Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek is a Fidesz...

Szerintetek is a Fidesz támogatottságát növeli ez a háború?

Figyelt kérdés

Én azt gondolom, hogy a háború miatt sok ellenzéki is a Fideszre szavazhat, mivel ilyen helyzetben az emberek nem szeretik a bizonytalanságot…

Lehet hogy nem szeretik ezt a rendszert, de legalább ismerik, egy új rendszer meg sokkal több (akár negatív) meglepetéssel járhat… Ami alaphelyzetben lehet hogy nem lenne baj, de háborús helyzetben nagyon sokaknak frusztráló.

De azt is el tudom képzelni, hogy rosszul gondolom.

Ti mit gondoltok?

2022. febr. 28. 14:17
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
65%

Inkább Orbán szenved most, mert a kampányban nem jön jól neki, hogy a véresszájú barátja, akihez éveket át nyílt dörgölőzött, most szimplán lerohan vitás kérdések miatt egy másik országot.

A polkolba kívánhatja Putyint, hogy nem tudott ezzel a választások utánig várni.

2022. febr. 28. 14:50
 12/23 anonim ***** válasza:
56%
Szerintem ez felfogás kérdése és nagyon azon múlik, hogy a következő egy-két hogyan alakul. Én bár kormányváltásra szavaznék, azt be kell látni, hogy Vityánk most láthatóan visszavett az arcából és próbál pengeélen táncolni, hogy ne rángasson egyértelműen és azonnal bele egy nagyobb volumenű háborúba minket. Ha most hirtelen béke teremne, az neki egy jó fogás, mert "ettől is megvédte az országot". A hülyék meg ugye mondanám, hogy a túloldalon laknak, de sajnos nem. Az elmaradottabb, M1-en és Kossuth rádión élő területeken kiteszik a falra és háromszor leborulnak előtte naponta, ha így lesz. Azt azonban be kell látni, hogy a pengeél nem működik örök élet + egy napig, ha nem lesz béke, előbb utóbb valaki mögé be kell állni és hát ugye abból már jól kijönni ilyen "jelentéktelen államként" nem lehet. Vagyis neki kaszáltak. Meg jó eséllyel nekünk is.
2022. febr. 28. 15:27
 13/23 anonim ***** válasza:
80%
12: beálltunk már a NATO/EU mögé, nem foghatta az oroszok pártját ilyen helyzetben, illetve ahogy te is mondod, jelentéktelen kis országként komolytalan is lett volna nagyon ugrálnia, amit békeidőben szokott csinálni, amikor bőszen véd minket az EU-tól
2022. febr. 28. 15:33
 14/23 anonim ***** válasza:
86%
Nem is a pártfogásról van szó, azt nyilván nem mondhatja ki nyíltan és nem is fogja. De a Paks 2-ből nem engedünk belengetése (mégha az nagyon nagyon pici hal is volt), valahol egyértelműen egy üzenet, ahogy az is, hogy "ha akarnánk sem tudnánk fegyvereket küldeni az ukránoknak". Az én fejemben beállt a sorba persze, mert nem tehet mást, de mégis lavírozik valahol a nyilatkozataival a két fél között. Vagy csak én vagyok szkeptikus ezzel a NATO-hoz tartozás témával 100%-ban. ;)
2022. febr. 28. 15:42
 15/23 anonim ***** válasza:
34%

Én nem vagyok fideszes, de amiket az ellenzék mond, az egy vicc (nem a fidesz-médiából kiszűrt dolgokra gondolok, hanem az egész nyilatkozatokra). Fáj ezt kimondani, de a kormánypárti politikusok értelmesebben nyilatkoznak. Ritka az ilyen.

Az lenne a minimum, ha most félretennék az ostobaságot és a politikai tőke primitív kovácsolását és - igen, akár a kormánypárttal együttműködve - segítenék a menekülteket és a humanitárius válságkezelést.

2022. febr. 28. 16:08
 16/23 anonim ***** válasza:
42%
Remélem, hogy ez a háború csökkenti a támogatottságát és nyer az összefogás!
2022. febr. 28. 16:55
 17/23 anonim ***** válasza:
28%
Orbán léte veszélyezteti a Fidesz győzelmét! Rosszabb mint egy háború!
2022. febr. 28. 17:06
 18/23 anonim ***** válasza:
56%

Nem rosszból mondom, de az ellenzéki szavazókból csak az elfogultság mondatja, hogy veszít ezzel Orbán. Orbán ezzel jócskán elbillentheti maga felé a mérleget. Ennek két oka van:

1. Amit most csinál, ez a jó út, ez a legbiztonságosabb.

2. Az ellenzék hülyeségeket beszél, ráadásul összeverekedtek a saját fórumukon, miközben a kormány gőzerővel dolgozik.

Az emberek fejében az él, hogy Márki-Zay fegyvereket akar küldeni Ukrajnába, és akár katonai segítséget is el tud képzelni (valljuk be, mondott ilyet, nem is egy interjúban, még a háború előtt, sőt a Momentum nyíltan kiállt a fegyverküldés mellett, mintha ezzwl esélyesebb lenne Ukrajna - akármennyit küldenénk, akkor sem lenne esélye).

2022. febr. 28. 17:29
 19/23 anonim ***** válasza:
58%
Nem a háború növeli a Fidesz támogatottságát, hanem a reakciók. Az ellenzék jól láthatóan csak arra törekszik, hogy politikai tőkét kovácsoljon a helyzetből a választásokra. Csak ez nem az a helyzet, amikor felelőtlenül lehet hülyeségeket beszélni. A választók éppen azt látják, hogy szabad rájuk bízni az országot.
2022. febr. 28. 17:45
 20/23 anonim ***** válasza:
18%

Orbánnak is meg van kötve a keze.

Mivel NATO tagország vagyunk,kénytelen egyetérteni a NATO-val.

De mivel Putyin is a markában tartja,neki is meg akar felelni.

Elég rosszkor jön neki,hogy pont választások előtt kell úgy egyensúlyozni,hogy mindkét félnek megfeleljen,de szavazatot se veszítsen.

Még 2 vad ötlet jutott eszembe.

Elhalasztja a választásokat a háború és a menekültek miatt,vagy szavazatjogot ad a menekültek egy részének gyorsított eljárásba.

Mindkettő nagyon meredek lenne,de Putyin cipőpucolóját ismerve bármi megtörténhet...

2022. febr. 28. 19:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!