Az ellenzékiek miért hisztiznek a kétfarkú kutya párt miatt, hogy a fideszt erősíti?
Demokrácia van és többpártrendszer. Az indul aki szeretne. A kétpárt rendszer veszélye az, hogy a társadalom ketté szakadhat, ezt a szakadást látni lehet világszerte, főként USA-ban és nálunk.
Ott voltam az előválasztáson nagyon örültem, hogy Márki-Zay nyert, hittem az ellenzékváltásban. Október óta minél több hét eltelt egyre jobban kiábrándultam ebből az egész összefogásból. Ellenzékváltás nem történt, sok régi politikus akik a fidesz 2/3 okozói újra komoly pozícióban lesznek, dk a legerősebb ellenzéki párt sajnos és ők lesznek a legtöbben, az mszp mindig létezik, pedig összefogás nélkül lehet eltűnne végre és MZP nem való miniszterelnöknek, ő egy jó polgármester, de miniszterelnöknek nem látom alkalmasnak. Aztán nincs rendes programjuk, állandóan azzal jönnek, hogy ők mindent jobban csinálnának, minden az Orbán gyűlöletre épül. Milyen ideológia az, hogy Anti-Orbánizmus? Ilyen ideológia nincs. Viszont hiába számít az MKKP viccpártnak, több esetben ellenzékibbeknek tartom őket, mint a komplett Orbánfóbiás összefogást. Az a kétfarkús migránsplakát ahol görbe tükröt mutattak a kormány fele nagyon szellemes volt. Komolyan ők a fidesz szekértolói?
Én már döntöttem, hogy az MKKP-ra fogok szavazni. Szerintem nem lesz kormányváltás, egyre kevesebb esélyt látok erre. Remélem, hogyha megint veszít az ellenzék elfognak takarodni a fenébe és a Gyurcsány a feleségével együtt örökre elfognak tűnni a politikából, mert valójában a Gyurcsány a fidesz leválthatatlanságának a fő oka, ő az igazi fidesz szekértoló. Miért a kutyapárt miatt kell mérgelődni, amikor a fő probléma magával a fősodratú ellenzékkel van?
Pedig ez annyira egyszerű.
El kell döntened, hogy szeretnél-e tisztességes kormányt, akarod-e, hogy a mostani tolvaj kormánynak vége legyen.
Ha igen, támogatod az ellenzéki összefogást.
Minden más esetben nem értetted meg a lopás szó jelentését.
3# aki meg nem a FIDESZRE szavaz, az meg MZP re???
Vagy hogy is van?
Szerintem demokrácia van, aki tud és akar indulni, az induljon....ez a Kétfarkúakra is igaz!
"Aki nem MZPre szavaz az a fideszre szavaz"
Szerintem ezt a diktatórikus, demagóg dumát addig hagyjátok abba, amíg meleg a vas. Most még meg lehet előzni a Fideszt, de az ilyen Kádár-jelszavakkal csak a bizonytalanokat pucoljátok el magatok körül. Én szóltam előre.
Egyetértek kérdező. Szégyen lesz, ha 8 kamupárt, akit az utcán egyáltalán nem látni, az aláírások behamisításával felkerül a szavazólapra a kutyapárt meg, ami rengeteg munkával gyűjti az aláírást viszont nem tudja teljesíteni a istaállítási küszöböt.
Szerintem minden joguk megvan szerepelni a szavazólapon.
Én ettől még az ellenzékre fogok X-elni, de aki orrbefogva se tud, annak is legyen választása.
A kutyapárti szavazók egy része mozgásban van az ellenzék és a kutyapárt között, nagyobb része fixen kutyapárti. Erre lehet azt mondani, hogy a kutyapáért az ellenzéktől vesz el valamennyi szavazatot, de erre nem az a megoldás, hogy akkor a kutyapárt ne induljon, hanem hogy az ellenzék tud olyat mutatni, hogy az ember ne akarjon egy viccpártra szavazni.
Ennek egyszerűen gyakorlati jelentősége van. Az MKKP-val semmi gond nincs, viszont az erőviszonyokat tekintve egyszerűen nem éri meg rájuk szavazni. Vagy legalábbis egyéni választókerelületekben semmiképp. Aki mindenképp rájuk akar, az szavazhatna listán rájuk.
Ha teljes ellenzékváltás nem is történt, de valami elkezdődött, ennek bizonyítéka MZP megjelenése is.
Elmagyarázom.
Az MKKP elvét vallottam 2018-ig. Egy igazi demokráciában igazuk is lenne.
Csakhogy nem élünk valódi demokráciában. Mivel győztes kompenzáció van, a töredékszavazatok akár a Fideszt is erősíthetik. Magyarul: ha nem nyer az adott körzetben az MKKP, akkor a rá adott szavazatokon múlhat a fideszes nyerrség.
Ha nem indulna, akkir a szavazóik nagy része nem menbe el, egy kissebb része az összefogásra szavazna, a Fidszre nem igazán menne szavazat tőlük. Ellenben pár száz, de pár tucat szavazón is múlgat az összefogás győzelme.
Mivel a valódi kérdés nem az, hogy melyik párt nyerjen egy adott körzetben, hanem hogy Fidesz vagy nem Fidesz, így minden a Fideszt erősiti aki nem az összefogást, hisz byerni csak ők tudnak.
Szabad-e elinduljon a kétfarkú?
Igen. Sajnálom hogy megteszik, de megértem.
Összefoglalva: az MKKP azt játssza, mint ha elhinné, hogy tényleg jogállam és valódi demokrácia van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!