Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha a 2017-es vizes VB az...

Ha a 2017-es vizes VB az eredetileg ígért költségvetés ötszörösébe, 130 milliárdba került, az idén nyárra frissen elnyert mennyibe fog?

Figyelt kérdés

Remélem júliusig már nem tervezik lebontani a Duna Arénát és újat építeni helyette.

Elég lesz az 2027-re is, amikor szintén mi rendezzünk és már bejelentették, hogy más helyszínen akarják azt rendezni.

2022. febr. 7. 11:39
A kérdező szavazást indított:
40-60 milliárd (a meglévő infrastruktúra miatt, csak a rendezésre kell költeni)
Kb. ugyanannyiba (a valós és NER-infláció miatt)
A sietség miatt úgy is 130 mrd felett költünk, hogy nem nagyon lehet építkezni
10 szavazat
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
64%
Én nem értem, miért kell előre tervezni, mennyivel egyszerűbb lenne, ha a végén csak benyújtanák a számlát, osz' jónapot!
2022. febr. 7. 11:40
 2/11 anonim ***** válasza:
29%

Kérdező, miért kell mindig hazudni?

Nem került az ötszörösébe.

Olyan beruházásokat csináltak meg amik eleinte nem voltak benne a tervekben, de nem a VB költsége nőtt meg.

Pontosan azért érte meg azokat a beruházásokat kifizetni, mert ezekben újabb és újabb sportrendezvények tarthatóak meg világszinten is akár. Mivel már elkészült a Duna Aréna, nem kell rá még egyszer pénzt kiadni, a világversennyel viszont újabb bevételt hoz az országnak.

2022. febr. 7. 12:18
 3/11 A kérdező kommentje:
Olyan "újabb bevételre" gondolsz, mint amikor 2017-ben behallucináltátok a külföldi szurkolók tömegeit? Végül kb. senki sem érkezett, a nézők között csak magyarok voltak és a szállóvendégek száma csökkent az előző év júliusához képest.
2022. febr. 7. 13:18
 4/11 anonim ***** válasza:

#3 Nem érzed mennyire szánalmas ha már ilyesmit kell hazudnod?

Ne válaszolj, látom hogy nem!

2022. febr. 7. 15:24
 5/11 A kérdező kommentje:

Ha én hazudok, akkor a KSH is :)

"2017-ben jókora melléfogás lett a vb ilyen szempontból. A szervezők sokkal több szobát foglaltak le a sportolóknak és a médiának, mint amennyit kellett volna, amikor pedig kiderült, hogy nincs akkora érdeklődés, mint amit vártak, nem mondták le azokat, így a szobák tömegei üresen álltak a vb alatt. A végeredmény kimondottan csúnya lett:

2017-ben a vizes világbajnokság (és a napokkal későbbi Forma–1) hónapja, a július volt az egyetlen hónap, amikor a külföldiek kevesebb vendégéjszakát töltöttek el Budapesten, mint egy évvel korábban."

[link]

2022. febr. 7. 15:29
 6/11 anonim ***** válasza:

#5 Ez egy hvg-s véleménycikk és nem a ksh által kiadott nyilatkozat. Attól mert felhasználnak benne ksh adatokat még maga a vélemény nem lesz igaz.

Nem tudom milyen adatot és honnan vettek, de a KSH-nál tényleg meg lehet találni a 2017 havi külföldi vendégéjszakák számát a budapesti vendéglátóhelyeken.

[link]

A külföldi vendégéjszakák száma Budapesten a következő volt 2017-ben:

május/806 ezer; június/797 ezer; július/839 ezer; augusztus/1,009 millió.

Vagyis már alapból nem igaz, hogy júliusban kevesebb lett volna, mint előtte, meg utána. Augusztus minden évben a legnagyobb vendégéjszakák számában. Ugyanez van a budapesti régióban is, ha kicsit távolabbi szálláshelyeket is beleveszünk, ott is több volt a vendégéjszakák száma, mint júniusban és kevesebb, mint augusztusban.

2022. febr. 7. 16:53
 7/11 anonim ***** válasza:

Mielőtt jönne a kötözködés a 6-osra, tudom, hogy az egy évvel korábbi adatokról van szó, csak a ksh oldalán nincsenek olyan statisztikák amikből a 2016-os vendégéjszakák száma havi bontásban látható lenne.

Az kötözködjön csak ha kérhetem, aki egyben meg is tudja nekem mutatni azokat a számokat amik 2016 júliusára érvényesek.

Még próbálok keresni ilyen adatot, eddig nem sikerült.

2022. febr. 7. 16:59
 8/11 A kérdező kommentje:

Nagyon vicces, ahogy küzdesz, mint disznó a jégen, nehogy be kelljen ismerned a pofáraesést :D

Szóval már a HVG, meg az összes többi híroldal, ami ugyanezt anno megírta egyszerűen hazugságot állított, mert te nem tudtad két klikkeléssel megtalálni a hozzá tartozó 6 éves táblázatot a KSH oldalán.

Itt még pontosabb bontásban van:

[link]

Normális ember egy ilyen cikk láttán nem arra kezdi el verni a mellét, hogy "háhhh, 4 évvel később már nem tudom megtalálni a forrást, tehát biztosan kamu", hanem jóhiszeműen feltételezi, hogy a cikk írásakor még könnyen hozzáférhető adatok valóban olyanok voltak, ahogy írták.

2022. febr. 7. 17:16
 9/11 anonim ***** válasza:

#8 Mi lett volna ha előbb megnézed ami belinkelsz?

Ez megint teljesen másról szól.

A linken megtalálható ksh statisztika ugyanaz amit én is beraktam és NINCS BENNE 2016-os adat. Márpedig arról szólt az eredeti felvetés, hogy "2017-ben a vizes világbajnokság (és a napokkal későbbi Forma–1) hónapja, a július volt az egyetlen hónap, amikor a külföldiek kevesebb vendégéjszakát töltöttek el Budapesten, mint egy évvel korábban."

Most meg azzal jössz, hogy azért volt igaz, mert egy évvel KÉSŐBB több volt a vendégéjszakák száma.

Ahogy 2019-ben is több volt, mint 2018-ban, pedig 2018-ban nem volt vizes vb.

Veled ellentétben én megtaláltam azt a táblázatot és meg is néztem. Te meg sikeresen belinkeltél egy másik olyan cikket ami ismét nem igazolt téged az előző állításodban.

A ksh-nak nem tűnnek el a korábbi táblázatai. Egyszerűen 2017 előtt nem havi, hanem éves bontásban vannak ilyen szálláshely adatok, tehát ismét kérdés, hogy honnan vették a 2016-hoz képesti csökkenést.

De sikerült legalább valami infót találnom arról, miképpen is vélekedett maga a budapesti turizmus egyik jelentős szereplője a budapesti turizmusról 2017 júliusában, talán neki el lehet hinni, hiszen a zsebére ment:

"35 város közül itt volt a harmadik legnagyobb a növekedés, pedig a nyár első hónapjában még semmilyen kiemelkedő esemény nem indokolta ezt, így bízhatunk abban, hogy tartós lesz a növekedés - véli Bogár Zoltán, a Danubius Hotels Group központi üzletfejlesztési igazgatója. A szállodaláncnál tapasztalható növekedés még a piaci átlagnál is magasabb volt már júniusban is, júliusban pedig - többek között a FINA vizes világbajnokságnak köszönhetően is - rekordhónapot zárt.

A vizes vébé miatt már jó előre erős nyarat jósoltak a magyar fővárosnak: az esemény kezdete előtt két héttel, június végén tavalyhoz képest 70 százalékkal volt magasabb a foglalások száma a Szallas.hu adatai szerint.

ÖSSZESSÉGÉBEN 20%-KAL VOLT TÖBB FOGLALÁS (AZ OLDAL ÁLTAL KÖZVETÍTETT), MINT A TAVALYI ÉVBEN, A LEGERŐSEBB NAP PEDIG JÚLIUS 15-E VOLT (JÚLIUS 14-ÉN KEZDŐDÖTT A VÉBÉ), ERRE A NAPRA ÉRKEZETT A LEGTÖBB FOGLALÁS BUDAPESTRE."

[link]

Na, akkor kezdheted megmagyarázni miért is nem hiteles a portfolió cikke és az egyik szállodacsoport igazgatója.

2022. febr. 7. 17:50
 10/11 A kérdező kommentje:

Alapvető szövegértési problémáid vannak. Végig egy dologról beszéltem: hogy 2017 júliusában a budapesti külföldi vendégéjszakák száma alacsonyabb volt 2016 júliusánál. Erre hivatkozik elegendő számú 2018-as cikk, hogy hihető legyen akkor is, ha a hivatkozási alapként szolgáló KSH-adattáblát közben megváltoztatták elavulás miatt.

Mert állításoddal ellentétben ilyen történik, revízió a dolog becsületes neve. Nem, nem 2017-ben jutott eszükbe először havi bontású adatokat gyűjteni, lásd: [link]

Az adatok nyilván nem törlődtek, csak most már külön kellene kérvényezni, hogy küldjék meg neked őket, mert a nyilvános oldalról lekerültek. Itt teheted meg, válaszolnak szívesen, másra és máskor már használtam őket: [link]

Feltűnt, hogy a 2018-ban íródott G7-cikkben 5 naptári évre visszamenőleg vannak adatok 2014 januárig? Most február 7-én (feltételezve, hogy nincsenek még használható idei adatok) az 5 visszaszámolt év hogy, hogy nem 2017-et jelentené első elérhető évként.

Arra inkább nem is mondok semmit, hogy szerinted a vizes VB-re érkező elképzelt külföldiek serege a csak magyarul létező szállás.hu-n keresztül foglalt volna magának hotelt és ezért növekedtek, nem az online foglalások általános térnyerése miatt. Esetleg érdemes lenne még 1985-höz is hasonlítani, nem?

2022. febr. 7. 18:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!