó diák legyen.
Gyakorlatilag az ország leépítésén dolgoznak.
"A Fidesz legalább visszaszerzett 1 cukorgyárat, miközben a másik oldal tönkretett vagy 12-t"
És ellopott egy tucat másik gyárat, ellopott egyetemeket, cégeket, stb.
Szép munka, tényleg nagy eredmény.
"Az összeszerelő-üzemmel se tudom mi a gond. Legalább vannak munkahelyeink, mi lenne, ha ez se lenne? És valakinek össze kell szerelni azokat az autókat, ezt is fel kellene fogni."
Az, hogy ezt a gépek fogják csinálni pár év múlva.
A magyar kormány számol úgy, hogy 1 millió ember veszti el a munkáját 2030-ra az automatizáció és MI miatt. Ez több, mint a dolgozók 20%-a.
Akkor szerinted jó ötlet összeszerelő üzemekbe beruházni? Jó ötlet erre feltenni az társadalom jövőjét? Nem, ez hazaárulás.
Csak néhány dolog a Fidesszel kapcsolatban,ami miatt épeszű ember nem szavaz rá:
Csak nézd a járványkezelést.Több mint 40 000 halálos áldozata volt a járványnak,Ausztriában ez 14 000.
Amikor tetőzött,semmit az ég világon nem csináltak,mondván itt a választás,nem tehetik.
Erőltették a kötelező oltást,amit szintén visszahoznak, ha nyernek.
Az LMBTQ mellett nem azért állnak ki most,mert mindenki meleg párokat akar nézni,csupán iszonyat durva,hogy lassan annak a szűk rétegnek teljes szorongásban kell élnie,pedig valljuk be senkinek semmi köze hozzá,ki meleg vagy leszbikus és így tovább.
A mérhetetlen korrupcióról nem is beszélve,a lopás csak felteszi az í-re a pontot.
A lejáratókampányt már meg sem említem,hogy lassan minden reklámban MZP szerepel,a beszédeiből összevágott szavakból,amik alapján rossz színben igyekeznek feltüntetni.
Mellesleg az ellenzék most biztos,hogy nem teljesen baloldali,csak nézd a jobbikot,ami kifejezetten jobboldali nézetet vall.
Ne szavazz a Fideszre,megértem hogy bizonytalan vagy,de itt az ideje megadni az ellenzéknek az esélyt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!