Márki-Zay mennyire hiteles keresztény úgy, hogy támogatja a melegházasságot?
Mindig kiemeli, hogy ő "igazi" keresztény ellentétben a fideszesekkel, és bár a vallását tekintve nem, de államilag támogatja a melegházasságot, mert ezt szerinte külön kell kezelni.
Viszont egy igazi keresztény soha nem kezeli külön a hitét az egyéb világnézetétől, hanem teljesen egészében Jézus tanítása és a keresztény értékrend alapján él, amely pedig elítélendő dologként tekint a homoszexualitásra (de nem a meleg emberre magára).
Ennyi erővel tehát hithű keresztény vagyok akkor is, ha támogatom a gyilkosság, kannibalizmus stb. legalizálását (nyilván nem).
Kérdező, a kereszténység azt is megszabja, hogy a keresztényésg az egyetlen igaz vallás.
Akkor egy hiteles keresztény politikusnak az összes többi vallást be kellene tiltania, nemigaz?
Vasárnapi nyitvatartást hogy engedheti meg?
Véres hurka? Egyértelműen ki van mondva, hogy keresztény ember vért nem fogyaszthat.
Házasság előtti szex? Miért nem büntetik törvénnyel?
Templomba járás? Az Úr napját szenteld meg, Magyarország történelmének első fél évezredében minden ember minden vasárnap köteles volt megjelenni a templomban, különben megbüntették..
Az a gond, hogy képtelen vagy megérteni, hogy egy elvégzett munkával kapcsolatban az ember szeretné, ha eredményes lenne, nem pedig az ideológia magyarázná meg miért lett sufnituning. A politika, bármennyire is elképzelhetetlen ez sázmodra, egy ugyanolyan munka, mint a villanyszerelő vagy vízvezetékszerelő. Jó munkát várunk el, és nem érdekel a szaki lelki élete. Ha engem a villanyszerelő nekiállna megtéríteni, kipenderíteném, mert nem ezért fizetem. A politikust sem azért fizetem, hogy térítgessen meg moralizáljon, hanem hogy működő és fenntartható gazdasági és jogi rendszert alkosson az országnak. Sajnos jobban szeret moralizálni és nem tudom kipenderíteni....
"Viszont egy igazi keresztény soha nem kezeli külön a hitét az egyéb világnézetétől"
Ez nem igaz. Jézus is azt mondta, „Adjátok meg a császárnak a császárét, Istennek az Istenét”. Ez pont azt jelenti, ahogy MZP hozzááll.
Fából vaskarika:
'MZP elmondta: magánemberként nem támogatja a melegházasságot, magyar állampolgárként (politikusként?) pedig igen.'
Egyáltalán mi a különbség bejegyzett élettársi kapcsolat és polgári házasság között -azon kívűl, hogy nehezebb (többe kerül) felbontani?
33 as
Pl.: nem ugyan az a jogviszony a kettő közt.
Tegyük fel te bejegyzett élettársi viszonyban élsz a pároddal és őt baleset éri, döntésképtelen (pl kóma) te hivatalosan még az állapotáról sem informálódhatsz hiszen nem kötelesek téged felvilágosítani, a beavatkozásokba sem lehet beleszólásod.
Ugyan így a bejegyzett élettársad elhalálozik és együtt éltek 40 éve, az otthonotok kettőtök munkája, de az elhunytnak van testvére, na ő lesz az örökös hiába a te vagyonod is benne van, míg házasoknál kérdés nélkül a tied.
STBSTBSTB
Igen sok értelemben jogilag "alacsonyabb" szituáció a bejegyzett élettársi viszony mint a házasság.
Hát igen, Jézus Krisztus és az energiaárak, meg vagyon írva Viktor evangéliumában...:D
Najó, szerintem magára hagyhatjuk ezt a kérdést, a kérdésre töb ízben válaszoltunk, ha a Kérdező meg szeretné érteni, meg fogja, ha nem, akkor meg fölösleges tovább írogatni.
Értem.
Tenát nem magához a "házasság" szóhoz ragaszkodnátok, hanem ahhoz, hogy a bejegyzett élettársat hasonló jogok illessék meg. Ez még a hetrók érdekében is elfogadható lehetne.
Viszont magát a "házasság" szót a többség az egyházi esküvőhöz kapcsolja -mint ebből a vitából is kitűnik- ezért van ezzel szemben ellenállás.
34: azért a STBSTBSTB-t részletezhetnéd még, mert kb., ennyi mindössze a különbség, amit leírtál. Vehetsz fel CSOK-ot, még házassági jutalékot is kapsz vag ymi a neve amikor bejegyeztetitek egymást. Szóval azon kívül amit leírtál teljesen egyenlő jogokat élveztek.
Egész biztos, hogy erre a minimális eltérésre egy teljes mozgalmat kell alapítani? Nem hiszem én azt, itt többről van szó...
38
A házasság mint jogi fogalom már egy kidolgozott törvénykezésen és szabályozáson nyugvó alap. A kormánynak csak ki kéne terjeszteni ami kb 3 sor kiegészítés lenne a meglévő törvényeken.
A többség "buta". Házasság nem keresztény találmány és ráadásul nem is a kereszténységhez csatolható.
39
google a barátod, ne haragudj hogy helyetted nem írom be és másolok ide kb 200 oldalnyi jogi szöveget ami megkülönböztetést tesz e két jogi státusz közt.
Részedről ez csak kekeckedés mert unod a szájerra recskázást.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!