Az Orbán-kormány, ha már annyira híve az atomenergiának, miért nem inkább egy amerikai vagy francia céggel állapodott meg annak idején egy új atomerőmű megépítéséről?
#7 technikailag az egy új erőmű, semmi közös nincs benne a régivel. Csak a város, ami otthont ad neki.
Szóval nem, semmi akadálya nem lett volna amerikai, kanadai, francia stb típust választani.
Se nem olcsóbb, se nem jobb az orosz. Ez színtiszta politikai döntés volt akkor. Illetve az EU épp nem volt atom pári és nem finanszírozott ilyen projekteket, de ez is megváltozott azóta.
Anno az MSZP-SZDSZ kormányok is velük akarták építeni, most a Fidesz is velük akarta. Én nem vagyok olyan jól értesült mint itt a legtöbb ember de szerintem biztos voltak ennek okai és nem csak annyi, hogy szeretjük az oroszokat.
Mellesleg a finnek is akartak építeni ilyen erőművet az oroszokkal.
ma 11:44
Gondolom egy teljesen új személyzet kiképzése az elhanyagolható összeg/kockázat lenne, hogy van egy technológiád amit fenn kell tarts 2030 valahányig, közben meg zöldfülűeket veszel fel az új reaktorhoz ami majd váltja a régit.
#15 Látom nyomni kell a hazugságokat ezerrel.
csak azt felejtitek el, hogy más is van itt aki emlékszik arra mi történt valójában.
Simicska azért veszett össze Orbánnal, mert nem akartak kivételezni a média cégével és nekik is éppen úgy meg kellett fizetni a 2014-es választásokat követően kivetett reklámadót, mint másoknak. Ahogy Simicska többi üzleti érdekeltsége sem élvezett olyan kiváltságokat amiket Simicska elvárt volna.
A reklámadó 2014-es augusztusi bevezetését követően mérgesedett el a viszonyuk és következő év februárjában volt a hírhedt G nap, amikor részegen Simicska ostobaságokat írt le az utcán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!