A fidesz szavazók már most is egy mátrix-ban élnek?
Gondolok itt arra, hogy a KESMA média birodalom egy álomvilágot teremt a fidesz szavazók számára, ahol a fidesz propaganda ömlik non-stop és soha senki nem kérdőjelezi meg a fideszt, annak egy tagját sem, s döntéseiket soha sem bírálják csak éltetik és üdvözlik.
Ellenben mindenki más aki ennek akárcsak feltehetőleg is ellentmond (nemhogy még egyenesen megkérdőjelezi, kritizálja, bírálja, elítéli éstb) az egyből az ország ellensége lesz teljesen mindegy, hogy kiről vagy miről vam szó. Tehát a fidesz szavazók gyakorlatilag egy kezdetleges mátrix-ban élnek, míg az országunkat egy belháborúba taszította a fidesz hatalmának biztosítása érdekében. Lehet ez a kezdetleges mátrix?
"Persze, ez mindenképpen érdem, hogy 800ezerrel több emvernek van megélhetése."
A korrupció érdeme és egyben a nav-é
"Mi arra a bizonyítékod, hogy ennek köszönhető a foglalkoztatottság növekedése? Semmi. Kb. ugyanannyira köszönhető, mint a másik kommentelő szerint a közmunkásoknak. :)"
Helyezkedj el egy ilyen munkahelyen és megláthatos te magad is, pár év alatt. Vagy tartsd csukva a szemed, te dolgod.
"Aztán ha nem tudnának elhelyezkedni jobb pénzért, akkor mi lenne? Mennének szarabb pénzért dolgozni, mert éhen dögölni nem akarnának. Be lennének jelentve 8 órára 4 óra helyett és 134ezret kapnának 300ezer helyett."
Hova mennének dolgozni jobb helyre szarabb pénzért ha oda is azért veszik fel őket mert feketén vállalhatnak munkát ahová képzett/képzettebb embereket pont ezért nem vesznek fel, vagy egyáltalán nem mennek ilyen helyekre hisz nekik van jobb ajánlat.
"Nem reagáltál egy fontos felvetésre: az ha valaki 4 órára van bejelentve, nem fogja a teljes munka időben foglalkoztatottak számát növelni, és a 134ezres fizujával is lejebb húzza az átlagkeresetet, holott az ellenzékiek narratívája az, hogy a KSH szándékosan magasabbat hazudik, mint a tényleges."
De, már kifejtettem hosszabban is, tessék visszaolvasni és értelmezni.
"Mondod te. Én meg azt mondom, hogy ugyanúgy dolgoztatnák ezeket az embereket, mert a munkaerő adócsalás nélkül még mindig többet ér, mint ha egyáltalán nincs munkaerő."
Mondod te, csak ezekszerint egyáltalán nem voltál tudatában, hogy miként mennek a dolgok sok-sok helyen. A lehetőség nyitvaáll bárki előtt. Letesztelheted. Nincs mitől biztos légy ebben.
"Most te komolyan azt hiszed, hogy olyan dolgokról beszélsz, amit újdonság? Az az újdonség, hogy valaki erre hivatkozva magyarázza a foglalkoztatottság növekedését, ami egy baromság. :D"
Ez egyértelmű, hogy újdonság hisz még mindig beszélünk erről, még mindig volt kérdésed ezzel kapcdolatban ami már kilett fejtve és nem úgy jött le nekem amikor ez szóba került, hogy köztudott lenne.
Valahogy akármilyen vád érkezik az "ellenzéki oldalról'" legyen az média vagy párt, mindig hárít valamit a kormány és a szavazótábor. Már akit érdekel egyáltalán. Engem meglehetne győzni a kormány sikerességéről ha kapnék választ a kérdéseimre amikkel az "ellenzéki sajtó" foglalkozik is és nem kiépítenének egy kesma nevezetü média birodalmat amit sz**rrá tömmnek közpénzel, köztük csak a facebook-on 2,4 milliárd forintnyi hirdetés hogy aztán nekelljen mégcsak kikerülni se azokat a riportereket akik a kétesügyekről szeretnének kérdezni. Utána meg persze van a kormányinfó amire csoda ha beengedik őket és miért tennék fel azkkat a kérdéseket ott amikkel már lerázták őket ha legalább annyi esélyük van ezen a sajtótájékoztatón, hogy aktuális témákban kérdezzenek de még akkoris elég érdekes stílust képviselnek. Ezekre sajnks nincs magyarázat és a kormány nem hajlandó együttműködni a szavazótáborán kívűl mással, ez pedig nem egészséges egy társadalom számára.

“A korrupció érdeme és egyben a nav-é”
Semmi bizonyítékod rá, hogy a korrupció miatt nőtt 800 ezerrel a foglalkoztatottság. De még ha így is van, akkor nem lehet a hogy a korrupció jó? :)
“Helyezkedj el egy ilyen munkahelyen és megláthatos te magad is, pár év alatt.”
Mert nyilván egy ilyen munkahelyen fogom látni, hogy 800ezerrel nő a foglalkoztatottság.
“De, már kifejtettem hosszabban is, tessék visszaolvasni és értelmezni.”
Erről egy mukkot nem szóltál, ha mégis elkerülte a figyelmemet, akkor tessék ide bemásolni.
“Mondod te, csak ezekszerint egyáltalán nem voltál tudatában, hogy miként mennek a dolgok sok-sok helyen. A lehetőség nyitvaáll bárki előtt. Letesztelheted. Nincs mitől biztos légy ebben.”
Tehát te azt állítod, ha megszűnne a feketén foglalkoztatottság, az eddig feketén foglalkoztatott munkahelyek hirtelen megszűnnének, a munkavállalok meg mennének mennéenk haza. Véletlenül sem mennének el rendesen bejelentett munkahelyekre, hanem inkább nem is dolgoznának. Mesélj még, ne hagyd abba! :D
De az egész eszmefuttatásoddal nem is tudom mire akarsz kilyukadni. A korrupcióra mint főgonoszra hivatkozol, de ha emiatt nő a foglalkoztatottság, akkor mi a problémád ezzel? 800 ezerrel több embernek van megélhetése? Van lehetőség sokat keresni? Van, akkor mi ezzel a probléma. Ha meg te nem akarsz feketén munkát vállalni, még mindig tudsz fehéren, tele van álláshirdetésekkel a net, a mi cégünk is kapásból fel tudna venni 20 embert. És mellettünk is most épül egy másik cég.
“Ja és azt mondtad senki nem vonta kétségbe a korrulció szintjét. De igen, olvasd vissza az elejétől.”
Én biztosan nem, és nekem írtad, de én kijelentettem az elején, hogy engem nem érdekel a korrupció.
"Semmi bizonyítékod rá, hogy a korrupció miatt nőtt 800 ezerrel a foglalkoztatottság. De még ha így is van, akkor nem lehet a hogy a korrupció jó? :)"
Nemis mondtamy hogy teljes egészében sőt, legalább egyszer ki is emeltem de többszöriben is részleteztem, hogy az a 800ezer biztos nem csakúgy az állam érdeme, hanem nagy szerepet jászik benne az a fajta korrupció amit a nav enged meg ezeknek a cégeknek az adócsalásos műkódésével. Az már biztos, hogy a fidesz oldalon a nemzeti hazaszeretet, keresztény konzervativizmus, a becsület meg az ilyen marhaságok csak színjáték úgy a kormány részéről mint a szavazótáborától. Ez eme kérdés alatt többször is bebizonyosodott a válaszadók részéről úgymint a kormány részéről a gyakorlatban hisz minden vádat, kritkus, kényes kérdést lesöpórnek az asztalról a szokásos tudjuk milyen szövegekkel. Már az is szomorú, hogy válaszra méltatom ez a mondatot.:De még ha így is van, akkor nem lehet a hogy a korrupció jó? :)"
Ha neked jó bravó, szíved rajta.
"Mert nyilván egy ilyen munkahelyen fogom látni, hogy 800ezerrel nő a foglalkoztatottság."
Nem, és megint nem sikerült értelmezni a szöveget. Az elhelyezkedés a témával kapcsolatos hitetlenkedésedre irányult, kétségbe vlntad hisz nem tudom bizonyítani, hát tessék menj és lásd meg magad. Mint mondottam, 1-2 év és elég jól bele lehet látni a dolgokba ha jó vagy.:)
"Tehát te azt állítod, ha megszűnne a feketén foglalkoztatottság, az eddig feketén foglalkoztatott munkahelyek hirtelen megszűnnének, a munkavállalok meg mennének mennéenk haza. Véletlenül sem mennének el rendesen bejelentett munkahelyekre, hanem inkább nem is dolgoznának. Mesélj még, ne hagyd abba! :D"
Nem, ezt nem mondtam, ha mégis kérlek idézd. Rendesen kifejtettem, hogy miről beszéltem, pedig itt valakitől elhangzott, hogy ezek aztán nem újdonságok de valahogy mégis sikerül félreértelmezni, vagy egyáltalán nem.
"De az egész eszmefuttatásoddal nem is tudom mire akarsz kilyukadni. A korrupcióra mint főgonoszra hivatkozol, de ha emiatt nő a foglalkoztatottság, akkor mi a problémád ezzel? 800 ezerrel több embernek van megélhetése? Van lehetőség sokat keresni? Van, akkor mi ezzel a probléma. Ha meg te nem akarsz feketén munkát vállalni, még mindig tudsz fehéren, tele van álláshirdetésekkel a net, a mi cégünk is kapásból fel tudna venni 20 embert. És mellettünk is most épül egy másik cég."
Gyakorlatilag megkérdeztes miért baj a lopás és a többi "libsis" duma. Nálam ez olyan képet fest egy ilyen emberről akinek nem számít a korrupció sőt még jónak is találja, hogy amelyik családban nem értékként jelenik meg a tanulás ott nem lehet majd rendesen tanítani a gyereket. Egyszerűbb ha kimondon érthetően, hogy téged nem érdekel a korrupció és semmi más a kormányzással kapcsolatban ami negatív jelleggel bír és akkor nincs is miről vitázni igazából. Minek magyarázzam egy kleptomániásnak, hogy nem jó amit csinál és búntetendő ha nem érdekli őt és élvezi is? Ha érted a példát.
"Én biztosan nem, és nekem írtad, de én kijelentettem az elején, hogy engem nem érdekel a korrupció."
Én a szövegekre reagálok, szerintem már nem is jelölöm a számozást, anoním felhasználók vagyunk. Akire nem vonatkozik figyelmen kívűl hagyhatja.

“Nemis mondtamy hogy teljes egészében sőt, legalább egyszer ki is emeltem de többszöriben is részleteztem, hogy az a 800ezer biztos nem csakúgy az állam érdeme, hanem nagy szerepet jászik benne az a fajta korrupció amit a nav enged meg ezeknek a cégeknek”
De fingod nincs arról, hogy mekkora szerepet játszik benne. Már kérdeztem 0,1%, 1%, 10% köszönhető a NAV-nak? Netalántán több?
Össze-vissza beszélsz. Egyszer mismásolva ezt mondod: “kiváncsi lennék mennyiben járul hozzá”, meg “nincs nekem erről adatom” máskor meg már azt mondod, hogy “foglalkoztatottság növekedése jóóónagyrészt köszönhető annak”, meg “ez a korrupció és a nav érdeme”.
Dönts el, hogy mit vallasz! Pl.: Mondd ki hogy “Szerintem ebből 800ezer munkahelyből kb. 400ezer (most mondtam valamit) a fekete foglalkoztatottság miatt jöhetett létre” Aztán támaszd alá valamivel, hogy miért gondolod így. De ehelyett, hogy fogalmad sincs mennyi az annyi, de azért hivatkozol rá, ez ilyen komolyan nem vehető félszeg maszatolás. :)
“Már az is szomorú, hogy válaszra méltatom ez a mondatot.: De még ha így is van, akkor nem lehet a hogy a korrupció jó? :)
Ha neked jó bravó, szíved rajta.”
Figyi már, te ebből a korrupcióból jól kerestél Jobban jártál, mintha nem lett volna, (ennek ellenére kritizálod). Aztán ha valaki ha valaki felveti, hogy “Figyi mán, nem lehet, hogy ez a korrupt feketézés jó”, akkor meg már forgatod a szemed, hogy egy ilyen erkölcstelen kijelentést válaszra kell méltatnod? Mi ez az álszentség? És nem, nem fog effelől felmentést adni a szokásos “ezért nem fogom megdícsérni magam” mosdatás.
“Nem, és megint nem sikerült értelmezni a szöveget”
Oké, akkor nézzük vissza ezt a párbeszédet:
Te: “A foglalkoztatottság növekedése jóóónagyrészt köszönhető annak, hogy kis és nagyvállalkozások, kül és belföldi nagymultik egyaránt alkalmazzák ezt az adócsaló módszert”
Én: “Mi arra a bizonyítékod, hogy ennek köszönhető a foglalkoztatottság növekedése?”
Te: “Helyezkedj el egy ilyen munkahelyen és megláthatos te magad is, pár év alatt.”
(Megj.: Meglátni mit? Hogy ennek köszönhető a foglalkoztatottság növekedése <- hisz erre irányult a kérdés)
Én: “Mert nyilván egy ilyen munkahelyen fogom látni, hogy 800ezerrel nő a foglalkoztatottság.” (Ironikus kijelentésem)
Te: “Megint nem sikerült értelmezned a szöveget.”
Tehát: Azt kérdeztem, hogy mi a bizonyítékod, hogy a feketemunkázásnak köszönhető a foglalkoztatottság növekedése? Neked erre a válaszod, hogy dolgozzak egy ilyen helyen, és ott majd meglátom. Majd amikor hitetlenkedek, hogy ugyan miért látnám meg, akkor jössz azzal, hogy félreértem, nem tudok szöveget értelmezni, stb. Bravo!
(Hozzáteszem korábban te magad is azt vallottad, hogy “kíváncsi lennél mennyiben járul hozzá”, pedig te aztán már a 6 éveddel tudhatnád. :D
“Nem, ezt nem mondtam, ha mégis kérlek idézd”
Rendben nézzük, akkor ezt is:
Te: “Ha ez a rendszer nem lenne, ekkorára biztosan nem lenne tehető a foglalkoztatottság növekedése.”
Én: “Én azt mondom, hogy ugyanúgy dolgoztatnák ezeket az embereket, mert a munkaerő adócsalás nélkül még mindig többet ér, mint ha egyáltalán nincs munkaerő.”
Te: “Mondod te, csak ezekszerint egyáltalán nem voltál tudatában, hogy miként mennek a dolgok sok-sok helyen. A lehetőség nyitvaáll bárki előtt. Letesztelheted. Nincs mitől biztos légy ebben.”
(Megj.: Pedzegeted, hogy te nagyon is tudatában vagy, hogyan mennek a dolgok, ezért kétkedve fogadod a felvetésemet, hogy ha nem lenne feketézés, akkor fehéren alkalmaznák az embereket ezekre a munkákra)
Én: “Tehát te azt állítod, ha megszűnne a feketén foglalkoztatottság, az eddig feketén foglalkoztatott munkahelyek hirtelen megszűnnének, a munkavállalok meg mennének mennéenk haza.”
Te: “Nem, én ilyet nem mondtam…”
Hát akkor mégis mit mondtál? Hogy nem szűnnének meg ezek a munkahelyek, és az eddig feketéző emberek az otthon ülés helyett dolgoznának tovább? Nagyszerű, csak akkor meg látható, hogy a fekete munkahelyek megszűnésével sem nőtt a munkanélküliség, ergo a foglalkoztatottsághoz nem is járult hozzá a feketézés! Önmagadnak mondasz ellent!
És akkor most másold már be légyszíves a felvetésémre a reakciód, tudod:
ha valaki 4 órára van bejelentve, nem fogja a teljes munka időben foglalkoztatottak számát növelni, és a 134ezres fizujával is lejebb húzza az átlagkeresetet, holott az ellenzékiek narratívája az, hogy a KSH szándékosan magasabbat hazudik, mint a tényleges.
Erre állításod szerint hosszasan reagáltál már, kértem, hogy másold be, mert nem találom, de ezek szerint te se.
“Nálam ez olyan képet fest egy ilyen emberről akinek nem számít a korrupció sőt még jónak is találja,”
Te is jónak találtad. Te dolgozol feketén 6 éve. :D
“Én a szövegekre reagálok, szerintem már nem is jelölöm a számozást, anoním felhasználók vagyunk. Akire nem vonatkozik figyelmen kívűl hagyhatja.”
Én is a szövegekre reagálok, és te egy általam írt szövegre reagáltál. Nem hagyom figyelmen kívül ellentétben veled, aki hajlamos rá többszörösen is. Nem reagáltál pl.
- Miféle látszatteljesítményt értesz a Fidesz kormányzása alatt?
- Hogy érted, hogy ki van játszva az ország az oroszoknak és Kínának?
- Sikerült-e már a reálbérnövekedésnek utánajárnod, ha igen mire jutottál?
És a legfontosabb:
- Mi a bizonyítékod, hogy a feketézésnek köszönhetően nőtt a foglalkoztatottság? És nagyságrendeileg mennyivel?
"De fingod nincs arról, hogy mekkora szerepet játszik benne. Már kérdeztem 0,1%, 1%, 10% köszönhető a NAV-nak? Netalántán több?
Össze-vissza beszélsz. Egyszer mismásolva ezt mondod: “kiváncsi lennék mennyiben járul hozzá”, meg “nincs nekem erről adatom” máskor meg már azt mondod, hogy “foglalkoztatottság növekedése jóóónagyrészt köszönhető annak”, meg “ez a korrupció és a nav érdeme”.
Dönts el, hogy mit vallasz! Pl.: Mondd ki hogy “Szerintem ebből 800ezer munkahelyből kb. 400ezer (most mondtam valamit) a fekete foglalkoztatottság miatt jöhetett létre” Aztán támaszd alá valamivel, hogy miért gondolod így. De ehelyett, hogy fogalmad sincs mennyi az annyi, de azért hivatkozol rá, ez ilyen komolyan nem vehető félszeg maszatolás. :)"
Én nem tehetek róla ha elveszel a szövegelésben, nem foglaltam állást konkrétan. Világosan kijelentettem, hogy mivel ez a szintű feketemunka hozzájárul nagyban a a foglalkoztatottsághoz ezért nem venném számba mint a kormány érdeme, ha ezt nem sikerült eddig megérteni annak ellenére, hogy ez elvileg nem volt nagy újdonság akkor hiába írom le sokadjára mint most mert továbbra sem fogo érteni utána jön a "mismásolás" meg a többi hülyeség, ugyan kérlek ezt nem gondoltad komolyan. Az sincs alátámasztva, hogy ha ezek a munkák nem lennének akkor találnának más helyet azok az emberek, köztük én is hisz akkor nem lenne ezen az alapon egyáltalán munkanélküliség de ugyebár van? Persze hogy van.
"Figyi már, te ebből a korrupcióból jól kerestél Jobban jártál, mintha nem lett volna, (ennek ellenére kritizálod). Aztán ha valaki ha valaki felveti, hogy “Figyi mán, nem lehet, hogy ez a korrupt feketézés jó”, akkor meg már forgatod a szemed, hogy egy ilyen erkölcstelen kijelentést válaszra kell méltatnod? Mi ez az álszentség? És nem, nem fog effelől felmentést adni a szokásos “ezért nem fogom megdícsérni magam” mosdatás. "
Megint ott vagyunk, hogy nem sikerült rendesen elolvasni vagy értelmezni amit leírtam elég érthetően, tessék visszaolvasni. A korrupció nem itt kezdődik és nem is itt áll meg. Gyönyörű képmutatás volt, folyamatosan mosdatod a kormányt, de mint mondtam nincs mit vitázni a korrupcióról egy olyan emberrel aki lesöpör minden vádat ami felmerül a kormánnyal kapcsolatban és csak az érdemeit emelnéki. Mitől álszentség az hogy élek a korrupt rendszerrel de elítélem? Elkéne gondolkozni végre milyen szinten van jelen az országban és kinyitni végre a kicsi szemecskéd mert képmutatás az amit csinálsz. Korrupt az ország, a 2. Legkorruptabb az unióban és ennek a súlyosságán nem változtat az hogy én élek ezzel. És ezt akármivel mosdatod, nem lehet. Ez van, ideje lenne fölfogni. Nézz egy kis juhász petit és nem, nincs kifogás hogy drogos így drogos úgy. Én teszek azért a szavazáson, hogy nelegyen ez a rendszer. Te érte vagy ellene teszel?
Úgylátom tényleg nehezedre esik összerakni a szöveget.
Tehát akkor vegyük át újra. Elhangzott, hogy 800ezerrel nőtt a fogl. Ezt érdemként emelte ki valaki és erre mondtam azt, hogy a nav kis és nagy, kül és belföldi vállalkozásokat egyaránt figyelmen kívűl hagy amikor a bejelentéssel csalnak adót ezek a cégek. Ezek tények. Valaki kétségbe vonta ezt, erre az a válaszom hogy ha szeretnél menj el nyugodtan egy ilyen céghez 1-2 éven belül hozzá fogsz jutni olyan infok-hoz amikről itt elhangzott, hogy nem új dolgok de valahogy a beszélgetések szövegkörnyezetéből mégis az jött le hogy de. Mondhatod, hogy ezek az emberek ugyanúgy találnának munkát de ezen az alapon a jelenlegi munkanélküli emberek is találhatnának maguknak munkát de ez nyílván nem így megy. Azt a 800 ezret említheted érdemként de tudj róla, hogy jónagy rész van benne ezekből a munkavállalókból.
"Te is jónak találtad. Te dolgozol feketén 6 éve. :D"
Nem, nem találom jónak, leírtam már.
- Miféle látszatteljesítményt értesz a Fidesz kormányzása alatt?
--túlárazott és haszontalan beruházások, 800ezer plussz fogl.
- Hogy érted, hogy ki van játszva az ország az oroszoknak és Kínának?
--fudan, kínai vasútvonal a titkosított szerződésekkel aminek a beruházása soha nem térül meg, túlárazott kínai vakcinak, talán még a lélegeztetőgépek is kínából vannak de nem biztos.:) oroszország? Paks2.
- Sikerült-e már a reálbérnövekedésnek utánajárnod, ha igen mire jutottál?
--én nem említettem reálbéreket
És a legfontosabb:
- Mi a bizonyítékod, hogy a feketézésnek köszönhetően nőtt a foglalkoztatottság? És nagyságrendeileg mennyivel?
Mi a bizonyítékod, hogy nincs köze, és hogy ha van akkor hány százalékban?

“Én nem tehetek róla ha elveszel a szövegelésben, nem foglaltam állást konkrétan. Világosan kijelentettem, hogy mivel ez a szintű feketemunka hozzájárul nagyban a a foglalkoztatottsághoz”
Két egymást követő mondatban mondasz ellent egymásnak. Nem foglalsz állás konkrétan, de azért világosan kijelented, hogy nagyban hozzájárul. Töki, fogalmad sincs, hogy mennyiben járul hozzá. :D
“Az sincs alátámasztva, hogy ha ezek a munkák nem lennének akkor találnának más helyet azok az emberek,”
Akkor mi lenne? Ha megszűnne a feketézés ezeken a helyeken, akkor mennének haza az emberek? De várjá már az imént még az ellen tiltakoztál, hogy te így gondolnád! :D Már megint ellentmondás.
Már megindokoltam neked. A feketézés a munkaadó és a munkavállaló irreálisan nagy hasznáról szól. Ha nem feketén lennének ezek a munkák, akkor is lenne rajta haszna a munkaadónak, és a munkavállaló is keresne pénzt, csak jóval kevesebb haszonnal. És az a haszon is még mindig jobb, mint a semmi, ezért gondolom, hogy ha a feketézés megszűnne, nem maga a munkahely szűnne meg, hanem annak a fekete mivolta.
“…köztük én is hisz akkor nem lenne ezen az alapon egyáltalán munkanélküliség.”
Mi köze a kettőnek egymáshoz? :D
“Megint ott vagyunk, hogy nem sikerült rendesen elolvasni vagy értelmezni amit leírtam elég érthetően, tessék visszaolvasni. A korrupció nem itt kezdődik és nem is itt áll meg.”
Ja, persze Mészárosnál áll meg, ő a legnagyobb érvetek, ha korrupcióról van szó. Feljebb már írtam egyszer, hogy a vagyona hogyan viszonyul a GDP-hez, lópikula. De azért még rágd egy kicsit azt a gumicsontot.
“Mitől álszentség az hogy élek a korrupt rendszerrel de elítélem?”
Nem az az álszentség, hanem az, hogy élsz a korrupt rendszerrel, aztán mikor valaki (én) kijelentem neked, hogy “Akkor mégsem olyan rossz ez az egész, nem?”, akkor meg húzod a szád, hogy “Miért is méltalom válaszra ezt a mondatot?!”
“Elkéne gondolkozni végre milyen szinten van jelen az országban és kinyitni végre a kicsi szemecskéd mert képmutatás az amit csinálsz.”
Látom milyen szinten van. Nem nagyon érdekel. Korábban is mondtam már. Mitől képmutatás ez?
“Korrupt az ország, a 2. Legkorruptabb az unióban és ennek a súlyosságán nem változtat az hogy én élek ezzel.”
Mészáros gazdag ember, a leggazdagabb az országban, és az életminőséged nem változtat, hogy az ő vagyona 500milliárd-e, vagy 50 milliárd. Megsúgom, az sem változtat az életminőségeden, hogy a 2. legkorruptabb-e, vagy a 6-ik.
“Én teszek azért a szavazáson, hogy nelegyen ez a rendszer. Te érte vagy ellene teszel?”
Én azért teszek, hogy továbbra is kompetenes emberek kormányozzanak, ne a már megbuktottak. Melyik a jobb, egy korrupt kormány, ami kormányképes, vagy egy kormányképtelen, ami nem korrupt. De utóbbi nincs, mert amazok is korruptak!
Különben áruld már el, hogy a te életedre, minden napjaidra milyen hatással van a korrupció?
Leszámítva a munkahelyi történeted, amire pozitív.
“Tehát akkor vegyük át újra. Elhangzott, hogy 800ezerrel nőtt a fogl.”
Igen, idáig stimm.
“és erre mondtam azt, hogy a nav kis és nagy, kül és belföldi vállalkozásokat egyaránt figyelmen kívűl hagy amikor a bejelentéssel csalnak adót ezek a cégek.”
Ez már nem. Te azt állítottad, hogy a foglalkoztatottásg növekedése (ez a plusz 800ezer munkahely) jórészt ennek a bejelentéses csalásnak köszönhető. Idézlek:
“A foglalkoztatottság növekedése jóóónagyrészt köszönhető annak, hogy kis és nagyvállalkozások, kül és belföldi nagymultik egyaránt alkalmazzák ezt az adócsaló módszert.”
“Mondhatod, hogy ezek az emberek ugyanúgy találnának munkát de ezen az alapon a jelenlegi munkanélküli emberek is találhatnának maguknak munkát de ez nyílván nem így megy.”
A kettőnek semmi köze egymáshoz. Vannak olyan emberek, akik pl.: nem találnának ilyen adócsalásos munkahelyet. Vagy legalábbis nagoybb erősfeszítéssel, mint rendesen bejelentettet. Vagy csak nem akarnak ilyen helyre elmenni. Vagy egyáltalán nem tudnak elhelyezkedni.
“800ezer plussz fogl.”
Látszat teljesítmény, hogy 800ezerrel több embernek van megélhetése? Gratulálok! :D
“Fudan, kínai vasútvonal a titkosított szerződésekkel aminek a beruházása soha nem térül meg, túlárazott kínai vakcinak, talán még a lélegeztetőgépek is kínából vannak de nem biztos.:) oroszország? Paks2.”
Fudan 440 milliárd, kínai vasút 1.700 milliárd, Paks2 3.700 milliárd. (Érdekes, a Paks1-re senki nem mondta, hogy Orosz gyarmatok lettünk, pedig az sem ingyen épült. De a finnekre se.)
Ezek közül a Paks2-re nem lehet mondani, hogy haszontalan, de együttesen 5.800 milliárd Ft. Az IMF hitel volt 2009-ben 5.400 milliárd, a gyakoris ellenzéki brigád szerint ez mai árfolyamon kb 20.000 milliárd. Amerikai meg Uniós gyarmat voltunk?
“Én nem említettem reálbéreket”
Én említettem, mint érdemet, és hivatkoztam rá, hogy kiszámolható a minimálbérből és szórólapokból. De te fennakadtál, hogy a minimálbérből úgysem telik semmire.
“Mi a bizonyítékod, hogy nincs köze, és hogy ha van akkor hány százalékban?”
Öcsi, ez nem úgy működik, hgoy te hozol valami légből kapott hülyeséget, amit a másiknak kell cáfolni. Neked kell első körben bizonyítani. Ha én azt mondom, hogy létezik a medvedisznóember, ebben az esetben is nekem kell bizonyítani, hogy tényleg így van és nem csak a fejemből pattant ki. :)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!