Megállítottuk az óvodások nemváltó műtéteiket, viszont buktunk 6000 milliárd forintot. Jól jártunk?
Nem.
Ez egy 2/3-os törvény.
2/3-al lehet megváltoztatni.
(nem minden törvényhez kell, van, amihez elég 50%+1)
Úgyhogy de,ez garancia arra, hogy ne legyen könnyű eltörölni, vagy megváltoztatni.
EZÉRT IS fontos.
Egyébként foglalkozik mással is a kormány.
Pl. most már nehezebb lesz kibújni a gyerektartás fizetése alól.
Csak erről nem biztos, hogy hallottál, mert nem kavart port.
(A #31 már nem én voltam)
#33: Előbb vagy utóbb 2/3-os ellenzéki kormány is lesz, a jelenlegi választási rendszerben nem olyan nehéz elérni. Csak idő kérdése.
Igen, tudom, hogy mást is csinálnak, szimpatikusabb lenne ha többet is beszélnének róla és nem csak ezzel a témával foglalkoznának a nyilvánosságban és a kormánypárti sajtóban.
Miért ezzel foglalkoznának, ha ezt elég egyszer közölni, és mindenki elfogadja?
Ez onnantól, hogy tudomásul veszik, már senkit nem érdekel.
A 2/3-os ellenzékről nem vagyok meggyőződve.
De tudod mit? Ha lesz 2/3-os ellenzéki kormány, és ők törlik ezt a törvényt, nem fogok pampogni.
Persze, hogy elmondhatod.
De azért nem úgy tűnt, hogy elfogadod.
Inkább úgy, hogy mindenki hülye, aki nem veled ért egyet.
#38: Nem gondolom, hogy mindenki hülye lenne. Csak azt, hogy az emberek fel vannak hergelve és meg vannak rémisztve. De ettől még nem hülyék.
Ha megfigyeled, a Fidesz jól bevált stratégiája, hogy veszélyt sugall, amitől aztán ő védhet meg. Ez csak egy észrevétel részemről.
Hát jó, akkor félreértettelek, kissé leereszkedőnek tűnt a stílus.
Észrevétel, de a magam részéről én nem így érzem.
Egyébként ezt az ellenzék szokta mondani nem vagyok benne biztos, hogy a te pusztán észrevételed.
(hiszed vagy sem, olvasok "függetlenobjektív" sajtót is.)
Egy csomó minden, ami az ellenzék szerint "riogatás" nem hatott rám különösen.
Ettől még Fidesz szavazó vagyok - mert ahogy mondtam-ez áll a világnézetemhez a legközelebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!