Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az ellenzékiek miért hisztizne...

Az ellenzékiek miért hisztiznek a kétfarkú kutya párt miatt, hogy a fideszt erősíti?

Figyelt kérdés

Demokrácia van és többpártrendszer. Az indul aki szeretne. A kétpárt rendszer veszélye az, hogy a társadalom ketté szakadhat, ezt a szakadást látni lehet világszerte, főként USA-ban és nálunk.

Ott voltam az előválasztáson nagyon örültem, hogy Márki-Zay nyert, hittem az ellenzékváltásban. Október óta minél több hét eltelt egyre jobban kiábrándultam ebből az egész összefogásból. Ellenzékváltás nem történt, sok régi politikus akik a fidesz 2/3 okozói újra komoly pozícióban lesznek, dk a legerősebb ellenzéki párt sajnos és ők lesznek a legtöbben, az mszp mindig létezik, pedig összefogás nélkül lehet eltűnne végre és MZP nem való miniszterelnöknek, ő egy jó polgármester, de miniszterelnöknek nem látom alkalmasnak. Aztán nincs rendes programjuk, állandóan azzal jönnek, hogy ők mindent jobban csinálnának, minden az Orbán gyűlöletre épül. Milyen ideológia az, hogy Anti-Orbánizmus? Ilyen ideológia nincs. Viszont hiába számít az MKKP viccpártnak, több esetben ellenzékibbeknek tartom őket, mint a komplett Orbánfóbiás összefogást. Az a kétfarkús migránsplakát ahol görbe tükröt mutattak a kormány fele nagyon szellemes volt. Komolyan ők a fidesz szekértolói?

Én már döntöttem, hogy az MKKP-ra fogok szavazni. Szerintem nem lesz kormányváltás, egyre kevesebb esélyt látok erre. Remélem, hogyha megint veszít az ellenzék elfognak takarodni a fenébe és a Gyurcsány a feleségével együtt örökre elfognak tűnni a politikából, mert valójában a Gyurcsány a fidesz leválthatatlanságának a fő oka, ő az igazi fidesz szekértoló. Miért a kutyapárt miatt kell mérgelődni, amikor a fő probléma magával a fősodratú ellenzékkel van?

2022. febr. 21. 09:00
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
30%
Pontosan ugy lehetne levaltani a Fideszt is es az Ellenzeki-osszafogast is, ha mindenki a Ketfarku Kutya Partra szavazna! :D (es igy is lett!?)
2022. febr. 21. 09:32
 12/20 anonim ***** válasza:
4%

A #10-es kommentelő korrekten leírta a választ.

Nekem egyáltalán nem szimpatikus a kétfarkúak kommunikációja. Először nem akarnak pártosodni. Aztán mégis, de csak ott, ahol úgysem nyerne az ellenzék, aztán meg mindenhol maximum visszalépnek. Ők is csak bekekóstoltak a jóba és megtetszett nekik az íze.

Kár, pedig 18-ban még szimpatikusak voltak. A görbe tükörből lassan már csak a tükör marad.

2022. febr. 21. 09:40
 13/20 anonim ***** válasza:
48%
Mert MZP ugyanolyan diktátor, mint Orbán. Aki nem hajt fejet előtte, azt karaktergyilkolja.
2022. febr. 21. 09:46
 14/20 anonim ***** válasza:
16%

"Pontosan ugy lehetne levaltani a Fideszt is es az Ellenzeki-osszafogast is, ha mindenki a Ketfarku Kutya Partra szavazna! :D (es igy is lett!?)"

Ha nem az lenne a tét, hogy a fideszes szakértőkre bízzuk-e válság idején az országot, én is hasonló jókedélyű lennék.

Mivel a realitás az, hogy nem fog az emberek nagyobb része az MKKP-ra szavazni, így ez kevésbé vicces.

2022. febr. 21. 09:47
 15/20 anonim ***** válasza:
68%
10: Ha nem hiszed, hogy demokrácia van, akkor minek mész szavazni?
2022. febr. 21. 09:55
 16/20 Alex Fly ***** válasza:
0%

Persze, mindenki arra szavaz, akire akar.

Ha le akarja váltani a kormányt és helyette tisztességes vezetést szeretne, akkor arra fog szavazni, aki képes lehet erre.

Ha azt szeretné, hogy maradjon a jelenlegi bagázs, akkor bármelyik másik pártra elpazarolhatja a szavazatát.

2022. febr. 21. 12:50
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

#16 - 12 evuk vikt bizonyitani, hogy tisztesseges es kormanyzokepes ero van az ellenzek oldalan. Ne tagadjuk, hogy ezt nem sikerult minden ketseget kizaroan megtenniuk.

Nagyreszt elmaradt a tanulsagok levonasa es a megtisztulas.

Nem a partok rostaltak ki Toth Csabat, hanem a szavazok. Maximum azzal kampanyolhatnak, hogy ok a kisebbik rossz.

2022. febr. 21. 13:36
 18/20 anonim ***** válasza:
82%

"10: Ha nem hiszed, hogy demokrácia van, akkor minek mész szavazni?"

Azt mondtam nem normális a demokrácia. Mivel ebben a fél demokrata-fél autoriter rendszerben lehet szavazni, bár nem ugyanazokkal a lehetőségekkel bír a kormány és az ellenzék (pl közmédia szereplés), ezért szeretném leváltani a jelenlegi állapotért felelős kormányt. Te mit gondolsz erről?

2022. febr. 21. 14:04
 19/20 anonim ***** válasza:
46%
Nem "erősít" az semmit és senkit - a saját megélhetésén kívül, mert megélhetési "politikus" szélhámosok.
2022. febr. 21. 15:46
 20/20 A kérdező kommentje:
Demokrácia van, ha nem lenne nem tudott volna Karácsony Gergely győzni az önkormányzati választáson. Az igaz, hogy vannak problémák a demokráciával, de az elmúlt 32 év közélete felelős ezért nem csak a fidesz. Amíg az ellenzékben olyan problémás alakok ülnek még mindig, akik hozzájárultak a 32 évhez addig nem fogok ilyen ellenzékre szavazni.
2022. febr. 22. 18:18
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!