Élnél a Kádár rendszerben?
Igen, azért mert te ezt nem tudod, vagy nem hiszed, vagy csak simán hazudsz, attól még így van😂
Aki nem volt párttag, az nem vitte sokra, nyugi.
Elképzelhetetlen volt, hogy egy művezető, üzemvezető(ugye akkor sok gyár volt) ne legyen párttag, vagy egy iskola igazgató. A bizalmi, külkeres, minisztériumi állásokról meg ne is beszéljünk.
Tudom, hogy ma ezt divat letagadni, de ez akkor is így volt.
Mond meg mi volt apád, meg mondom hogy párttag volt-e😃
Ja, amúgy nem voltak suttyók, eg, szerű munkás emberek voltak. A te szüleiddek ellentétben, az enyémek nem szolgálták a pártot, ártatlan emberek bebörtönzését, tönkretételét, meggyilkolását. Az ilyenektől mindent el kellett volna kobozni rendszerváltáskor, csak sajnos azok és azok ivadékai ülnek most is a hatalomban.
Te is egy ilyen ivadék vagy!
Nem aranyapám, az előző rendszerrel kapcsolatban vagyok képben.
Még a gyerekkel is másképp bántak a suliban, ha pártagok voltak a szülei.
Én élnék abban a rendszerben, de relatív a kérdés, mert mit nézünk? Az akkori korszak fejlettségét nézzük, vagy a társadalompolitikáját?
A munkahelyek biztosabbak, sokkal lazábbak voltak, mint manapság. Sok helyen napi tervgazdálkodás volt, ha lenyomtad a darabot műszak felére, utána ültél-feküdtél sok helyen. Ma hol teszed ezt meg?
Összességében őszintébb kor volt szerintem, az akkori élet szabályai jobban megfeleltek a józan paraszti gondolkodásnak.
Régen ott nem gyújthattál rá, ahol az veszélyes volt(evidens, hogy benzinkúton nem dohányzunk). Manapság lassan sehol sem.
Akkor annyi volt a beszabályozás, hogy nem mehetsz külföldre, most több előírás, törvény köti az ember kezét. Nem lehet avart égetni az udvaron, a dohányzást üldözik, a munkahelyen előírások garmadája van pl. (én nem dohányzom)
28-as, biztos hogy hazudsz. Szép történet, csak kár, hogy nem igaz😃.
Ez, amit te írsz, ez kb lehetetlen. Vagy a fater így adta be neked, így próbálja szépíteni a sáros múltat.
Most az a divat, hogy letagadják, hogy a pártállam kiszolgálói voltak, még a végén kiderül, hogy nem is volt tagsága az MSZMP-nek😂. Mit gondolsz, miért nem hozzák nyilvánosságra az ügynök aktákat? Megsúgom, lehet hogy a faterodról is van egy-két oldal.
Ja, 28-as, nézzél azért szét a cuccai közt, meg lesz az pártkönyv. Nem szokták kidobni😂.
29#
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!