Egyetértetek,hogy csúnya dolog volt megszüntetni a kormány részéről a felmondási tilalmat?Ha lenne kormányváltás, vajon visszahoznák?
A munkajogok 2012-ben módosultak jelentőset.
Előtte úgy volt, ha valaki táppénzen van, akkor felmondási tilalom lépett életbe, jogellenes volt a kirúgása.
Amikor a Covid csúnyán tombolt még, tudtam,hogy bajba jut a cég, ahol dolgozom (logisztikai szolgáltató multi).
A nagy tervem az volt,hogy szépen elmegyek pár hónapra táppénzre, ezt megtehettem volna, mert jó a viszonyom a háziorvosommal.Kivártam volna a Covid adott hullámának végét és elkezdtem volna új állást keresni, ha megvan az új szerződés, felmondtam volna a régi helyemen, mert úgyis leépítettek volna.
Anno, egy munkajogban jártas jogász ismerős világosított fel,hogy a cég kirúghat táppénz alatt is.
Sajnos tűrnöm kellett a leépítést.Annak ellenére,hogy értelmes, diplomás munkaköröm volt.
Azzal a lépéssel,hogy 2012-ben kivették a felmondási tilalmat, kiszolgáltatták az embereket a vállalatoknak.Simán kedvükre csinálhatnak kirugdosást, ha kicsit rosszabbul megy.
A felmondási tilalom egy kiskapu volt, egyfajta időhúzás a munkavállalóknak,hogyha gáz van, legyen idejük új állást találni.
orbán úr így vette el a munkások jogait szépen sunyiban az emberek meg eltürték buta módon. nem álltak ki a jogaik védelmébe, most már látják hogy mekkora nagy butaságot csináltak akkoriban de már nagyon nehéz lesz visszaszerezni a jogaikat. Talán ha meglesz a kormányváltás akkor az új kormány vissza állítja a sztrájkjogot és egyéb jogokat amiket orbán elvett.
Én az ellenzékre szavazok szeretném ha ismét egy szabad élhető országunk lenne és nemcsak a csókosok gyarapodnának hanem a kisember is jobban élnének ezután.
Hajrá ellenzék.
2.
A saját érdekeim az elsődlegesek.
A legnagyobb g,ciség tomboló covid alatt kirúgni embereket.
Ahol tehettem leértékeltem azt a céget.Google, fórumok, Fb stb.Negatívan nyilatkoztam.
5.
Nem tb csalás.
Fizetem az adókat, járulékokat.Néha visszajár valamennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!