Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Betiltanátok a dohányzást?

Betiltanátok a dohányzást?

Figyelt kérdés

Valamelyik országban, azt hiszem Új-Zélandon van olyan törvény, hogy egy adott év után születetteknek nem adnak ki dohányárút, mintha csak 18 alatt lennének.

Ti mennyire támogatnátok egy ilyen rendszert?

Konkrétan mondjuk 2005-ben vagy utána születettek nem kaphatnak dohányárút a nemzeti dohányboltjainkban. Oké, most még nincsenek 18-ak, de jövőre azok lesznek, és a lényeg, hogy akkor sem kaphatnának.

Ha rajtakapnak egy ilyen korút dohányozni, keményen megbírságolnák (ilyen 80-100k körülre gondoltam), illetve ha egy dohányárúst kapnának rajta, hogy ilyen személynek adott el, akkor őt is. Őt nyilván keményebben kéne megbírságolni.

Így aki már régóta függő, az pöfékelhet ahogy akar, de idővel szép lassan ki lenne vezetve az országból a dohányzás, mint olyan.

2022. febr. 15. 11:30
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
így is virágzik a cigicsempészet, max túlórázni kéne nekik. Az embereknél, főleg fiataloknál, amit tiltunk azt ki kell próbálni, csinálni kell.
2022. febr. 15. 11:37
 2/18 A kérdező kommentje:

Hát igen.

Másrészről drasztikusan csökkenne a dohányzók száma. Jelenleg Magyarország lakosságának kb az egyharmada (a rádióban múltkor 27%-ot mondtak) dohányzik. Nem tudni, hogy ennek mekkora része echte láncdohányos, aki naponta elpöfög majd' egy dobozzal.

De ez az életmód fenntarthatatlan, ha titokban kell csinálni. Csak a saját otthonukban dohányozhatnának biztonsággal, mert utcán látható, intézményekben meg most sem lehet.

Nomeg jelenleg a legális ára majdnem 2ezer/doboz. Ha tiltva van, elkérnek érte 4ezret is simán. A legtöbb embernek egyszerűen nem lenne rá pénze.

2022. febr. 15. 11:41
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

Ezt már Lázár kitalálta.

[link]

"Lázár János kezdeményezni fogja, hogy azok, akik 2020. január 1. utána születnek Magyarországon, ne vásárolhassanak dohányterméket."

Ez a 18 év türelmi idő pont elég lenne a dohányiparnak, hogy átalakuljon.

Én maximálisan támogatom.

Szerintem az ami nincs, az nem fog hiányozni senkinek.

De a dohányzást magát nem büntetném csak az árusítást.

2022. febr. 15. 11:45
 4/18 anonim ***** válasza:
94%
Első körben már annak is örülnék, ha betartatnák ott, ahol már tilos.
2022. febr. 15. 12:10
 5/18 anonim ***** válasza:
93%
Én támogatnám, mert a dohányzás nem csak dohányzókra, hanem a környezetében lévőkre is nagyon káros.
2022. febr. 15. 12:29
 6/18 anonim ***** válasza:
18%
Nem, sőt a jelenlegi tiltásokat is feloldanám. Régebben a tanárok dohányozhattak órán az orvosok pedig vizsgálás közben. Most sem indokolja semmi, hogy megtiltsuk nekik.
2022. febr. 15. 12:52
 7/18 anonim ***** válasza:
24%

Látszik ezek a politikusok (meg az itt válaszolók) köszönőviszonyban sincsenek a történelemkönyvvel

Nagy szesztilalom mond valamit? Gyakorilatilag nem volt az USÁban olyan ember aki ne jutott volna hozzá alkoholhoz ha akart.. és ennek eredménye lett a maffia felvirágzása

A dohányzás tiltása fellendítené a csempészetet (már így is nagyipar, az ország szélén lévő falvakban a lakosság teljes bevételét a csempészet adja, érdemes utánaolvasni), az egészből az alvilág profitálna.

Ha meg csak otthon cigizhetnél, mert tegyük fel lenne valami "dohányrendőrség", az kit zavarna?

Egyébként további káros hatás, hogy még többen élnének vape meg hasonló marhaságokkal, az utóbbi években kijött tanulmányok szerint sokkal károsabb mint a dohány. És a dohányról van többezer éves tapasztalatunk, a vape meg egy 10 éve kotyvasztott vacak, simán lehet h 20-30 év után kijön olyan mellékhatása ami ezerszer rosszabb mint a ciginél

Nem tiltani kéne a cigit, mert ez egy tüneti kezelés. Az okokat kéne kezelni, ezért:

1, felvilágosítani a fiatalokat

2, a cigizés legfőbb oka a stressz, a stressz oka a munka, ezért a kötelező munkát kéne betiltani, és alapjövedelmet bevezetni, hogy csak az dolgozzon, akinek kedve van hozzá, ezért a legnagyobb népbetegség, a stressz megszűnne. Mellesleg halkan megsúgom hogy a munka sokkal több emberrel végez mint a cigaretta.

2022. febr. 15. 18:48
 8/18 anonim ***** válasza:
0%
Igen tiltsatok be mindent ami jó, ne legyen cigi pia drog meg szex sem, csak házasság után, én meg megyek aztán felkötöm magam.
2022. febr. 15. 18:56
 9/18 felkelhetetle ***** válasza:
17%

Én nem tiltanék be semmiféle ilyen drogot, úgy gondolom, bárki, aki rászokott egy addiktiv szerre, az fogyasztani fogja függetlenül attól, hogy be van-e tiltva vagy sem.

Amúgy a dohányzással annyi a baj, hogy társadalmilag elfogadott drogról beszélünk, míg a heroin függőt elítéljük, lenézzük, a dohányos látványa általában teljesen közömbös számunkra, pedig technikailag nincs sok különbség a két függőség között.

2022. febr. 17. 19:04
 10/18 A kérdező kommentje:

7

A szesztilaom nem úgy lett bevezetve mint amit leírtam. Ott az emberek, akik rá voltak függve, egyszercsak elestek a szertől.

Amit én leírtam, abban a verzióban a középiskolások jóformán alig tudnának cigihez jutni, hisz lássuk be, kevés 14 évesnek vannak ilyen kapcsolatai. Nyilván nem szűnne meg, de drasztikusan csökkene a hasnzálók száma.

Hogy vape vagy e-cigi vagy ilyesmi, nem teszek különbséget. Minden ami nikotin tartalmú.

A nikotin elsősorban a nikitonhiányból eredő stresszt oldja. Szóval persze, megnyugtatja a dohányzót, de ha nem dohányozna, nem is lenne annyira gyakran feszült.

2022. febr. 17. 20:46
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!