Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Csak én érzem nagyon igazságta...

Csak én érzem nagyon igazságtalannak a jelenlegi rendszert?

Figyelt kérdés

25 éves vagyok, se szja-mentességet, se pedig szja- visszatérítést nem kapok.

Nettó 172 ezerért dolgozom az államnak középiskolai tanárként, az albérletet is alig bírom kifizetni, folyamatosan nyomorgok.

Míg egy olyan házaspár, ahol van saját lakás/ház, két jó fizetés és gyerek, ők bezzeg kapják a pénzesőt...

2022. febr. 11. 14:04
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
46%
Szerintem te vagy az, aki egy másik kerdest már kiirt.. Ha jól gondolom irodalomtanar vagy és szomnathelyi. Nem nagyon tudsz mit tenni. Tanulj nyelvet, és utána ssc. Vagy külföld, szezonmunka. Én anno nulla nyelvtudással mentem ki, nem volt leányálom, át is verték párszor, de valahol el kellett indulnom, de "könnyebbség" volt, hogy nekem nem volt hova mennem, muszáj voltam lépni. Lett egy kis önerőm. Ha ez nem opció, ott vannak a gyárak. Azt hiszem a Luk Savaria, pl.az Szombathelyen van. Nem vagyok képben annyira hogy mi van arrafelé meg, de az tuti, hogy a soron is többet keresel mint tanárként. És akkor már el lehet gondkodni, ha gyűlik kicsit a pénzed, közben, hogy merre tovább. Ne kövesd el azt a hibát, hogy csak keseregsz, mert pikk pakk 30 leszel, és csak egy helybe toporogsz továbbra is. Írtad, h van egészségügyi gondod, és nem opció a fizikai munka, de hidd el, hogy sokaknak van, én porckorong servvel három muszakoztam, nem azt mondom, követendő, de ne ess abba a kényelmi hibába, hogy nem csinálsz semmit, csak keseregsz. Ha meg annyira tényleg beteg vagy, szazalekoltasd le magad, vagy hogy mondják manapság, megváltozott munkaképességűként ugyan nem fogsz sokat keresni, de nem is lesz megterhelő, és még talán annyit is megkapsz, mint tanárként.
2022. febr. 13. 00:28
 22/29 A kérdező kommentje:
Nyíregyen lakom, földrajz-töri szakpárral, úgyhogy ez nem jött be.
2022. febr. 13. 16:18
 23/29 anonim ***** válasza:
23%
Hát, mindegy. Ugyanez amiket írtam él Nyíregyházára is, meg a földrajz töri szakra.
2022. febr. 13. 18:08
 24/29 anonim ***** válasza:
67%
Szóval.nyavalygás helyett tenni kell valamit, mert pikk pakk harminc leszel és csak egy helyben toporogsz. Indulj el valamerre, ahol több pénzt kapsz, tudsz félre tenni,kozben kigondolod hogy merre menj, mit akarsz kezdeni magaddal,mi érdekel, ami pénzt is hoz.
2022. febr. 13. 18:10
 25/29 anonim ***** válasza:
66%
Amikor beiratkoztál az egyetemre vagy a főiskolára,nem láttad a bértáblát? miért nem választottál olyan szakot ami jobban fizet?
2022. febr. 14. 01:26
 26/29 anonim ***** válasza:
46%
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy akik most elzavarnák az elégedetlen tanárokat máshova dolgozni, zokszó nélkül kifizetik-e a magániskolákat is a gyerekeiknek. Nem vagyok tanár, csak szerintem nem az lenne a megoldás, hogy az állami oktatást kicsináljuk.
2022. febr. 14. 06:10
 27/29 anonim ***** válasza:
46%

Én nem zavarnám el az elégedetlen tanárt máshova dolgozni. De az, hogy ide a gyakorira kiír egy kérdést, nem fogja megoldani a gondjait. És ha arra vár, hogy majd csak történik valami csoda, elmegy mellette az élet. A saját szememmel látom a húgomon, pedig neki életképesebb tanár diplomája van,tud magán órákat is adni. De emellett nem nagyon jut ideje semmi másra már, és így is csak egy átlagos szinten megél. A nyarakat monjduk szereti, olyan kisimultnak sosem látom máskor, csak júliusban. Viszont augusztusban hirtelen mindig öregszik vagy 10 évet hogy már megint kezdődik.. Ez van. Én is sajnálom hogy itt tart a tanár képzés, de attól még nem lesz jobb. Ezt vagy megoldják maguknak a tanárok, vagy így marad minden.

A támogatások meg megint egy más dolog. Csókot szerintem ép eszű ember nem vesz fel 3 gyerekre úgy, hogy még egyet sem szült, kevesebb gyerekre meg annyi az a pénz, mint csepp a tengerben. Ha van már 3, én nem sajnálom tőle, ha tisztességesen fel is neveli őket. A babaváró tényleg jó dolog, és ha csaladalapitas előtt állnék, felvenném. De azért, mert én nem élek vele, még nem akarom, hogy dögöljön meg a szomszéd tehene is.

Szoval, igen, kérdező tré így a helyzeted és én is kérdezném nem láttad előre ezt mikor a sulit csináltad hogy ez lesz? Hogyan éltél meg a suli alatt? Nem nyílott fel közben a szemed, h basszus nem ezt kellene csinálni? De hát ez már eső után köpönyeg. És igen, lehet azzal jönni, hogy akkor mindenki mehet magán iskolába, ha nem lenne tanár, de mint mondtam, ezt csak a tanárok, közös osszefogassal tudnák megoldani (vagy még úgy sem, ki tudja). Közben meg telik az idő, megy az élet, a sült galamb meg csak nem jön.

2022. febr. 15. 00:20
 28/29 anonim ***** válasza:
2022. febr. 15. 05:57
 29/29 anonim ***** válasza:
54%
Kérdező, mit szeretnél, mi lenne számodra a hasznos válasz? Abból te nem mész előre, ha itt össznépileg mindenki neki áll sírni,maximum egy nagyon rövid pár perces időre megkönnyebbül a lelked.A tanárok helyett senki sem fog tüntetni, hidd el, mindenkinek a maga baja a legnagyobb, és bár tényleg sajnálom, hogy itt tart az oktatás, van más szakma is, ahol öles gondok vannak. Tényleg csak annyit szeretnél, hogy a lelked kicsit simizzük? Vagy mire vársz, mi lenne a hasznos neked? Minden rosszindulat nélkül kérdem.
2022. febr. 15. 10:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!