A hazai médiában,sajtóban szinte mindenki úgy fogalmaz,hogy balliberálisok,vagy "ballibsik". A liberálisok viszont azt mondják,hogy ők egyik oldalhoz sem húznak..akkor mi az igaz?
Létezik az a fogalom,hogy balliberális? Igen..létezik..
Ennek ellenère a libsik előszeretettel mondják azt,hogy ők külön csoport,ideológia.
Az èn iskolaigazgatóm soha nem ordibált,,mégis hidegvèrrel,a leghiggadtabb módon rúgott ki több tucat gyereket.
Attól,hogy valaki nyugodt,békés termèszetű,, már egyből toleránsnak kell lenni??
32-es!!
De ez nem igaz!
Lehet!! Hogyne lehetne!
Leírom a példákat, sőt.. Magamat is valós példának állítottam be!
Szerintem te egy értelmes ember vagy.. Ezért furcsálom, hogy számodra érdekesek a gondolataim, véleményem.
Én egyáltalán em vagyok már toleráns semmivel, senkivel.. Mégis nyugodt kiegyensúlyozott ember vagyok. Hol itt a gond?
"Én egyáltalán em vagyok már toleráns semmivel, senkivel.. Mégis nyugodt kiegyensúlyozott ember vagyok. Hol itt a gond?"
Azt írod, hogy "már nem vagy az" és ez itt a lényeg. Ez azt jelenti, hogy eddig tűrtél, lenyeltél mindent, ami nem tetszett neked. Itt hol van az, hogy jól kezelted a helyzetet? Amit eddig tűrtél, mostanra már úgy megmérgezett legbelül, hogy szinte undorotsz a toleranciától, pedig soha nem voltál olyan ember. Az, hogy hallgatunk és nyelünk, nem tolerancia, az gyávaság. Egy toleráns ember is húzhat határokat, mert aki úgy viselkedik, hogy közben a másiknak kárt okoz vele, annak igenis legyen következménye. Ha te egy kiegyensúlyozott ember lennél, biztos hogy nem kérdeznél olyan jelentéktelen dolgokat, hogy vannak-e ballibsik vagy nincsenek, mert tudnád, hogy vannak normális emberek, és vannak idióták, akikkel nem érdemes foglalkozni.
Mondok akkor példákat!
Régebben elmentem mellette át is léptem és egyáltalán nem zavart (magánügyként kezeltem) ha a lépcsőházban XY illető csutka részegen állandóan összeesett.. Nem hangoskodott meg semmi,, kutyának nem ártott, de egy idő után már meg untam.. Rontotta a látványt, és az a lépcsőház szint bűzlött az italszagtól. Szépen illedelmesen nagyon sokszor szóltam a bácsinak, hogy ugyan ne tessék már mindig kint összeesni.. Bírja már ki, hogy bemegy a lakásába.. De nem. Jelentéktelennek találtam a toleráns kérésemet.
Végül mosolyogva szóltam többször a területi főgondnoknak, sőt a rendőrségnek is, hogy ez így nem oké.. Szerencsére már az alkesz lakót sikerült kipaterolnunk a többi lakóival együtt.. Így már nincs alkoholista bűzös szomszéd.. Egyébként meg soha nem fizetett semmit.. Ezért is tették ki bónuszként. De hidd el.. Hideg vérrel nem türelmetlen agresszívként viselkedtem..
Vagy amikor a parkban esténként különböző népcsoportok fiai zene dobozt hallgatnak füvezve.. Oké,, nem szóltak nekem soha,, ezért is xartam rájuk egy időben, de már unalmas. Meguntam. Rontja a látkéoet.Mosolyogva a legnyugodtabb mentális állapotomban intézkedtem.. És már ők sincsenek. És sokszor jól esik, hogy már nem vagyok toleráns. Nem szabad annak lenni. Az ember először az.. De később rájön, hogy buta dolog 100%-ban toleránsnak lenni.
36. Ebben a két esetben helyesen cselekedtél, és ettől még lehetsz toleráns is. Mint mondtam, egy toleráns ember is szabhat határokat, mert a tolerancia nem azt jelenti, hogy mindent szó nélkül lenyelünk, hanem hogy addig állunk türelmesen az emberhez, ameddig az kárt nem okoz. De ezt ne csak szó szerint érds, hanem úgy, hogy pl az alkoholista vagy a füvezők zavartak egy közösséget, és nem voltak tekinttel mások nyugalmára, nem voltak hajlandóak változtatni. Nyilván való, hogy ez ellen fel lehet lépni. Senki sem nézi szívesen az orra előtt fekvő szenvedély betegeket.
Én csak azt nem értem, hogy akkor mi bajod a toleranciával? Nem azzal a gyávasággal, amikor csak tűrünk és tűrünk, aztán robban a bomba... Azzal a toleranciával, amivel megértéssel, türelemmel fordulunk a másikhoz, ha lehet? Ha meg nem, akkor az eggyel felette állóhoz (pl. rendőr), hogy rendet tegyen.
Amit te gondolsz tokeranciának, az szimpla kedvesség/figyelmesség..
Pl most délután előre engedtem több vevőt is a kassza sorában mert csak egy két, dolgot vették.
Amikor dolgoztak nekem emberek a bútorok szállításában, költözködésben kávéval, hűtött italokkal, szendvicsel és borravalóval kínáltam őket, mert megérdemelték.. Annak ellenére, hogy jól leütötték,karcoták a falamat, ajtómat... :) De elnéztem(nem érdekelt) toleráns voltam.
De aki nem érdemli meg a toleranciát, azzal miért legyek az?
A munkás, bútor szállítók még furcsálták is, és meglepődtek rajtam.. Elmesélték, hogy 80%-ban a megrendelők lenézik őket,(poros a munkásruhájuk stb) és van aki sz.igazolványt is elkérte tőlük.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!