Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az első alkalom lesz, hogy...

Az első alkalom lesz, hogy nem megyek el szavazni? (!)

Figyelt kérdés
Eddig minden szavazáson részt vettem, egyet sem hagytam ki. Idén viszont úgy érzem, senkire sem tudnék meggyőzödésből, átfontoltan szavazni. Hozzá teszem, ellenzéki vagyok, az is voltam, így nyilván a Fideszre nem szavaznék, de erre az ellenzékre sem. A parlamenti képviselő jelöltekről ugyanezt gondolom. Van még rajtam kívül olyan, aki életében először nem megy el szavazni?
2022. márc. 6. 12:36
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
75%

Azon gondolkodj, hogy jó-e az országnak a fidesz túlhatalma, a kétharmad, hogy bármit megtehetnek, alkotmány átírhatnak, stb. kontroll nélkül.

Ha ezt nem tartod jónak, akkor szavazz azért, hogy legalább a fidesz kétharmadát megtörjük, hogy kénytelenek legyenek kompromisszumokat kötni más pártokkal, ne csak legázoljanak mindenkit.

2022. márc. 6. 12:39
 2/35 anonim ***** válasza:
87%
Az amúgy megvan, hogy ha nem mész el szavazni, az olyan, mintha a fideszre szavaznál? Mert a fidesz mozgosítani fog mindent és mindenkit (pl. buszoztatással), így a fidesznek pont jó, hogy nem mész el szavazni, mert annál kevesebb szavazatra van szüksége, sőt ha nyer a választókörzetében, akkor több győzteskompenzációt kap.
2022. márc. 6. 12:40
 3/35 A kérdező kommentje:
2-es ez az olyan mintha a Fideszre szavaznál... mi van ha nem megyek el, és az ellenzék nyer? Akkor meg olyan mintha az ellenzékre szavaztam volna? Jó lelkiismerettel egyikre sem tudok szavazni!
2022. márc. 6. 12:41
 4/35 anonim ***** válasza:
8%
Ez csak az ellenzéki propaganda hazugsága, hogy aki nem rájuk szavaz, az a fideszre. Ha az ellenzék kap több szavazatot, akkor a nem szavazókkal is ők járnak jól.
2022. márc. 6. 12:52
 5/35 A kérdező kommentje:
Nálam a szavazás erkölcsi és lelkiismereti dolog is. Mindig megfontoltan szavaztam. Most viszont erre képtelen volnék. Egész kb egy hónappal ezelőttig biztos voltam a dolgomban, aztán ki kell mondani, be kell ismerni: az ellenzékben nagyot csalódtam.
2022. márc. 6. 12:57
 6/35 anonim ***** válasza:
60%
Mire volnál képes szavazni?
2022. márc. 6. 12:59
 7/35 A kérdező kommentje:
Hogyhogy mire? Azt mondom végig hogy senkire! Ezen mi nem érthető?
2022. márc. 6. 13:00
 8/35 anonim ***** válasza:
22%
Akkor nem mész, a te dolgod. Csak utána ne rinyáljál. Miről szól ez a kérdés ?:D Értelme nem sok
2022. márc. 6. 13:03
 9/35 anonim ***** válasza:
69%

#3, ha nem mész el és az ellenzék nyer, akkor az ellenzék kevesebb győzteskompenzációt kap. De ezt ugye nem lehet előre tudni, ezért számít minden egyes szavazat a végelszámolásnál (és, int írtam, a fidesz minden hadra fogható emberét be fogja tuszkolni a szavazófülkékbe).

Azt kell eldöntened magadban (ha már nem vagy fideszes), hogy akarsz-e még 4 év fideszt a nyakadba, vagy esetleg meg lehetne próbálni egy másik utat. Én azt gondolom, hogy jelen helyzetben a fidesznél bármi jobb lenne, és bár én sem teljesen értek egyet a bal oldallal, elmegyek szavazni, hogy a most regnáló bűnbanda eltakarítására legyen esély.

2022. márc. 6. 13:05
 10/35 A kérdező kommentje:
Ki mondta hogy rinyálnék utána? Nagyon egysíkúan gondolkozol.
2022. márc. 6. 13:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!