Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogyan hatott rád az egyesült...

Hogyan hatott rád az egyesült ellenzék külpolitikai programja?

Figyelt kérdés

Gondolok itt elsősorban arra, hogy “amit a NATO tesz, azt kell tennie a magyar kormánynak is“ by MZP

“természetes, hogy a NATO tagjaként, minden módon, amit a NATO eldönt azon belül a szövetség keretein belül, mindenféle segítséget és támogatást megadhat Ukrajnának” – mondta. Gulyás konkrétan is rákérdezett: „Akár katonait is?” Márki-Zay Péter úgy válaszolt: „Hogyha a NATO úgy dönt, akkor akár katonait is. “

PARTIZÁN

„ha önön múlna, adna fegyvereket Ukrajnának?” Márki-Zay azt válaszolta: „a NATO-tagság kell, hogy meghatározza ezt a döntést is.” „Tehát, amit a NATO tesz, azt kell tennie a magyar kormánynak is ebben az esetben” – foglalta össze a műsorvezető. „Pontosan, azt kell. A NATO közös döntéseit kell végrehajtsa Magyarország is. Tehát, hogyha a NATO úgy dönt, hogy akár fegyverekkel is támogatja Ukrajnát, akkor természetesen ezt mi is támogatni fogjuk” – mondta.

ATV- egyenes beszed

2022. márc. 9. 16:46
A kérdező szavazást indított:
Inkább vonzó számomra
Inkább kiábrándító vagy taszító számomra
32 szavazat
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
92%
ez a kérdés tele van NATO-val
2022. márc. 9. 16:49
 2/19 anonim ***** válasza:
26%

MZP-t már rég ledobattam volna Harkovba.

Anullu gyerünk harcolni!

2022. márc. 9. 16:50
 3/19 anonim ***** válasza:
71%

Miért van olyan érzésem, hogy egyes propa, újságírók ide is felírnak!

“ Gondolok itt elsősorban arra, hogy “amit a NATO tesz, azt kell tennie a magyar kormánynak is“ by MZP”

Üzenem neked, ha belépsz egy szövetségbe, tipic magyar mentalitás, hogy ami jó a szövetségbe azt kikunyerálom, de ha nekem kell már csinálni valamit, azt nem nehogy máá, miért kéne bármit is tennen, örüljetek hogy tag vagyok…vannak feltételek, ha nem tetszik, aki nem akar csapatjátékos lenni ki lehet lépni. Szerinted nekik pont egy 21. balkáni országra annyira szükségük van? Jaa de akkor miből lesz EUs pályázat, miből épül meg a x a harmadikadikon stadion?

Lehet választani.

2022. márc. 9. 16:54
 4/19 anonim ***** válasza:
53%
Képzel el milyen sora lesz azoknak a kárpátaljai magyaroknak, amikor az ukrán szomszédaik megtudják hogy az egész világ próbálta segíteni őket, csak magyarország nem... Nyilván ez nem annyira egyszerű, de a Magyar - Ukrán illetve Magyar - NATO viszonyt meghatározhatja...
2022. márc. 9. 16:56
 5/19 anonim ***** válasza:
20%

Voltál óvodás vagy általános iskolás ahol kialakultak ilyen baráti csoportok??

Ezek a baráti csoportok addig barátok, míg kölcsönösek a dolgok. Ha az egyik megosztja veled a játékát vagy más dolgát, akkor neked is meg kell osztani a sajátod, mert úgy illik. Ha meg van beszélve, hogy mindenki hoz valami rágcsát, akkor neked is illik vinni.

Nem kötelező, de akkor ezt a baráti viszonyt kockáztatod. Egy egy ilyen belefér, de sorozatosan nem.

Egy baráti társasághoz meg általában azért csatlakozol, mert szimpik neked a többi ember és az elveik.

Ha én pl természet kedvelő vagyok, nem megyek olyan társaságban akik virágokat taposnak szórakozásból.

Elég gyermek szintű példa, de sokan nem értik ezeket. A NATO és EU tagság az is hasonló. Ha az EU kiáll valami ellen, nem kötelező nekünk is, lehet véleményünk. De ezt sorozatosan csinálva már okozhat problémát. Főleg, hogy a markunkat meg tartjuk, hogy figyi már, azért a pénzt az küldjed, meg a jóból mi is kérünk.

A NATO is ha kér vagy mond valamit nem kell azzal együtt működni, de utána nem kell csodálkozni, ha inkább függesztik a tagságot.

Ezek inkább kiváltságok többnyire. Itt az ukrán példa. Ha most NATO tag lenne, már mindjárt nem lett volna vita tárgya, hogy bele kell-e avatkozni. Ritkán van ilyesmi, de ha meg kéne jó ha van társ a bajban.

EU tagság ugyan ez. A huncut EU beleszól a dolgainkba (főleg abba, hogy Orbán ne lopjon már)... De ha meg van valami milyen jó, hogy EU tagok vagyunk.

Több száz milliárd forintot utalnak éves szinten, persze nem teljes egészében hasznosul, mert túlárazva csinálunk mindent. De azért nem olyan rossz az EU sem.

Sajnos Orbán politikája ilyen. Tagja vagyunk egy csoportnak, mikor adnak, vagy mikor baj van akkor nagyon jók, de ha meg haragszanak ránk, mert nem tartjuk be a játék szabályokat és a megállapodásokat, akkor még ők a rosszak.

2022. márc. 9. 17:05
 6/19 anonim ***** válasza:
45%

Kormányt kell váltanunk, talán akkor megbocsát nekünk az EU meg a NATO.

2022. márc. 9. 17:15
 7/19 anonim ***** válasza:
18%
Ellenzéki trollok uralják ezt az oldalt ahogy látom...
2022. márc. 9. 17:17
 8/19 Alex Fly ***** válasza:
55%
Hogyan hatott volna? Számomra temészetes, hogy ha egyszövetséghez tartozunk, amely kötelezettségekkel jár, akkor ezeket teljesítenünk kell. Elég szomorú, ha bárki is másképp gondolja.
2022. márc. 9. 17:19
 9/19 anonim ***** válasza:
42%

#8 Lehetne egy kérdésem? Ha te nem tudod rá a választ BIZTOSAN, akkor más is válaszolhat.

Aki NATO tag, annak kötelező beleavatkozni 2 nem NATO tagország háborújába? Nehezen hiszem el, hogy van ilyen kötelezettség.Tudtommal a NATO arra való, hogy egymást kötelező jelleggel védeni kell a tagországoknak egy külső támadástól.

Akkor honnan a kötelezettség arra, hogy két nem NATO ország konfliktusába az összes NATO tagállamnak részt kell venni, ha egy tagország ezt kitalálja?

2022. márc. 9. 17:28
 10/19 A kérdező kommentje:
Hat nem tudom.. én MZP-re szavaztam az előválasztáson, még támogattam is a kampányát, a gyűlésén is voltam, de ez a gondolkodás nélküli igazodási hajlam, ez a szolgai megfelelési kényszer a nyugat felé, amit ezek a szavak sugároznak, nekem borzalmasan kiabrandito.
2022. márc. 9. 17:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!