Csak én érzem nagyon igazságtalannak a jelenlegi rendszert?
25 éves vagyok, se szja-mentességet, se pedig szja- visszatérítést nem kapok.
Nettó 172 ezerért dolgozom az államnak középiskolai tanárként, az albérletet is alig bírom kifizetni, folyamatosan nyomorgok.
Míg egy olyan házaspár, ahol van saját lakás/ház, két jó fizetés és gyerek, ők bezzeg kapják a pénzesőt...
Hát a keves kormányunk csak tartja magát a propagandájához, amelyben kereszténynek hazudja magát. Kedvenc bibliai igéiknek megfelelően cselekednek:
"Mert a kinek van, annak adatik; és a kinek nincs, attól az is elvétetik, a mije van." (Mk 4:25)
"Mert a kinek van, annak adatik, és bővölködik; de a kinek nincs, az is elvétetik tőle, a mije van." (Mt 13:12)
"Meglássátok azért, mimódon hallgatjátok: mert a kinek van, annak adatik; és a kinek nincs, még a mijét gondolja is hogy van, elvétetik tőle." (Lk 8, 18)
Teljes mértékben igazságtalan mire fel vihet haza egy tapasztalatlan 25 éven aluli 40-60 ezerrel mint egy tapasztaltabb 30-40 éves társa.
Egy 19 éves iskolai büfés is 200 felett kap nettóban.
Nem mellesleg ismerek olyat aki 23 éves Tao pénzből fizetik mind "Edző" eddig is 300 felet kapott nettóban most még at SZJA is hozzá vágják. ELÉG!
"Kérdező, két lehetőség van: vagy kiállsz magadért a társaiddal, komoly sztrájkot csináltok"
Az idősebb kollégáim (a tantestület 95%-a nő) mind házasok, a férjük háromszorosát/ötszörösét keresi, így meg tudnak élni, ezért nem veszélyeztetik a munkájukat sztrájkkal.
Nekem még arra sincs sok esélyem, hogy megházasodjak, mert meddő vagyok (korábbi méhnyakrák miatti hiszterektómia), és egy olyan nő nem igazán kell senkinek, aki még szülni sem tud. És szép sem vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!