Az ellenzék népszerűsége folyamatosan csőkken. Láttok még esélyt a győzelemre ellenzèkiek?
Mindenhol azt sugalják hogy zuhan az ellenzék népszerűsége Mzp beszolásaival és a többi ellenzéki politikus magatartásával és botrányaival.
Sehol sem nyertek közvélemeny kutatást.
#39. "12 év után: az utolsók vagyunk az Európai Unióban gazdaságilag"
Ezt amúgy nem tudom, miért kell erőltetni, szimplán igaztalan állítás. Régiós rekordnövekedéseket produkálunk (pedig nem csak ide érkeznek uniós pénzek), 2018-ban a szlovákokat is visszaelőztük, a reálkeresetek egyre nőnek és közelítik a nyugati szintet, az államadósság komolyan átrendeződött, a hitelminősítők sorra javítják egyre jobbra az értékeléseiket hazánk kapcsán. Nem véletlen, hogy ezzel az érveléssel sikertelen az ellenzék, egész egyszerűen az ország zöme azt érzi, hogy lényegesen jobb most nem csak a gazdaság, de az ő személyes anyagi helyzete is, mint 2010 előtt volt, komoly előrelépés történt a szoci elqrás után.
"Orbán az unió bohóca, senki sem foglalkozik vele, de röhögnek rajta"
Még egy olyan, amit csak szeretne az ellenzék, ha így lenne. A valóságban Orbán kilóg a sorból, utálják is érte, de megkerülni eddig sehogy sem tudták.
#41. "Békét szeretnék, a Fidesz viszont folyton ellenségképek ellen harcol."
Nyilván, ha mi is egy balliberális kormányt választanánk, mint a nyugat zöme, akkor kevesebb lenne a konfliktus. Mi viszont úgy döntöttünk eddig, és így fogunk dönteni vélhetően ezúttal is, hogy nem az a fontos, hogy az EU-nak vagy az USA demokrata oldalának tetszik-e a kormányunk, hanem hogy a magyar választóknak tetszik-e. Én személy szerint egy olyan kormányt szeretnék, ami a magyar érdekekért harcol, felvállalva a folyamatos konfliktust is, szemben egy olyannal, aki feladja a saját érdekeit, csak hogy ne legyen konfliktus. Utóbbit már kipróbáltuk 2010 előtt, még egyszer nem kéne.
"Én személy szerint egy olyan kormányt szeretnék, ami a magyar érdekekért harcol, felvállalva a folyamatos konfliktust is, szemben egy olyannal, aki feladja a saját érdekeit, csak hogy ne legyen konfliktus."
Senki nem mondta, hogy fel kéne adni, nem kell mindenben engedni, de olyanokba is belekötnek, amivel Brüsszel ellenkezése nélkül se értenék egyet. Elhiszem, hogy te mindennel egyetértesz, de nem mindenki. Valamilyen szinten pedig a teljes magyarságot képviselniük kellene, de semmiben nem engednek, meg se hallgatják az embereket. Nem csak az európai vezetőket, de azokat a magyar embereket sem, akik máshogy gondolkodnak és akiknek más a fontos. Legalább egy minimális kompromisszumkészséget azért elvártam volna tőlük.
#44. Az ellenkezést én sajnos nem tudom máshogy látni, minthogy itt a magyar kormány nem a támadó, hanem a védekező fél. Minket szeretnének mások megbillogozni, ha ki merünk lógni a sorból, utána meg fel vannak háborodva, ha erre válaszolunk és még mindig nem állunk be a sorba. Nem lehetne, hogy itt ne a franciák, hollandok stb. osszák az észt, a gyarmattartó múltból fennmaradt reflexekkel?
A választás számomra azt jelenti, hogy amelyik párt győz, az valósítja meg a saját programját. Ez értelemszerűen nem fog azoknak tetszeni, akik nem rájuk szavaztak, és épp ez egy nagy probléma az ellenzéki összefogással, ahol több, alapvetően merőben más elképzeléssel bíró párt egyedül, és nem látom előre, hogy ha kormányra kerülnek, akkor pontosan mit fognak megvalósítani. Mi van, ha azért kapják meg a szavazatomat, mert én jobbikos vagyok, aztán meg kormányon jönnek a totál DK-s irány? Ekkora nem azt kaptam, mint amire szavaztam. A Fidesz esetében ez lényegesen tisztább kérdés, ugyanakkor a kompromisszumkészség hiánya jogos kritika.
Én nem a Fidesz ELLEN szavazok, hanem a gyerekeim jövőjéért - az Egységben Magyarországra!
Én kifejezetten szeretném az Európai Egyeseült Államokat, szeretném az Európai Ügyészséget, szeretném az euró bevezetését, és szeretnék egy boldog Magyarországon JÓL ÉLNI!
Az tökéletesen bebizonyosodott, hogy ez sem Orbánnal, sem a Fidesszel nem megy! Azokra a feltételezésekre nincs mit adni, amelyek a Marki-Zay kormánnyal kapcsolatosan a Fidesz szennymédiából folyik; a puding próbája az evés - és ezt addig kell kipróbálni, ameddig a pudingot is el nem lopja a Fidesz!
#49. "Én kifejezetten szeretném az Európai Egyeseült Államokat, szeretném az Európai Ügyészséget, szeretném az euró bevezetését, és szeretnék egy boldog Magyarországon JÓL ÉLNI!"
Én is szeretnék, sőt, úgy-ahogy ez most is sikerül. Ugyanakkor a fentiek szerintem nem előrevinnének minket, hanem gátolnának. Az első kettő persze lehet, hogy nem, csak benne van a pakliban, az euró bevezetése viszont jelen helyzetben sajnos a közgazdasági szakértők zöme szerint biztosan.
Az euró bevezetése ellen csak a Varga-Orbán-Matolcsi trió hadakozik, mert az egy objektív mérce lenne a gazdasági teljesítményünket illetően, s akkor kiderülne, hogy egy szavuk sem igaz a nagy hurrából!
Ne vedd be ezeket az ótvar dumákat: egy ilyen kicsi, gazdaságilag, piacilag és vásárlóerőben a nullához közelítő országnak nincs más alternatíva, mint az euró! Képtelenek vagyunk a nemzeti valutánkat megvédeni, ez tisztán látszik az utóbbi időben! Ráadásul meggyőződésem, hogy nem ez a trió a legokosabb közgazdasági és pénzügyi téren sem!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!