A magyar ember, miért csak a múlton tud siránkozni?
Akivel beszéltem a magyar történelmi dolgokról azokból 10 ből 8 ember azt mondta, hogy milyen jó volt minden a magyaroknak, autóbusz gyéártottunk, mozdonyokat, autókat, ilyen, meg olyan gyáraink voltak...stb. És folyton ezt mondogatják, hogy de jó lenne, ha az lenne, meg milyen jó volt Magyarországnak, most Európa legjobbjai között lennénk, ha nem lett volna az elnyomás... Én is nagyon boldog lennék, ha így lenne, lenne Magyarországon minden saját, a gazdaságunk erős lenne, a legjobbak között, magas idegenforgalom, fejlett városok, tömegközlekedés stb.
De, könyörgöm, minek ezen siránkozni, amikor ennek már vége, attól, hogy sajnálom, hogy de kár, attól nem változik a helyzet!!! Miért nem képesek az emberek a jövőbe tekinteni, és elfelejteni a siránkozást, hogy: "Ha nem lett olna ez az elnyomás M.o így-úgy lenne".
Trianonnál lett elbxva minden ami onnantól ment az csak színjáték volt rendszerek ide vagy oda!
Aki Trianont aláírta, az eladta a fél országot!
Harcolni kellett volna!!!
Harcolni vagy ott meghalni és megszűnni a térképen mert még az is jobb lett volna mint ez a szenvedés ami most megy!!
„Trianonnál lett elbxva minden ami onnantól ment az csak színjáték volt rendszerek ide vagy oda!”
Trianon idegen szóval handicap, sajnos ezen a legnehezebb változtatni.
Baj azzal van, hogy amin könnyeb változtatni, az is csak nagyon lassan javul.
Erre gondolhatott a kérdező amikor kiírta a kérdését: Itt is: vita, trianonozás,kádár-rendszer,egymás szidása stb.Ki nem sz@rja le? Rég volt elmúlt,nem tudsz rajta változtatni.
Javítani lehet rajta,de ahhoz nem vitázni és pofázni kell hanem cselekedni.
Nem csak a múlton. Én például a jövőn is nagyon jókat tudok siránkozni...
Pedro
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!