Kötnéd iskolázottsághoz a szavazói jogot?
Figyelt kérdés
Olyanra gondolok, hogy pl.jogsit is csak az kaphat, akinek legalább 8 általánosa van. Régebben hallottam róla, hogy a szavazást is ehhez kötnék, de valószínűleg ilyen egyébként nem lesz. Szerinted jobb lenne, ha bevezetnék, hogy minimum 8 általánossal vagy szakmunkás bizonyítvánnyal rendelkező magyar állampolgárok szavazhassanak? Pontosan mihez kötnéd?2022. márc. 15. 14:20
21/36 anonim válasza:
És? Inkább fordítva tegyük fel a kérdést, amit már egyszer megtettem.
Miért gondolod, hogy egy 40 éves embert, akinek nincs meg a 8 általánosa, ne érdemelné meg a szavazati jogot és miért ne dönthetne, arról, hogy milyen kormányzás alatt akar élni?
22/36 anonim válasza:
Természetesen. Nőknek hat elemihez, férfiaknak négyhez.
23/36 anonim válasza:
Aki egy érettségit sem tud letenni, vagy felmutatni azzal egyenértékű végzettséget, az hogy tud komolyabb kérdésekben jól dönteni?
24/36 anonim válasza:
Azért jön fel ez a téma évről évre, mert minden szavazó meg van győződve arról, hogy az a párt amelyik nyer az a buta, iskolázatlan emberek miatt nyer és, hogy az ő oldalukon van minden értelmiségi ember. Nem így van.
#23 Az nem nehéz döntés, hogy eldöntse az ő érdekeit melyik párt szolgálja jobban.
25/36 anonim válasza:
Magyarázzátok már el milyen kérdéskörben nem tud dönteni egy iskolázatlan amiben egy "érteliségi" tud? Egyébként, adómentessé kell tenni a "buta" embereket, és akkor jogosan lehetne mondani hogy nincs joguk beleszólni a "nagyok" dolgába mivel nem fizetnek adód. Habár ez sem teljesen igaz, mert az áfával mindenki fizet adót aki itt él.
26/36 anonim válasza:
Abban az esetben elfogadható lenne ez a megközelítés, ha adózniuk, járulékokat fizetniük sem kellene a diszkrimináltaknak, - de amíg nincs ez így, addig tárgytalan a felvetés. Így is eléggé széles a réteg, amelyik abban a tévképzetben él, hogy helyes dolog alanyi jogon tömegesen szedegetni és felélni más emberek becsületes munkájának árán megkeresett javakat.
27/36 anonim válasza:
Egy gazdasági diplomás teljesen átlátja a gazdasági folyamatokat..Nem hiába ők vannak vezetői pozícíóba..Egy iskolázatlant még ezt az 5 év múlva euró lesz baromsággal is meg lehet vezetni ,mert azt hiszi azonnal nyugati bére lesz...A cégnél sem kérem ki vezetőként gazdasági diplomával a droid melós véleményét..Dolgozzon s azt csinálja amit én mondok mert én látom át a helyzetet..
28/36 anonim válasza:
De egy cégnél nincs demokrácia.
29/36 A kérdező kommentje:
#27 Értem, és most büszke vagy magadra, hogy droid melósnak nevezed azokat az embereket, akikből megélsz? Bár, valószínűleg nincs neked semmilyen diplomád, csak itt éled ki a szánalmas fusztrációidat, ahol azt hazudsz, amit csak akarsz.
2022. márc. 15. 20:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!