A hazai médiában,sajtóban szinte mindenki úgy fogalmaz,hogy balliberálisok,vagy "ballibsik". A liberálisok viszont azt mondják,hogy ők egyik oldalhoz sem húznak..akkor mi az igaz?
Létezik az a fogalom,hogy balliberális? Igen..létezik..
Ennek ellenère a libsik előszeretettel mondják azt,hogy ők külön csoport,ideológia.
A balliberális besorolás valóban a gyalázatos MSZP-SZDSZ összeborulás nyomán jött létre, holott nyugaton pl. a liberális pártok jellemzően inkább a konzervatívokkal szoktak összefogni.
Bizonyos szempontból tehát ez egy magyar specifikum, mozgatórugója pedig a nemzetellenesség, gazdaságpolitikai alapvetések terén ugyanis aligha lehet közös nevezőt találni a balosok és a liberálisok között.
Közös jellemzőjük egy sajátos, elutasító hozzáállás a határontúli magyarok problémáival és trianoni kérdéskörrel kapcsolatban. A balliberálisok szerint "merjünk kicsik lenni". A ballib politikusok nem vállalják a konfrontációt a magyar nemzeti érdekeknek megfelelően a velünk sokszor ellenérdekű szomszédos államok magyarellenes intézkedéseivel szemben.
A Mi Hazánk ellenben hiába ellenzéki, a legkevésbé sem balliberális. Nagy csalódás a Jobbik, mely kicsinyes politikai érdekek miatt mára beállt a balliberálisok közé.
9-es
Igen..így leírva,hogy SZABAD DEMOKRATÁK SZÖVETSÈGE valóban nincs.
De itt most nem is a párt nèv a lényeg.
A koalíció előtt is azok a liberálisok akik ugyebár SZDSZ-esek voltak, bal oldalikènt határozták meg magukat.Erről videó felvètek is van ès egy leírt riport is,hogy a 90-es èvek elején a liberális SZDSZ dilemmàzott a politikai oldalán .
Tehát oké,hogy a FIDESZ szereti hangsúlyozni előszeretettel ezt a ballib kifejezést,de nem ők találták ki .
11-es
Lehet,hogy nagyon a magyar valóságban èlek,de a konzervatív ès liberális együtt?
Példák?
Nehogy már egy vadidegen döntse el a véleményem által, hogy én milyen ideológiát követek. Itt mostanában divat lett mindenkit le "ballipsizni" vagy le nácizni. Amíg az emberek ezt negatív töltettel használják a másikra, addig köszönöm szépen, senki ne aggassa rám ezt a jelzőt, csak azért mert megértek egy-két dolgot, és toleránsabb vagyok vele szemben. Mire jó, az ha gúnyolódunk, kérdező?
Szerintem a liberalizmus egy jó dolog, de ha én ezt követem, mások ne Gyurcsánnyal, meg az ilyen idiótákkal kössenek össze, és ne csak azt mondják, hogy elmebeteg lmbtq-s, hanem azt lássák, hogy valójában mivel is értek egyet.
Jaaa.. Tolerancia!!
Egyrészt a tolerancia álszentség! Nehogy már nekem azt állítsd, hogy téged semmi sem zavar?? Ha ezt állítod akkor megérzem a baseball sapkáját!! Az,hogy 1-2 dologban toleráns vagy az alap.. Attól nem vagy liberális.
Másrészt.. Miért kell toleránsnajblenni?? Nem! Nem kell annak lenni! Ami és aki engem zavar ott rendet teszek!
A tolerancia nem azt jelenti, hogy semmi sem zavar, bocsánat. Azt jelenti, hogy ami zavar, és nem tudok ellene tenni semmit, akkor inkább nem foglalkozom vele. Jó magyar ember azt szokta mondani, hogy lesz*rja, és ott hagyja a fenébe.
Neked meg nem kell toleránsnak lenni, ha nem akarsz, azt csinálsz, amit szeretnél, de ÉN ha egy toleráns embernek születtem, akkor ezzel nem tudok mit csinálni, ilyen vagyok, sőt nem is akarok. Jó érzés békében lenni a világgal és mindennel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!