Szerintetek képes lesz nyerni az ellenzék április 3.-án?
"Szabazni nem valami ellen kell, hanem valami mellett."
Igen, ezzel teljesen egyetértek. A fidesz is ezen gondolatmenetből jutott arra, hogy megváltoztatja a választási törvényt, azért, hogy a 2/3-os királyság örökéletig kitartson... Ettől olyan demoralizáló ma Magyarországon egy választás, mert a kis pártok érvényüket és lelkesedésüket vesztették. Egy pici ország, ahol kb nem maradt alternatíva. Ez hozta össze az ellenzéket, holott egy normális országban ezek a pártok nem lennének egy koalícióban.
Mellesleg, ha nem valami ellen kell szavazni, hanem valami mellett, akkor mi a helyzet azzal, hogy 12 év ORBÁN-kormány után is még "stopgyurcsány" petícióval ámítják a népet? A saját szavazóikat egyértelműen a legsötétebbnek gondolják (szerintem helyesen) Szóval 12 év után még azzal riogat, hogy állítsuk meg őt, holott 12 éve azzal nyert választást, hogy megígérte, elszámoltatja.... Hagyjuk már.
30-as vagyok: en ertem, hogy a Fidesz gyűloletretorikaval probal ervenyesulni, de nezd az ő valasztoinak szemszogebol: ezek a sötet kisemberek mind ugy fogjak fek, hogy Orvan Vimtor mellett allnak, ha esik ha fuj. A Gyurcsányellenes passzusok csak olaj a tuzre, de ezek fanatikus Orban hivok, es meg csak nem is azert, mert tisztelnek az eredmenyeit, hanem mert tobbnyire olyan korosztalybol jonnek, amelyik fiatalabb koraban, a szocko idoszak utolso eveiben-evtizedeiben arra kondicionalodott, hogy egy eros ferfi vezeto, egy apakep a kovetendő, aki majd megvedi oket es az orszagot. Erre OV a retorikajaval ra is epit. Ezek az emberek nem a fiatal kritikus Orbant latjak, hanem az őszhajú, szilard vezetot, ami tudja, mi nekik, nekunk a jo, de mellé kell állni, szilard alapkent az epulo varhoz.
Ezeket nem tudod meggyozni, hogy a fonok hazudik, mert nem akarjak, hogy igy legyen, hiszen akkor a sajat 20-30 evnyi hozzaallasuk is megkerdojelezodik. Pszichologiai szempontbol minden egyes feltart fideszes hazugsag kiharap valamennyit az ő eletukbol, megkerfojelezi oket, mint embereket, akik donteseket hoztak. Senki sem szeret szembesulni azzal, hogy rossz dontest hozott, mert pocsek erzes. Es kepzetlen videki kisnyugdijas plane nem tudja ezt ugy kezelni es feldolgozni, mint egy ertelmisegi, aki levonja belole a tanulsagot. A Mari nenik es Pista bacsik vilaga osszeomlana a fidestes eris var-retorika nelkul, ezert kell bennuk taplalni az ellensegkepeket, ami ellen az oket vedelmezo eros vezeto fellep. Az atyuskajuk, aki vigyaz rajuk, es vezeti oket. Ez lett OVből, atyuska. Ezek az emberek odaallnak melle minden korulmenyek kozott, mert ezzel a sajat vilagkepuk melle is allnak.
Nem veletlen, hogy az ellezek tabora joval fiatalabb, hiszen a generaciok kozott gondolkodasban kva nagy szakadek van.
Es a vegere egy szemetseg: en is ugy vagyok mar vele, hogy nem szanálta a covid kellően meg ezt a begyepesedett agyu fidedzhivo nyuggerbazist, es barcsak nagyobb lett volna a termeszetes szelekcio. A 70 evesek veszik el a mi jobonket, csak azert, hogy 10 fttal olcsobb legyen a gaz, meg 12 ev alatt egyszer kapjanak egy plusz havi nyugdijat. Eladjak a az unokajuk es dedunokaik jovojet. Rohadtul haragszom erre a generaciora.
18 vagyok, először fogok szavazni. A korosztályomban nem tudok senkit aki ne az ellenzékre vagy a kétfarkúakra szavazna.
Emellett a környezetemben lévő értelmiségieknek kb. negyede "fideszes".
Szintén az ismerőseim között, minél alacsonyabb a végzettsége, annál nagyobb valószínűséggel szavaz a fideszre.
Persze tudom, hogy ez csúnyán hangzik, csak meg szerettem volna osztani amit az egyik legfideszesebb körzetben látok.
Egyébként mit gondoltok, miért lehet ez a végzettség szerinti megoszlás? (Elsődlegesen az itt kedvezőtlenebbül feltüntetett fideszesek véleménye érdekelne.)
#39. Azért mert a Fidesz az elmúlt 12 év agymosásával, a köztévé teljes kisajátításával kiölte a kritikus gondolkodást az erre érzékenyekből, akik legfőképpen a mostani 45+ korosztály.
Szerencsére én is azt látom a fiatalok ahogy te is egyre inkább átlátnak ezen, és próbálnak több oldalról tájékozódni, így előbb utóbb mindenképp lefelé van az út a Fidesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!