Mit gondoltok Matolcsynak a tegnapi kriptoval kereskedés és bányászásra való nyilatkozatáról?
Az interneten nem lehet semmit megakadályozni kivéve ha lekapcsolod fizikailag az országban a netet.
A Tor lényege, hogy titkosítja magát a csomagot és a cél IP címét. Vagyis ha valaki külsős ránéz a netedre csak azt fogja látni, hogy valamilyen random Csehországi vagy bármilyen lakossági IP címre (általában önkéntes Tor fenntartók ezek) te titkosított adatot küldesz.
Arról a címről csak annyit tudnak, hogy azon az IP címen Tor Relay-t futtatnak. Vagyis azt meg tudják állapítani, hogy te Tor-t használsz, de hogy azon mit csinálsz azt már nem.
De ha esetleg ez nem lenne elég akkor ott van az obfs proxy amin első sorban rejtett IP címekre csatlakozol amik nincsenek listázva a Tor hálózatán. Vagyis csak annyit fognak látni, hogy te csomagot küldesz egy, mondjuk Németországi vagy Kanadai átlag ember internet előfizetésére vagyis az IP címére. Ezzel mit kezdenek? Letiltják a világ összes IP címét? Ez még nagyon Észak-koreában se sikerült nemhogy a magyar állami informatikusoknak. Még egy 13 éves Discord trollt is alig tudtak elkapni (a rendőrség). A nemzeti konzultációra egy rohadt CAPTHA kódot nem raktak be. Természetesen valaki írt is rá egy Python scriptet és leadott egy éjszaka alatt 3000 hamis szavazatot.
Tudom ez kicsit eltért a témától csak szerettem volna szakmailag is felvázolni, hogy miért lehetetlen dolog ez.
#11-nek:
Pontosan.
Csak én már azért nem mondtam, mert belefáradtam hogy a sok hozzá nem értővel vitatkozzam.
Ismét #11-nek:
De a nemzethy konzultáció meghekkeléséhez még Python script sem kellet.
Egy TOR-on nyomkodtad a Ctrl+Shift+U -t, és kész. New Identity.
#13-nak:
És azért jár börtönbüntetés ha TOR-t találnak valaki gépén, mert annyira nyomon tudják követni, igaz? XD
16-os nem. Ennek nem találják meg. Egy mód van rá. Ha letiltatnak minden létező IP címet a magyar internet szolgáltatókkal és csak az általuk megbízhatókat hagyják fent.
Ez viszont sajnos azért nem megoldható mert már önmagában a Tor tiltása is alapvető emberi jog megsértése lenne ugyanis az anonimitáshoz és magánélethez való jogodat vennék el. Ezt eddig a világon kizárólag Észak-koreában és Iránban merték megugrani, de jelenlegi tudomásom szerint még ezeken a helyeken sem sikerült teljesen.
#17-nek:
Igazad van.
#16-nak:
Olvasd el a #11-es hozzászólást. Csak az internet teljes lekapcsolásával tudnák megakadályozni az illegális, azonosíthatatlan tevékenységeket.
Fogalmad sincs az Onion rendszerről. Sokan azt hiszik, hogy az a hagyományos interneten belüli illegális terület. XD
Megsúgom neked hogy már csak a méretük alapján is, a hagyományos internet egy legális, követhető terület a teljes hálózatban. Az általad ismert internet a része, nem fordítva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!