Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Csak én érzem nagyon igazságta...

Csak én érzem nagyon igazságtalannak a jelenlegi rendszert?

Figyelt kérdés

25 éves vagyok, se szja-mentességet, se pedig szja- visszatérítést nem kapok.

Nettó 172 ezerért dolgozom az államnak középiskolai tanárként, az albérletet is alig bírom kifizetni, folyamatosan nyomorgok.

Míg egy olyan házaspár, ahol van saját lakás/ház, két jó fizetés és gyerek, ők bezzeg kapják a pénzesőt...

2022. febr. 11. 14:04
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
24%
Nálunk a múlt héten azért maradt el több òra,mert nem tudtak helyettesìtést biztosìtani,mert a fél tantestület Ausztriában sielt.Ennyit erről...
2022. febr. 11. 14:26
 12/29 Alex Fly ***** válasza:
71%

Hát a keves kormányunk csak tartja magát a propagandájához, amelyben kereszténynek hazudja magát. Kedvenc bibliai igéiknek megfelelően cselekednek:

"Mert a ki­nek van, an­nak ada­tik; és a ki­nek nincs, at­tól az is el­vé­te­tik, a mije van." (Mk 4:25)

"Mert a ki­nek van, an­nak ada­tik, és bő­völ­kö­dik; de a ki­nek nincs, az is el­vé­te­tik tőle, a mije van." (Mt 13:12)

"Meglássátok azért, mimódon hallgatjátok: mert a kinek van, annak adatik; és a kinek nincs, még a mijét gondolja is hogy van, elvétetik tőle." (Lk 8, 18)

2022. febr. 11. 14:30
 13/29 anonim ***** válasza:
71%
Pedagógusgyerekként végignéztem, hogy anyám hogy keseredik meg, miközben még a nyugdíj előtti utolsó évében is tanult újat, hogy az okostelefonon felnőtt generációt is le tudja kötni. Össze kell fogni és sztrájkolni. Én nem lettem pedagógus, de mellettetek állok. A minőséget meg kell fizetni, az oktatásban is. Ha nem sikerül javítani, az állami oktatás összeomlik, a szülők meg fizethetik szépen a magániskolákat, ha taníttatni akarják a gyerekeiket.
2022. febr. 11. 14:34
 14/29 anonim ***** válasza:
82%

Teljes mértékben igazságtalan mire fel vihet haza egy tapasztalatlan 25 éven aluli 40-60 ezerrel mint egy tapasztaltabb 30-40 éves társa.

Egy 19 éves iskolai büfés is 200 felett kap nettóban.

Nem mellesleg ismerek olyat aki 23 éves Tao pénzből fizetik mind "Edző" eddig is 300 felet kapott nettóban most még at SZJA is hozzá vágják. ELÉG!

2022. febr. 11. 14:41
 15/29 anonim ***** válasza:
69%
Kérdező, két lehetőség van: vagy kiállsz magadért a társaiddal, komoly sztrájkot csináltok, amit meg lehet érezni, hogy emeljék a fizetéseteket, vagy pályát módosítasz.
2022. febr. 11. 14:49
 16/29 anonim ***** válasza:
73%
Nem csak te kérdező.
2022. febr. 11. 14:56
 17/29 A kérdező kommentje:

"Kérdező, két lehetőség van: vagy kiállsz magadért a társaiddal, komoly sztrájkot csináltok"

Az idősebb kollégáim (a tantestület 95%-a nő) mind házasok, a férjük háromszorosát/ötszörösét keresi, így meg tudnak élni, ezért nem veszélyeztetik a munkájukat sztrájkkal.

Nekem még arra sincs sok esélyem, hogy megházasodjak, mert meddő vagyok (korábbi méhnyakrák miatti hiszterektómia), és egy olyan nő nem igazán kell senkinek, aki még szülni sem tud. És szép sem vagyok.

2022. febr. 11. 16:00
 18/29 anonim ***** válasza:
77%
Anyám egyetlen dolog miatt nem sztrájkolt, mert gyerekfelügyeletet kellett biztosítani, amíg ő tanított, nem volt olyan sztrájk, hogy nincs gyerekfelügyeletet, erre ő azt mondta, hogy ez így nem sztrájk. Most a következő végre talán ilyen lesz.
2022. febr. 11. 16:13
 19/29 A kérdező kommentje:

Ez most jött ki. Ennyi, kész, kiégtem...

[link]

2022. febr. 11. 23:25
 20/29 anonim ***** válasza:
75%
A kormány bekaphatja.
2022. febr. 12. 08:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!