Miért baj a fidesz-kdnp szimpatizáns kommentelőknek, hogy a propaganda működésére próbálok rávilágítani?
Ajánlva - A Rábeszélőgép c. könyv átolvasását!
Kicsit átírtam napjainkra.
“Az adott miniszterelnök és néhány embere nem sokra tartja a tömegek felfogóképességét. Látják, tudják, hogy az emberek csak a meggyőzés mellékútjain járnak, s gondolkodásukban rendre szimpla rávezetések zsinórmértékére hagyatkoznak. A hatásos propaganda e rávezetőkön és az érzelmi húrok pengetésén nyugszik.
A propaganda elsősorban az érzelmekre hasson, s csak kisebb mértékben az értelemre. Nem szükséges, hogy a nép tudatosan gondolkodjék, hiszen az emberek felfogóképessége amúgy is meglehetősen korlátozott, intelligenciájuk csekély, viszont igen gyorsan felejtenek. Ehhez képest a hatásos propaganda csupán néhány pontra szorítkozhatik, s a jelmondatokat addig kell ismételnie, míg a közönség minden tagja megérti, hogyan kell értenie őket.“
Egyiknél sem. Nem vagyok párttag.
Én csak felvilágosítani jöttem a népet.
Mert a propaganda, sajnos vagy nem, az életünk része.
Jó, ha felkészült az ember.
Érzelemre könnyebb hatni, mint értelemre, ez a politikában is így van. Mindkét oldal az érzelemre próbál hatni elsősorban.
Én csak azt nem értem, hogy az ellenzéki kommentelőknek miért probléma, ha én az értelemre próbálok hatni? Mert a vége mindig az, hogy érzelmi töltetű szitkozódást kapok.
ÉS az LMBT propaganda, bevándorlóbarát propaganda?
Nem zavar?
Kedves 6-os válaszoló!
Kérlek tanulj meg szöveget értelmezni, mert a kérdés a propaganda működéséről szól.
Köszönöm!
Az a baj, hogy akik migránsoktól féltek, azok nem ismertek egyet se 2015 előtt, de én simán bementem a Józsefvárosba a Népszínház utcába és levágattam a hajam egy közel-keleti fodrásszal, vagy simán megettem ugyanabb az utcába lévő afgán büfés kajájat, pusztán mert kiváncsi voltam.
Meleg vagyok és vidéken 2018-ig voltam közösségi vezető szintig eljutott önkéntes aktivista, egyszerű társadalmi szolidaritásból vállaltam el ezt a szerepet. Ugyanis míg a magyarok beletörődésben, és passzív ellenállásban jeleskedtek, addig a lengyelek aktív ellenállást választottak, akár szamizdat kiadványokat kiadó ellenzéki csoportokra gondolok, akár a nagyobb felkelésekre mikor Lengyelország nem létezett...
És én többször leírtam itt, hogy milyen felnőni egy olyan kelet-magyarországi kisfürdő városi közegben melegként, ahol mondjuk enyhén vallásos nevelést kaptam, ahol én nem tehettem fel a kérdéseimet, hanem mindennek magamnak kellett utána járnom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!