Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Megállítottuk az óvodások...

Megállítottuk az óvodások nemváltó műtéteiket, viszont buktunk 6000 milliárd forintot. Jól jártunk?

Figyelt kérdés

2022. febr. 16. 21:30
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
50%
Más a véleményünk. Fogadd el. Nem értem miért tettél fel kérdést ha nem tudod elfogadni hogy valakinek lehet más véleménye.
2022. márc. 18. 11:54
 22/40 A kérdező kommentje:
#21: Elfogadom a véleményedet, csak nem értek vele egyet.
2022. márc. 18. 12:31
 23/40 anonim ***** válasza:
32%

Nekem véletlenül él Svájcban ismerősöm, (magyar anya, brit apa) és a nő gondolkodik rajta, hogy a 7 éves fia belülről inkább lány.

Ő maga mesélte, hogy csalódott volt, amikor a uh-n kiderült, hogy fiú, mert lány szeretett volna. Azóta született lánya is, de azért kislánynak neveli a fiút is.

A fiú rendszeresen "játszik" otthon beöltözőset, a húga tül ruháiban.

A haját, sminkjét megcsinálja az anyja.

Idén farsangkor viágtündér jelmezt kapott. Szoknyával, meg ami kell.

Az apja rávette, hogy legyen Pikachu a felvonuláson, de azért na.

Az anya egyébként gondolkodik a a pubertás blokkolókon, csak az apa nem hajlandó erről hallani sem.

Nem tudom, hogy Svájcban mi a helyzet gender ügyben, mit szabad és mit nem.

Csak arra akartam reagálni, hogy attól, hogy TE nem ismersz olyan gyereket akit a szülei át akarnak a jövőben műteni.

Attól még lehet valami létező jelenség, hogy te nem találkoztál vele.

Fordított esetben (gondolom) Te azt mondanád nekünk erre, hogy az ilyen hozzáállás beszűkült látásmódra utal.

#12 voltam.

2022. márc. 18. 13:03
 24/40 A kérdező kommentje:

#23: Ez azért egy picit más téma, otthon a szülők most is megtehetik, hogy beöltöztetik vagy kisminkelik a fiukat. Bár ez még mindig nem értem, hogy a te gyerekedet miben befolyásolja, neked nem kell megtenned.

Egyébként nem azt mondtam, hogy nem létezik ilyen, hanem azt, hogy nem jellemző. Másrészt tök mindegy, mert átműttetni enélkül a törvény, illetve népszavazás nélkül sem lehetne. Nem az a baj, hogy nem akarod átműteni a gyerekeket, hanem hogy hónapok óta kampányolnak egy olyan dolog ellen, amit a törvény eddig is tiltott. Miközben ennél sokkal súlyosabb és valósabb problémák vannak. Például a családon belüli erőszak, ami sokkal elterjedtebb, az emberek mégsem beszélnek róla.

2022. márc. 18. 13:26
 25/40 anonim ***** válasza:
49%

Igazad van, megtehetik.

Ezért írtam, hogy nem tudom mi a helyzet ott gender ügyben, tesz-e erre még egy lapáttal az iskola.

(Egyébként nem akar megállni a beöltözésnél az anya, ahogy írtam is. Ott már érdekes mi a törvény.)

Az, hogy tilos, nem pontos.

Nem volt engedélyezve.

Innen már csak egy ugrás, hogy némi érzékenyítés, demonstráció, miegymás, és elérjék, hogy lehetőség nyíljon rá.

Korábban is hallottam azt, hogy "Magyarországon ez még nem lehetséges."

Na, ez a törvény pontot tesz a végére.

Nem lehetséges, és nem is lesz az.

2022. márc. 18. 13:35
 26/40 A kérdező kommentje:
#25: Ez a törvény sem jelent nagyobb garanciát, a jövőben eltörölhetik ha akarják. Engedélyezni viszont egyik pártnak sem áll szándékában, így nem értem, hogy mi a probléma. Ha pedig egyszer olyan kormánya lesz az országnak, amelyik ezt szeretné, akkor nem ez a törvény fogja megakadályozni benne.
2022. márc. 18. 13:44
 27/40 anonim ***** válasza:
66%

"Bár ez még mindig nem értem, hogy a te gyerekedet miben befolyásolja, neked nem kell megtenned."

Az én szememben valakit lánynak nevelni csak azért, mert a szülő lányt akart, érzelmi bántalmazás. Az átalakító műtét pedig, ahol levágják a péniszt, csonkítás.

Szóval pontosan azért zavar, amiért az is zavarna ha a szomszéd verné a gyerekét.

De ez morális megítélés kérdése.

Neked úgy tűnik belefér, nekem nem.

Végül is erről szól a politika.

Az ember gondol valamit a világról, és arról, ami számít, aztán keres egy pártot, ami nagyjából ezt a nézetet képviseli, vagy legalábbis próbálja képviselni.

Szóval ahogy mondtam:

Neked úgy tűnik belefér, nekem nem.

2022. márc. 18. 13:46
 28/40 A kérdező kommentje:

#27: Nekem sem fér bele, mindazonáltal megteheti, akkor is ha a Fidesz van kormányon. A pénisz levágását meg akkor sem tehetik meg, ha más kerül kormányra, mert ilyen egyik pártnak sem áll szándékában.

Tehát végeredményben mindegy ki van kormányon, ugyanezek a szabályok. A különbség mindössze a kommunikációban van, a Fidesz meglovagolja a témát és rémhíreket terjeszt szavazatok reményében, a többi párt viszont nem. Ennyi erővel már akkor azt is mondhatná, hogy ha az ellenzék nyer, akkor felrobban Paks, annak is kb ekkora valóságalapja lenne.

2022. márc. 18. 13:51
 29/40 anonim ***** válasza:

Hormonbkokkolókról van szó szerintem 18 alatt külföldön is, nem nemátalakító műtétekről. Viszont durva hogy már 10-12 évesnél is engedélyezik. Sok fiatal felnőtt van aki rájön hogy nem is trans, de a kezeléseknek köszönhetően már nem lehet gyereke.

A különbség meg nem a kommunikációban van. A Fidesz azt akarja hogy ez elő se forduljon 18 alatt.

2022. márc. 18. 14:05
 30/40 A kérdező kommentje:
#29: Épp ezt mondom, hogy az ellenzéki pártok sem akarják, hogy előforduljon, senki nem akarta ezt engedélyezni. Megtekinthető a programjuk, nem szerepel benne ilyesmi, ahogy nem is nyilatkozott senki sem ilyet.
2022. márc. 18. 14:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!