A jelenlegi választási rendszer nem teszi lehetővé a fidesz leváltását? Tényleg így van ez? Ha igen, miért?
Nincsen így.
Az ellenzék pártjai pontosan ezért hitték azt teljes bizonyossággal 2018-ban a választás estéjén, hogy győztek és fenyegették meg a köztársasági elnököt, hogy ne merjen mást felkérni kormányalakításra. Ők akkor bizonyosak voltak a győzelmükben - ezzel a választási rendszerrel. Vagyis a rendszer tökéletesen alkalmas arra, hogy le legyen váltva a fidesz-kdnp kormány.
2018-ban sem a rendszer miatt nem jött nekik össze, hanem mert a szavazók nem őket támogatták.
El lehet menni Magyarországról. Itt lehet minket hagyni kérem szépen. Tessék!
Lehet menni.
(De úgyse mész)
Nem lehet leváltani, mert legálissá tették a választási csalást.
Külhoniak úgy szavazhatnak például levélben, hogy egy ember akárhány levélszavazatot leadhat, nem kell konkrétan a szavazatot leadó személynek megtenni.
Egyébként szavazóköri delegált vagyok, ha a szavam hitelessége érdekel.
#Kérdés (ma 19:17)
Bár nem vagyok minden fortély ismerője. Az viszont látható, hogy 2014-ben tíz, majd 2018-ban már tizenöt egyéni körzetet nyert meg az ellenzéki jelölt. Szóval, amennyiben tudnak jó jelöltet állítani, akkor esetleg képesek lehetnek nyerni.
A többiekkel egyet értek.
#5 (ma 19:23)
Annyiban javítanálak ki, hogy egykori delegáltként is tudom, hogy szavazóköri csalásra semmiképpen nincs lehetőség, ahogy a levélszavazatokkal sem igazán lehetett csalni, ha valaki le nem nyúlja. A szavazatok esetén pedig éppen az NVB semmisített meg illegálisan (ezt az AB megerősítette) jó néhány kormánypárti szavazatot, amivel a kormányzó pártszövetség bukott, az ellenzék pedig nyert 1 mandátumot.
5!
Ha 2-3 mandátumon múlt volna.....
De nem.
"Egyébként szavazóköri delegált vagyok, ha a szavam hitelessége érdekel."
Az semmit nem jelent. Az, hogy dékás vagy, annál többet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!