Ellenzéki szavazók. Mennyire tartjátok hitelesnek Márky-Zay Pétert?
#3:
MZP továbbra sem mondott ilyet, hogy kiküldené a magyar katonákat Ukrajnába.🤦
Sokakat hallok, hogy MKKP-re szavaznak.
Tegyük fel, hogy elégedetlen vagy a jelenlegi rendszerrel és azt szeretnéd, hogy ne a fidesz legyen a következő kormányon. Ha matematikai esélyt adunk a három opciónak, fidesz, összefogás és kutyák akkor a rengeteg változót is figyelmen kívül hagyva tudott, hogy a legkevesebb esélye a kutyapártnak van. De te mégis rá szavazól így, az esélyét sem adod meg annak, hogy ne a fidesz kerüljön hatalomra, akit elvileg, már nem szeretnél.
Hogy jó lesz e az ellenzék kormánya, ha egyáltalán lesz, azt nem tudom. Az biztos, hogy a fidesz korruptságához nem mérhető.
Én sem vagyok elégedett Mári-Zay Péterrel. De az emberek mintha egy jézust várnának, de ha nem jön addig jó lesz Orbán. Próbáljuk meg elfelejteni, hogy egyáltalán létezik tökéletes politikus vagy akár ember. Bárki lesz a következő miniszterelnök lesznek hibái. MZP-nek is vannak. Nekem egyelőre megnyerő a közgazdasági és a mérnöki diploma. A külföldi munkatapasztalat. A szakértői kormány. A szakemberek akik körülveszik, pl Bot-Péter Ákos. A maximális mandátum. Abban viszont biztos vagyok, hogy a fideszes pénz szórás és korrupció már túl sok. Szja visszatérítés? Nagyon okos volt. Sehonnan nem fog hiányozni ez a pénz. A babaváró és csok nem egy rossz ötlet, az, hogy miből fognak ezek a babák és gyerekek majd házat vagy lakást venni, már nem számít.
Hogy olyan kormányra van e szükség amit MZP visz, azt nem tudom. De biztos, hogy nem olyanra mint amilyen Orbán visz.
Ez az én szubjektív véleményem.
A nagy kutyapárti szavazás elszánás lehet, hogy akadályozva lesz.
Igaz, hogy még van szűk 42 és egy negyed óra az ajánlóívek leadásáig, de a Nemzeti Választási Iroda ma 21 órai adatai szerint csak 49 MKKP jelölt van nyilvántartásba véve.
Vagyis, a jelenlegi állás szerint csak azok szavazhatnak egyéni jelöltjükre, akiknek a lakóhelye annak a 49 OEVK-nak a területén van, ahol indulhat jelöltjük. Az országos listaállítástól (legalább 71 nyilvántartásba vett jelölt) távol vannak. És van 8 jelöltjük, akik nyilvántartásba vétele el lett utasítva, törölve lettek.
(Ugyanakkor az ellenzéki összefogás, a Fidesz-KDNP, a Gattyán párt, a Mi Hazánk, a Gödény párt már rendelkezik országos listaállításhoz kellő számú nyilvántartásba vett jelölttel, kellő területi eloszlásban. A Mi Hazánk már nyilvántartásba is vetette az országos listáját.)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!