Csak én gondolom nonszesznek ebben az országban hogy egy culáger segédmunkás havi 400 ezret keres miközben sokan középfokú esetlegesen felsőfokú végzetséggel alig keresünk 200 ezret?
2006-ban napi 4.000 volt.
2010-ben napi 5.000
2012-ben napi 7.000
2015-ben volt napi 10.000.
200.000 havonta. 8éve!
2023-ban napi 20.000.
400.000 havonta.
Kevés a segédmunkás, főleg olyan aki rendszeresen dolgozik, nem iszik és a fizikuma maximálisan rendben van.
Nem nonszensz. Mindenki annyiért adja el magát amennyiért tudja.
Nehéz fizikai munka, 8-12-14 órán keresztül a tűző napon, télen a hidegben, fagyban. Egy nap alatt összeadva sok tonna súlyt kell megmozgatni.
Sima gyári munkás nettó 300.000-at megkapja. Hétvégén tud mellette maszekolni. Ő is megkeresheti a havi 400.000-et.
Nem nonszensz. Én ablakosként Pécsen napi 22 ezret keresek, igaz a kovid óta eléggé felhígult a meló, heti átlag napot megyünk csak, de cserébe, ha délelőtt 10-kor már kész vagyok, akkor is jár a teljes napi bér. Nekem ez így kényelmes.
Ami miatt felment a szakmunkások-segédmunkások bére, az az, hogy nem igazán találni munkaerőt, legalábbis aki megéri, és ez főleg a fiatalabb korosztályból igaz. Volt 3 olyan munkatársam aki sulit kijárva jött szóval 18-19 éves (( Én most 29 leszek )) és brutálisan más a mentalitásuk a mai fiatal új munkaerőnek, mint a korombelieknek vagy az idősebbeknek. Nem akarnak dolgozni, folyamatosan a Tiktok-ot nyomják, úgy állnak a munkához, hogy más jobban odaférjen, csak a kényelmes és gyors munka érdekli Őket, koszosak nem szeretnek lenni. És ez nem boomer szöveg, Én ezt tapasztalom. Az Én generációm teljesen máshogy állt a munkához, mondjuk igaz, Én falusi is vagyok, és ezek a fiatalok meg pont városból valóak voltak, de hogy nem becsülik meg a munkát, nem érdekli Őket, pedig mellettem segédmunkásként tényleg minimális munkájuk van, semmi fárasztó, Én bontok, építek be, hordom fel a cuccokat az emeletre, Nekik csak elő kell készülni, pütypürüty meló, gyakorlatilag egy óvodás kislány is megtudja csinálni, de mégis valahogy folyamatosan a telefon nyomkodás, pontatlan, lassú munka, szarok bele mentalitás megy.
Szerintem nem nonszensz a fizetés, az már inkább, hogy a tanárok keveset keresnek, de amíg bejárnak dolgozni ennyiért, addig nem fognak érdemben emelni. Tényleg fel kell mondania az összes tanárnak, vagy legalábbis több iskolában az összes tanárnak pár hónapra, és az már helyezne olyan nyomást az államra, hogy kénytelen legyen cselekedni.
Nem tüntikézni kell, mert ott még képes a propaganda a tanárokat a csúnya-gonosz-agresszíveknek bemutatni és a fidesz birka nép még képes lenne meglincselni a Tanárokat. Nem tüntetni kell, hanem szimplán a piachoz igazodnia a Tanároknak, vagy legalábbis azt befolyásolni azzal, hogy nagyobb városok iskolái bezárnak, mert nem lesz ki dolgozzon ott. És azt már nem tudná a Fidesz úgy beállítani, hogy csúnya rossz tanárok, meg eddig ment mindig a tanár-ellenes oldalról, hogy akkor miért nem mennek el mást dolgozni. És ezt kéne tennie az összes tanárnak. Elmennie mást dolgozni, ahogy azt a Fidesz tábor okosan javasolja a probléma megoldására, és ekkor érződne az, hogy valójában milyen értéket is képvisel egy tanár munkája, amikor felkoppan az összes fideszes, hogy nincs tanár a suliban, mert mindegyik inkább elment a TESCO-ba árufeltöltőnek vagy a Honsa-ba kalaptartókat csinálni 2x annyi pénzért, mint a tanári bér.
Csak ez lehet az egyetlen megoldás, a tömeges felmondás. Tüntetés csak olaj a tűzre, jelzésértéknek jó, de önmagában nem célravezető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!