Mi ez a sok oroszbarát hozzászólást az oldalon? Megtámadnak egy országot és az oroszokat védjük?
@11
Valamit benéztél, én sohasem fogtam az ukrán kormány pártját.
Én az agressziót ítélem el, és ebben a helyzetben Oroszország (és nem az orosz nép) az agresszor, pontosabban a vezetőjük, Vlagyimir Putyin.
Több kérdésnél is leírtam már, ide is leírom: az ukránok bőven tettek azért, hogy se az oroszok, se mi magyarok ne szeressük őket. De akárhogy is van, Ukrajna egy független ország, amelyet jogellenesen megtámadtak. Akár szeretem, akár nem szeretem őket, ebben a helyzetben mellettük állok, mindaddig, amíg az agresszor el nem takarodik onnan.
# Shai-Hulud
Meglátásom szerint az Ukránok is tettek nem egy buta kijelentést, az USA és az EU is adta alájuk a lovat, és Putyin agyában is eldurrant a paranoia. Az egész offenzíva csak egy gyerekes, sértődött önbíráskodás, semmi több. És katonailag is félelmetesen primitíven szervez Putyin és vezérkara. Az USA-nak nem tetszett Janukovics, és az Oroszoknak a másik, és egyikre sem megoldás sem a lázongás szítása, sem fegyverkezésre bíztatás és vezető újságokban való kétes cikkek jelentetése, sem a nyílt háború indítása.
Ez így elfogadható vélemény ?
Zelenszkij egy hazaáruló aki a saját pecsenyéjét sütögeti.
Ha felelősen gondolkozott volna nem sodorja bele ebbe agyílkos háborúba a népét hanem leüll tárgyalni az oroszokkal és megpróbál ukrajnának egy semleges státuszt kiharcolni. Ez a semleges státusz az orosz csapás után is létrefogjönni csak rengetg halott mérhetetlen sok szenvedés és hatalmas anyagi veszteség árán.
Zelenszkij megmenthette volna a hazáját ettől de nemtette.
@23
Természetesen elfogadom a véleményed, csak annyit fűznék hozzá, hogy ebbe a "gyerekes, sértődött önbíráskodás"-ba emberek halnak bele, nem is kevesen. Ennek mielőbb véget kell vetni, és a konfliktusokat egyéb módon rendezni.
Ne kérdezd hogyan, ezek a tárgyalások szoktak évekig tartani...
Én csak azt hangoztatom, és ez nagyon mély meggyőződésem, hogy a háború nem oldja meg a problémákat, csak mélyebbé teszi, és mindkét oldalon újabb sérelmeket, és újabb gyűlöletet okoz.
# Shai-Hulud
Én egyformán sajnálom az Ukrán civileket, a kisállataikat, a tönkretett életüket, és a 18 - 22 éves Orosz és Ukrán sorkatonákat, gyermekarcúak, lenne jobb dolguk, mint az értelmetlen és kínfájdalmas haláloknál.
Putyin 3 országban (Ukrajna, Fehéroroszország, Oroszország) utálatnak örvend, 50 Orosz városban is tüntetnek ellene, maguk a katonák sincsenek elragadtatva a háborúba vezénylésüktől, és a gazdasági szankciók is érzékenyek, Putyin jóeséllyel pályázik a legostobább Orosz politikus címére, 5 éven belül belebukhat.
Kérdező, nem csak a propagandamédiát kellene nézned/hallgatnod, hanem alternatív hírforrásokból is tájékozódni.
„lebombaztak ukran korhazat”
„a haborut Putyin kezdte”
20as
Eofogult vagy. 56ban a szabadsagunkert harcoltunk es most az Ukranok vedik a sajat orszagokat. En elhiszem hogy ami a magyarnak faj (nekem is) csak az a fajo de hidd el az ukranokna ez nagyon rossz.
24es.
Zeleindzij hazaarulo mert vedi a hazajat???? Mit kellett volna tennie? Feladnia?
Nem o vezette haboruna hanem Putyin tamadott rajuk!!!!
Normál helyzetben létezne egy olyan, hogy szólásszabadság. Ha valaki támogatja az oroszokat, és esetleg ki is tudja fejteni, ami nem abban merül ki, hogy csak mert utálja az ukránokat, akkor miért ne lehetne ez a véleménye? Elmondja az okás, miért gondolja úgy, el kell fogadni.
Sokkal gusztustalanabb az, mikor egyik oldalról írhatsz bármit, hogy így támogatod az ukránokat, és így utálod az oroszokat, de a másik oldalról meg simán megy a cenzúra, holott szokás szerint nem fekete-fehér a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!