Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Márki-Zay mennyire hiteles...

Márki-Zay mennyire hiteles keresztény úgy, hogy támogatja a melegházasságot?

Figyelt kérdés

Mindig kiemeli, hogy ő "igazi" keresztény ellentétben a fideszesekkel, és bár a vallását tekintve nem, de államilag támogatja a melegházasságot, mert ezt szerinte külön kell kezelni.

Viszont egy igazi keresztény soha nem kezeli külön a hitét az egyéb világnézetétől, hanem teljesen egészében Jézus tanítása és a keresztény értékrend alapján él, amely pedig elítélendő dologként tekint a homoszexualitásra (de nem a meleg emberre magára).

Ennyi erővel tehát hithű keresztény vagyok akkor is, ha támogatom a gyilkosság, kannibalizmus stb. legalizálását (nyilván nem).

2022. febr. 9. 14:40
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
96%
18! Az megvan, hogy a római polgárjog -a mai európai jog alapja- és benne a házasság megelőzte Jézust?
2022. febr. 9. 15:27
 22/52 A kérdező kommentje:

21: a házasságot nem Jézus találta fel, nem tudom hol mondtam ilyet.

De akkor arra is hozzál példát, hogy melyik országban volt elfogadott a 21-ik századi LMBTQ nyomulás előtt bárhol a melegházasság (tapintom a mély csendet).

2022. febr. 9. 15:30
 23/52 anonim ***** válasza:
100%
Mióta élünk teokráciában?
2022. febr. 9. 15:32
 24/52 A kérdező kommentje:

22:

Nagyon hülye példák ezek, de legalább engem támasztanak alá - ezek az arcok igen, hiteles emberek, mert tartják magukat a vallásukhoz, értékeikhez. Egy politikusnak különösen így kellene viselkednie. Egy politikus hozzom progamot, legyenek értékei, és ne kérdés nélkül kiszolgálja a beteges, étékrendjével szemben álló kívánalmakat, hasonlóan mint a példádban szereplő emberek.

Szóval köszi mégegyszer, a példáid éppen engem támasztanak alá :D.

2022. febr. 9. 15:34
 25/52 Demion ***** válasza:
98%
A fidesznél már kb egy ateista is hitelesebb keresztény.
2022. febr. 9. 15:36
 26/52 anonim ***** válasza:
98%

Hát... ok.

Akkor költözz olyan országba, ahol a vallás a jogon felül áll. Mondjuk Szaúd-Arábiába.

Én a magam részéről szeretnék jogállamban élni ahol vallásszabadság van.

2022. febr. 9. 15:38
 27/52 Demion ***** válasza:
100%

"De akkor arra is hozzál példát, hogy melyik országban volt elfogadott a 21-ik századi LMBTQ nyomulás előtt bárhol a melegházasság (tapintom a mély csendet)."

Ezzel a logikával a rabszolgaság mellett is érvelhetnél. Volt idő mikor mindenhol volt rabszolgaság, és ha valaki felvetette, hogy el kellene törölni, akkor mondhatták volna neki: "Hozzál példát melyik országban nincs rabszolgaság! Na látod!"

2022. febr. 9. 15:40
 28/52 anonim ***** válasza:
100%

"hanem teljesen egészében Jézus tanítása és a keresztény értékrend alapján él"

Épp ez az, hogy neki így kell élnie. Amit pedig te elvársz az az, hogy kényszerítse az országot a saját világnézetére.

2022. febr. 9. 15:40
 29/52 Andizsuzsi ***** válasza:
92%
Akkor kérdező te ateista politikusként egyáltalán nem foglalkoznál az egyházakkal?
2022. febr. 9. 15:46
 30/52 anonim ***** válasza:
100%
22! Akkor miért jössz a kereszténységgel? Világosan leírtuk, hogy van a polgári házasság és MZP arról beszélt, ezt eddig érted? akkor minek kavarsz itt kereszténységgel?
2022. febr. 9. 15:54
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!