Oké kell atom ,mert brutális energiafüggőségünk van. De én azt nem értem miért nem nyilvános a szerződés ? Egyáltalán megvolt ez pályáztatva ? Mert azért gondolom nem csak az oroszok építenek atomerőműveket a világok. Ott vannak a franciák, japánok, amerikaiak stb. Tőlük lett egyáltalán árajánlat kérve ? Vagy egyből az oroszok ajánlatát fogadták el
Azért, mert sumákolunk, de marha jól, irigyel minket az Unió.
2022. márc. 13. 21:58
3/17 anonim válasza:
A legnagyobb talány az, hogy a kommunista ellenes Fideszesek lettek a legnagyobb komcsik. Röhej az egész magyar politika :D
Ruszkik haza mondta Orbán 2008-ban, most meg Putyin gyere be :D XD
2022. márc. 13. 21:58
4/17 anonim válasza:
Az egész beruházásról egymaga döntött orbán, nemhogy a közvélemény, de még a parlament sem tudott róla. Csak bejelentette orbán, azthiszem félévvel később, hogy megköttetett az üzlet, amite az "évszázad üzleteként" hivatkoztak. Valószínűleg azért titkos, mert 4000 milliárd forintos hitelt vettünk fel 30 évre az oroszoktól.
2022. márc. 13. 22:05
5/17 Dzsonszi válasza:
Senki nem tudott róla? 2009-ben 95%-os támogatottsággal fogadta el a parlament a bővítést, azok akik most a leghangosabban sírnak ellene.
És mielőtt jönnek, hogy de ők nem a VVER reaktort szavazták meg, akkor nézzenek körül, körülöttünk az egyik legelterjedtebb reaktor típus.
A következő kötözködés az lesz, hogy irreálisan drága. Nem, nem irreálisan drága és erre ők is rájöhetnének, ha ránéznének a világhálóra, hogy mennyibe kerül egy reaktor, pl egy hasonló 2500 MW-s reaktort építenek éppen Amerikában 25 milliárd dollárért.
2022. márc. 14. 08:44
6/17 anonim válasza:
#5 Ez maga a kötözködés amit csinálsz. A reaktor bővítést lehet megszavazták, de a hitelről és az üzleti partnerről senki nem szavazott, senki nem tudott és senki nem tartja jó üzletnek máig sem, pláne napjainkban. Ugyanúgy orbán egyszemélyben vett fel egy 4000milliárd forintos hitelt az ország háta mögött ami több mint valószínű, hogy visszás.
2022. márc. 14. 08:48
7/17 Dzsonszi válasza:
Kötözködés? xd Tényeket írtam le. Légyszi a magad nevében beszélj, hogy nem jó üzlet, nem tudom vágod-e, hogy 2030-as években le kell bontani Paks 1-et, szerinted honnan lesz előállítva akkor Magyarország energiaellátásának több, mint fele?
Szerinted ha másokkal építette volna (valószínűleg drágábban) nem kellett volna hitelt felvenni? Tudod más az, hogy felveszek hitelt arra, hogy fejlesszük az országot, hogy legalább 50 évig ellássák Magyarország energiáját, attól, hogy pl Gyurcsányék felvettek nem tudom hány ezer milliárd forintos hitelt arra, hogy ne menjen csődbe az ország.
2022. márc. 14. 08:56
8/17 anonim válasza:
Azok a tények nem szolgáltak cáfolatként mégsem, csak leírtad, hogy megszavazták a képviselők a semmit. Mivel fogalmuk nem volt mire nyomnak rá, ha azt nézzük, hogy ígyse úgyse tudott senki semmit erről az üzletről, és ha nem lenne visszás, nem titkosítgatnák ezt, ahogy mást is. Emellett még mindig nem épült meg és sok éves csúszásban sőt, most a háborús körülmények miatt még tovább csúszik és kitudja milesz a hitel vége is. Atom erőművet meg bem csak az oroszok csinálnak, nem véletlenül szólalunk fel a kétes orosz-barátság ellen évtized óta. Nem paks2 léte a kérdéses, hanem az ára.
2022. márc. 14. 09:01
9/17 anonim válasza:
"üzleti partnerről senki nem szavazott"
Tény, mint ahogy az is, hogy a korabeli sajtó szerint Gyurcsány is csak Putyinnal tárgyalt az "atomról", nem pedig franciákkal vagy szingalézekkel.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!