Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az mit mond el a hazai LMBTQ-r...

Az mit mond el a hazai LMBTQ-ról, hogy előbb segítene a meleg ukrán menekülteken, mint a heterókon?

Figyelt kérdés

Kisebb botrány lett ebből és szerintem jogosan, mert nem csak ostoba húzás, de messze erkölcstelen is különbséget tenni éppen otthontalanná való emberek közt nemi alapon, miközben épp ők azok akik az ilyesmi ellen küzdenek.

Ami külön felháborított, hogy a felzúdulás hatására kiegészítették posztot, amiben tudatlannak nevezték azokat, akik számon kérték rajtuk ezt az a nácinak szerintem bőven nevezhető eljárást.

Lehet megkülönböztetéssel küzdeni a megkülönböztetés ellen?

2022. márc. 1. 12:08
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
10; nekem ok, de akkor a melegek se sírjának, amikor én jobban tudok azonosulni a heteró többséggel és elutasítom a melegházasságot.
2022. márc. 1. 12:51
 12/21 anonim ***** válasza:
75%

"Undorítóak vagytok"

"ti vagytok a probléma"

A kommentelő elítélte a melegeket. Ezek elég elítélő szavak, amikre nem szolgáltak rá. Elítélte őket, amiért egy civil szerveződés, amely a melegek megsegítésére jött létre, melegeknek mer segíteni egy olyan helyzetben, ahol rászorulnak. Egyáltalán miért tartja fontosnak egy ciszheteró, hogy egy meleg Facebook oldalt figyeljen és pikírt megjegyzéseket tegyen egy atomháború árnyékában? Nincs nem homofób magyarázat sem Dalmára, sem a kérdezőre.

2022. márc. 1. 12:53
 13/21 anonim ***** válasza:
39%
Nem a melegeket ítélte el, hanem a Pride-ot mint szerveződést, mert egy humanitárius katasztrófa idején orientació alapján valogatni kinek segíts, ki érdemli meg jobban szimplan gusztustalan.
2022. márc. 1. 13:08
 14/21 anonim ***** válasza:
59%

Kérdező!

Minden, ismételem MINDEN civil szervezet jellegéből adódóan diszkriminatív. A bélyeggyűjtő klub is, és egy meleg jogvédő szervezet is. Egy adott cél érdekében jött létre, és egy adott cél érdekében használja a rendelkezésére álló anyagi és emberi erőforrásokat. Ha ezen csak a Pride esetében akadsz ki, de a bélyeggyűjtők hallgatása az ukrán krízisről nem zavar, akkor homofób vagy.

2022. márc. 1. 13:12
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként ez olyan, hogy én kivel szeretnék együtt élni, nyilvánvalóan béke időben, ha anyám olyan állapotba kerülne, akkor én szívesen élnék együtt vele, viszont egyik bátyámmal már nem élnék együtt, mert tudom, hogy lennének konfliktusain vele... látod ez családban se egyszerű...
2022. márc. 1. 13:14
 16/21 anonim ***** válasza:
87%
Arról a tágabb kontextusról ne is beszéljünk, hogy egy nyíltan homofób állam támadta meg Ukrajnát. Mindenkinek van oka menekülni, de a melegeknek duplán is. Sehol sem vidám az életük a világ ezen felén, de Oroszország uralma alatt csak romlana a helyzet. Majd ha Putyin nem tesz különbséget ember és ember között, visszatérhetünk a kérdésre.
2022. márc. 1. 13:15
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, én meg jobban tudok azonosulni kutyásként azokkal a menekültekkel, akik hozzák a kutyáikat is, így az állatvédőkön keresztül segítek. Mindenki segítsen ott, ahol legjobban tud, így igazából minden csoport kap segítséget valahogyan, és senki nem marad ki. Csak azt nem értem, te ezen miért akadsz ki? Te segítesz válogatás nélkül mindenkin? Én azért segítek inkább az állatvédőkön keresztül, mert háborúban mindig megfeledkeznek az állatokról, pedig ők aztán igazán nem tehetnek semmiről.
2022. márc. 1. 13:26
 18/21 A kérdező kommentje:

14 meg is érkeztünk a homifóbiához :)) aki szimplán nem különböztet meg embereket nemi alapon, az nektek meleggyűlölő egyből. Tipikus beszűkült érvelés.

Az a baj ezzel, hogy ezen logika alapján ti meg heterofóbok vagytok, csak annyira buták vagytok hogy ennyit sem láttok.

2022. márc. 1. 13:30
 19/21 anonim ***** válasza:

#14, ez egyáltalan nincs így.

Mondom, lehet azt vitatni, hogy mennyire értelmes azt gondolni, hogy mindenki a maga csopirtosulásán segítsen egy ilyen valsag idején, de azért mert valakinek az a véleménye, hogy az ehhez hasonló mértékű humanitárius katasztrófa idején nincs helye a valogatásnak még egyaltalan nem homofóbia. Pusztan azt kérdőjelezi meg, hogy van-e helye ilyen szempont alapján valogatni ember és ember között, amikor fél millió embere gyerekekkel és allatokkal menekül egy borzalom elől, mert azt gondolják egy idegen orszagban még hajléktalannak is jobb lenni...

A Pride élharcanak is meg van a helye. Nem háborúk idején kellene élharcot vívnia a melegekért, miközben Ukrajnában anyal és gyerekek halnak meg vagy a halal elől menekülnek.

2022. márc. 1. 13:38
 20/21 anonim ***** válasza:
60%
Heterófób? Tudod mi az? Én találkoztam ilyen meleggel, meleg létemre.. de szerinted kérdező olyan vagyok ex meleg aktivistaként, hogy én kiléptem az édesanyám, a 3 heteró bátyám életéből és végleg megszakítottam velük a kapcsolatot? Mert a heterófóbia ezt jelentené. Hát nem én ugyanúgy szeretem a családomat, és ugyanúgy próbálok jó ember lenni, jó lenni hozzájuk...
2022. márc. 1. 13:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!