Az ellenzéki összefogás 2022-es csúfos bukásával a Mi Hazánk lesz a legnagyobb ellenzéki párt?
Nem mosdatom őket, mert nem is igazán ismerem a programjukat, csak azt tudom, hogy felhívják a figyelmet arra, amire mások nem.
A cigánykérdéssel meg senki sem foglalkozik, mert Magyarországon elterjedt az a nézet, hogy rasszista az, aki beszél arról, hogy a cigánysággal gondok vannak.
Én egyébként igazán szerencsés vagyok, hogy bár hordozom a génjeiket, de nem látszik rajtam, hogy közöm lenne hozzájuk. Fehér bőröm van, magyar nevem, és a mentalitásom is más.
Amikor a cigányok kötekedtek velem, nem is tudták, hogy azonosak a génjeink valamennyire. Az ő szemükben én nem vagyok cigány. Szerencsére a magyar nemesi vonások erősebbek voltak a genetikai lottókor, mikor fogantam.
Na, ezt csak azért írtam le, hogy nem egy rasszista, 100%-os magyar vagyok, hanem egy olyan ember, aki belülről ismeri a cigányságot.
És így mondom, hogy tenni kellene valamit. Vagy a Mi Hazánknak, vagy másnak.
Nem. Én tipikusan az az ember vagyok, aki a cigányságot belülről ismeri, mivel rokonságban állok velük, ott pedig van a többféle cigány, így szinte minden fajtáját ismerem. Volt köztük olyan is, aki Amerikát is megjárta, mint zenész, de olyan is, aki meg kifejezetten balhés volt.
Sokkal többet nem tudok a cigányokról, mintha te valaha fogsz, mivel én közvetlenül hallottam/láttam történeteket velük kapcsolatban. És ehhez tegyük hozzá azt is, amit a családon kívüli cigánysággal éltem meg.
Amúgy meg köztük is van rasszizmus. Van olyan, akinek a magyarokkal semmi baja nincs, de az oláh cigányokat nem szereti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!