Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Élnél a Kádár rendszerben?

Élnél a Kádár rendszerben?

Figyelt kérdés
2022. febr. 7. 15:54
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:

Igen, azért mert te ezt nem tudod, vagy nem hiszed, vagy csak simán hazudsz, attól még így van😂

Aki nem volt párttag, az nem vitte sokra, nyugi.

Elképzelhetetlen volt, hogy egy művezető, üzemvezető(ugye akkor sok gyár volt) ne legyen párttag, vagy egy iskola igazgató. A bizalmi, külkeres, minisztériumi állásokról meg ne is beszéljünk.

Tudom, hogy ma ezt divat letagadni, de ez akkor is így volt.

Mond meg mi volt apád, meg mondom hogy párttag volt-e😃

2022. febr. 14. 16:39
 22/32 anonim ***** válasza:

Ja, amúgy nem voltak suttyók, eg, szerű munkás emberek voltak. A te szüleiddek ellentétben, az enyémek nem szolgálták a pártot, ártatlan emberek bebörtönzését, tönkretételét, meggyilkolását. Az ilyenektől mindent el kellett volna kobozni rendszerváltáskor, csak sajnos azok és azok ivadékai ülnek most is a hatalomban.

Te is egy ilyen ivadék vagy!

2022. febr. 14. 16:42
 23/32 anonim ***** válasza:
65%
Hát öreg, nagyon otthon lehetsz mások szüleivel kapcsolatban. Nem lehetsz semmi!
2022. febr. 14. 16:46
 24/32 anonim ***** válasza:

Nem aranyapám, az előző rendszerrel kapcsolatban vagyok képben.

Még a gyerekkel is másképp bántak a suliban, ha pártagok voltak a szülei.

2022. febr. 14. 17:14
 25/32 anonim ***** válasza:
7%
#24 ez igaz, állandóan mennem kellett koszorúzni, pedig Qrv..ra érdekelt! csak azért mert a faterom pártitkár volt, és az osztályfőnök mindíg megkérdezte: .....te nem jössz? de megyek b..meg! már mindketten jó helyen vannak! a föld alatt!
2022. febr. 14. 18:26
 26/32 anonim ***** válasza:
21-es, ez teljesen igaz! Öregapám művezető volt, és természetesen párttag. De sosem érdekelte a politika, csak beléptették, mert művezető volt. Nem maradt utána sok minden tárgyi emlék, nem nagyon látszott, hogy párttag volt.
2022. febr. 21. 23:43
 27/32 anonim ***** válasza:
100%

Én élnék abban a rendszerben, de relatív a kérdés, mert mit nézünk? Az akkori korszak fejlettségét nézzük, vagy a társadalompolitikáját?

A munkahelyek biztosabbak, sokkal lazábbak voltak, mint manapság. Sok helyen napi tervgazdálkodás volt, ha lenyomtad a darabot műszak felére, utána ültél-feküdtél sok helyen. Ma hol teszed ezt meg?

Összességében őszintébb kor volt szerintem, az akkori élet szabályai jobban megfeleltek a józan paraszti gondolkodásnak.

Régen ott nem gyújthattál rá, ahol az veszélyes volt(evidens, hogy benzinkúton nem dohányzunk). Manapság lassan sehol sem.

Akkor annyi volt a beszabályozás, hogy nem mehetsz külföldre, most több előírás, törvény köti az ember kezét. Nem lehet avart égetni az udvaron, a dohányzást üldözik, a munkahelyen előírások garmadája van pl. (én nem dohányzom)

2022. febr. 21. 23:52
 28/32 anonim ***** válasza:
90%
Az én apám vezető beosztásban volt, egy 500 fős vállalat tartozott a keze alá. Állandóan toszogatták, hogy lépjen be a pártba, de ő nem-és nem lépett be. Végül kiegyeztek abban, hogy el kellett végeznie egy Marxista-Leninista esti egyetemet, és akkor nem kellett belépnie. Volt különben diplomája a saját szakmájában, tehát nem a diploma kedvéért kellett elvégeznie.
2022. febr. 21. 23:55
 29/32 anonim ***** válasza:
7%

28-as, biztos hogy hazudsz. Szép történet, csak kár, hogy nem igaz😃.

Ez, amit te írsz, ez kb lehetetlen. Vagy a fater így adta be neked, így próbálja szépíteni a sáros múltat.

Most az a divat, hogy letagadják, hogy a pártállam kiszolgálói voltak, még a végén kiderül, hogy nem is volt tagsága az MSZMP-nek😂. Mit gondolsz, miért nem hozzák nyilvánosságra az ügynök aktákat? Megsúgom, lehet hogy a faterodról is van egy-két oldal.

2022. febr. 22. 08:42
 30/32 anonim ***** válasza:
34%

Ja, 28-as, nézzél azért szét a cuccai közt, meg lesz az pártkönyv. Nem szokták kidobni😂.

29#

2022. febr. 22. 08:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!