Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Csak én gondolom nonszesznek...

Csak én gondolom nonszesznek ebben az országban hogy egy culáger segédmunkás havi 400 ezret keres miközben sokan középfokú esetlegesen felsőfokú végzetséggel alig keresünk 200 ezret?

Figyelt kérdés

2022. márc. 6. 19:42
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/75 anonim ***** válasza:
Neked mi a munkád, kérdező? Már többen feltették a kérdést. Ha kérdezel, akkor lássuk, te mit dolgozol.
2022. márc. 6. 20:54
 42/75 anonim ***** válasza:
100%
Egyik barátom fűnyíró vállalkozást indított, többnyire multiknál csinálja. Óránként nettó 3 ezret ad a melósainak, mert kevesebbért nem mennek hozzá. Úgy tűnik, még a fűnyírásra is nagyobb szükség van, mint az ilyen - olyan vállalati vízfejekre. Fáj vagy nem, de ennyit ér a munkád - 200 ezret. Ha szerinted azért kellene többet kapnod, mert xy culáger is többet visz haza, akkor alapjaiban nem érted a piacgazdaság lényegét.
2022. márc. 6. 21:07
 43/75 A kérdező kommentje:
Szóval azt mondjátok egy tanár,eladó vagy tűzoltó nettó 190 ér meg az országnak?
2022. márc. 6. 21:10
 44/75 anonim ***** válasza:
81%
„Szóval azt mondjátok egy tanár,eladó vagy tűzoltó nettó 190 ér meg az országnak?” Eszerint, nekik megéri ennyiért azt csinálni.
2022. márc. 6. 21:26
 45/75 anonim ***** válasza:
100%
44: így van, tömegesen kellene felmondani, akkor lenne fizetésemelés, ha csinálják ennyiért is, akkor nem emelnek
2022. márc. 6. 21:36
 46/75 anonim ***** válasza:
71%
#45 Egyelőre a magyar nép azon is fel van háborodva, hogy sztrájkolni mernek...Ezek után erősen kétlem, hogy a tömeges felmondás hatással lenne a szociálisan érzéketlenekre.
2022. márc. 7. 00:08
 47/75 anonim ***** válasza:
38%

46: a "magyar nép" nincs felháborodva, hogy sztrájkolnak, a fideszbirkák vannak felháborodva csak, mert nekik a vezérük azt mondja, hogy aki sztrájkolni mer, az csak a baloldal ügynöke lehet

Az ellenzékiek támogatják a sztrájkot.

2022. márc. 7. 05:09
 48/75 anonim ***** válasza:

#33-nak:

Én pont azt írtam, hogy Pécs az nem Pest. De 1600 egy villanyszerelőnek még itt is kicsit sovány. És gondolom tudod, hogy egy segédmunkás munkája a szakmától függ. Lenézik őket, de valójában kell hogy tudásuk is legyen. Te örülnél, ha kérnél a segédmunkástól egy fi-relét, és visszakérdezne hogy az mi? Vagy kapnál egy kis-megszakítót? XD

Ugyanez érvényes a kőművesek és burkolók munkájára is. Például a burkoló segédmunkásának milliméter pontossággal kell tudnia kezelni a csempevágót. Ha nem megy, használhatatlan az ember.

Itt Pécsen a kőműves segédmunka bére 1200. Az alatt csak linkeket kapsz, akik "kis pénz-kis munka" alapon melóznak. De mint arra már céloztam, ne gondold hogy csak úgy ad-hoc alapon beugrasz segédmunkásnak. Ha kérem az Anker-szárakat, vagy megkérlek hogy keverj egy grundolót vagy egy misungot, akkor tudnod kell hogy miket kérek.

2022. márc. 7. 07:27
 49/75 anonim ***** válasza:

Ismét #33-nak:

Persze ez ritkaság, de alig egy éve dolgoztam együtt az eddigi "legdurvább" segédmunkással. Vasat szereltünk, rajzot olvasott, észrevette hogy eltérés van a helyszínrajz és a statikai között. Kielemezte, és kijavította a statikai tervet.

Baxd meg!

2022. márc. 7. 07:41
 50/75 anonim ***** válasza:

Kérdezőnek:

Összegezzük annyival a kérdésedre adható választ hogy igen, nonszensz.

Abba kár belemenni hogy a kérdésed alapját képező állítás igaz -e vagy sem?

Igaz is, meg nem is. A segédmunkások országon belül különböző területeken különböző összegeket keresnek, de az kijelenthető hogy bármelyikük többet keres, mint egy diplomás tanár, vagy szinte bármelyik közalkalmazott. Vegyünk példának havi 200.000 nettót, ezt fordítsuk le építőiparra, vagyis órabérre. 1000Ft/óra.

Pofán röhögnek.

2022. márc. 7. 08:08
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!