Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A fidesz szavazók már most is...

A fidesz szavazók már most is egy mátrix-ban élnek?

Figyelt kérdés

Gondolok itt arra, hogy a KESMA média birodalom egy álomvilágot teremt a fidesz szavazók számára, ahol a fidesz propaganda ömlik non-stop és soha senki nem kérdőjelezi meg a fideszt, annak egy tagját sem, s döntéseiket soha sem bírálják csak éltetik és üdvözlik.

Ellenben mindenki más aki ennek akárcsak feltehetőleg is ellentmond (nemhogy még egyenesen megkérdőjelezi, kritizálja, bírálja, elítéli éstb) az egyből az ország ellensége lesz teljesen mindegy, hogy kiről vagy miről vam szó. Tehát a fidesz szavazók gyakorlatilag egy kezdetleges mátrix-ban élnek, míg az országunkat egy belháborúba taszította a fidesz hatalmának biztosítása érdekében. Lehet ez a kezdetleges mátrix?

2022. febr. 6. 11:30
1 2 3 4 5 6
 31/58 A kérdező kommentje:

"Az ellenzéki szavazó meg Mészáros, Óbán, Tiborc, SZFE, melegjogok, pegazus."

Remélem érthető a saját írásod, ezek csak egy része az ellenzéket foglalkoztató témáknak. A kérdés pedig az, hogy mi a probléma azzal, hogy ezek tematizálják részben az ellenzéket? Remélem elég érthető.

2022. febr. 6. 16:36
 32/58 anonim ***** válasza:
24%

Érthető a saját írásom, csak ha már írok 10 mondatot, te meg egyre reagálsz félszavakkal, nem fogom elkezdeni kikeresni, hogy mire gondoltál. De látod, ki tudod fejezni magad rendesen is: "ezek csak egy része az ellenzéket foglalkoztató témáknak."

A kérdést meg azért nem tudom mire vélni, mert korábban erről papoltam, de megértened nem sikerült. Lényegtelen gumicsontok, amik eltörpülnek a lényeges dolgok mellett.

Te viszont úgy látom azóta sem tudtad értelmezni az én kérdésemet. :)

2022. febr. 6. 16:46
 33/58 A kérdező kommentje:
Szerintem a szövegértés mehetne ennél jobban de ahogy gondolod. Tehát számodra lényegtelen gumicsontok. És mik lennének a lényeges dolgok?
2022. febr. 6. 16:49
 34/58 anonim ***** válasza:
24%

Gazdasági növekedés, foglalkoztatottsági ráta, államadósság csökkentése, vagy legalább szinten tartasa, reálbérek növekedése, életszínvonal növekedés, ilyesmi dolgok.

2022. febr. 6. 17:03
 35/58 A kérdező kommentje:
Mondjuk a foglalkoztottsági rátára kiváncsi lennék mennyiben járul hozzá az a számtalan munkahely ahol feketén dolgoztatnak így jutva jó pénzhez mind munkáltató mind munkavállaló, alacsony képzettséggel együtt. Ami szerintem jelentős részét teszi ki ezt bízonyítja a korrupció szintje. Van jópár hely ahová a nav be sem teszi a lábát és ezek szép nagy cégek. Én is egy ilyen munkavállaló lennék, ezért is tudom. Hát a szintentartása az államadósságnak döcögősen de megy, hitelből-hitelből. Gondolom a eü-t és az oktatást nem szeretnéd hallank mert lerágott gumicsont, a realbérek nem tudom mennyire mozognak. Én úgy vagyok vele, hogy értelmetlen vitát nyitni a korrupcióról ha valaki hallani se akar róla mert akkora sokkot kapott gyúcsánytó hogy semmi nem érdekli. Így megy a süllyesztőbe az ország. Ezt most megtanultam, ha valakit nem érdekel felesleges is vitázni.
2022. febr. 6. 17:13
 36/58 anonim ***** válasza:
0%

Téged úgy sem lehet meggyőzni semmivel, ha neked ez jó, legyen, de ha véletlen nyerne az Ellenzék, és még élhetőbb lesz az ország, jobbak lesznek az életkörülmények, akkor majd nehogy visszasírd Orbánt.

De én nem győzködlek, csak remélem, hogy a vezéred hamarosan elhagyja a hatalmat.

Államadósság: 41 ezer milliárd forint, ez rekordmagas.

Foglalkoztatottsági ráta: ezt nagy részt azzal sikerült elérni, hogy bevezették a sehova sem vezető közmunkaprogramot.

Gazdasági növekedés: ez nem a magyar, hanem az európai és globális konjektúrának köszönhető.

Reálbérek növekedése: hiába, ha a pénz ilyen ütemben értéktelenedik elfelé. 2010 előtt egy átlagos fizu 90-120 nettó között volt, ma ez 200-250 nettó, csak az a gond, hogy a vásárló ereje ugyanannyi a 200-250-nek, mint 2009-ben a 90-120 közöttinek. Ezt kellene végre felfogni!

Életszínvonal növekedése: mégis hol?

2022. febr. 6. 17:52
 37/58 anonim ***** válasza:
8%

#35 a korrupciónak nincsen mérhető szintje, így nem bizonyíthat semmit sem. A korrupciót nem lehet mérni. Korrupció ÉRZETI index van amit lobogtattok és aminek semmi köze a valós korrupcióhoz, még csak nincsenek is mögötte egyáltalán ügyek vagy adatok. Vélekedés van az arra kiválasztottaktól, meg érzet, hogy jaj most tuti nagyobb a korrupció, mint amikor sorra buktak le a korrupciós ügyekkel.

A feketén alkalmazott emberek nem szerepelnek semmiféle statisztikában, adatban - mert feketén vannak alkalmazva. A foglalkozatottságban csakis a legálisan alkalmazott emberek szerepelnek és a foglalkoztatás ma olyan, hogy a közel 3,57 millió foglalkozatott helyett 4,5 milliónyian vannak ma már.

[link]

2022. febr. 6. 17:53
 38/58 A kérdező kommentje:

#37 elősször is nem, a feketén dolgoztatottak nem csak azok akik nincsenek bejelentve, ha szeretnéd mesélek erről. Az államhoz nagyon közrli cégekről tudok mondani egy keveset amik vázolják neked a feketemunkát, annak helyzetét ma magyarországon.

A korrupciós indexet készítő transparency pedig egy nemzetközi szervezet, nem csak magyar. De tök véletlenül magyarország az amelyik folyamatos mélyrepülésben van. Vannak konkrét esetek, nerpédia.hu-t ajánlom. Biztos nincs fent minden de jókora lajstrom gyűlt már össze. Tehát igen, vannak mögötte ügyek és adatok is. Ha ez nem mond igazat, akkor kérdem én miért nem? És melyik mond akkor igazat?

2022. febr. 6. 18:00
 39/58 anonim ***** válasza:
24%

„Mondjuk a foglalkoztottsági rátára kiváncsi lennék mennyiben járul hozzá az a számtalan munkahely ahol feketén dolgoztatnak”

Semennyiben, mivel az hivatalosan nincs is.

“Hát a szintentartása az államadósságnak döcögősen de megy, hitelből-hitelből.”

Ez nagyon érdekes, mert korábban még az elszaladt államadóssággal jöttél, most meg már beismered, hogy azért mégsem olyan rossz a helyzet, mert szinten van tartva?

“Gondolom a eü-t és az oktatást nem szeretnéd hallank mert lerágott gumicsont,”

Nyugodtan hozhatod az eü-t meg az oktatást, csak ezek is pont olyan témák, amikhez igazán vastag bőr kell, ha egy ellenzéki politikus hozza szóba.

“…a realbérek nem tudom mennyire mozognak”

Növekednek. KSH-n fennvan. Ha nem tetszik, mert biztos a KSH-t a fidesz manipulálja, nyugodtan utánajárhatsz: akcios-ujsag.hu. Fent vannak 2015-ig visszamenőleg. Megnézed az akkori minimálbért és a mostanit, és kiszámolod, hogy egy minimálbéres melyik évben tudott miből többet vásárolni.

“Én úgy vagyok vele, hogy értelmetlen vitát nyitni a korrupcióról ha valaki hallani se akar róla”

Felesleges korrupcióról vitáznunk, mert egyetértünk: korrupt gazemberek. Amiről itt a vita van, az ennek a jelentősége. Írta itt valaki korábban, hogy mennyire jól élnénk, ha nem loptak volna. Én visszakérdeztem, hogy “Na mennyire?” Azóta sem jött válasz. Hiába jössz a korrupcióval, ha ez csak minimálisan befolyásolja az életünket, és csak arra jó, hogy a gyengébb idegzetű kisemberek trigerrelődjenek. Melyik a jobb egy jól kormányzó korrupt kormány, vagy egy rosszul kormányzó, de nem korrupt?

“…mert akkora sokkot kapott gyúcsánytó hogy semmi nem érdekli.”

Még mindig nem említettem egy szóval se Gyurcsányt.

Tehát nem tudod alátámasztani semmivel, hogy jobban élnénk, ha nem “loptak” volan ennyit a haverok, csak lózung duma volt, értem.

“Államadósság: 41 ezer milliárd forint, ez rekordmagas.”

Ja, rekordmagas, mivel van olyan, hogy infláció, csodálkozol? Rekord magas a GDP is, és az emberek fizetése is. Írtad lejebb, hogy a 2010-es 90-120ezer reálértéken annyi mint, ma 200-250 ezer. Ki tudod-e számolni, hogy akkor a 2010-es 20 ezer milliard Forint reálértéken ma mennyi? 41 ezer milliard Forint. Tessék, reálértéken nem is nőtt semmit az államadósság.

“Foglalkoztatottsági ráta: ezt nagy részt azzal sikerült elérni, hogy bevezették a sehova sem vezető közmunkaprogramot.”

100ezer közmunkás van kb, de 800ezerrel több munkahely, nem jön ki a matek.

“Gazdasági növekedés: ez nem a magyar, hanem az európai és globális konjektúrának köszönhető.”

Akkor mi az oka annak, hogy minden környező ország a 2002-2010 között ért el nagyobb gazdasági növekedést még a válság ellenére is? Valahogy az MSZP kormányoknak nem sikerült meglovagolni az akkor konjuktúrát! Remélem tetszik az erős a magyar görbén úgy 2006 környékén.

[link]

“Reálbérek növekedése: hiába, ha a pénz ilyen ütemben értéktelenedik elfelé. 2010 előtt egy átlagos fizu 90-120 nettó között volt, ma ez 200-250 nettó, csak az a gond, hogy a vásárló ereje ugyanannyi a 200-250-nek, mint 2009-ben a 90-120 közöttinek. Ezt kellene végre felfogni!”

Azt kellene végre felfogni, hogy ez egy hatalmas hazugság.

Nézd meg a KSH-n az átlagbéreket, és a termékek korábbi árait, számold ki ma mennyit tudsz belőlük vásárolni. Nézd meg ugyanezt a benzinnel. Ha fenntartásaid vannak a KSH-val, akkor szórólapokhoz és minimálbérhez viszonyíts. Szólj ha nem sikerül, segítek!

“Életszínvonal növekedése: mégis hol?”

Ha nőttek a reálbérek, nőtt az életszínvonal.

2022. febr. 6. 18:23
 40/58 anonim ***** válasza:
8%

#36 "Foglalkoztatottsági ráta: ezt nagy részt azzal sikerült elérni, hogy bevezették a sehova sem vezető közmunkaprogramot."

Miért kell hülyeségeket leírni anélkül hogy ellenőriznéd? Tényleg azt hiszed, hogy az interneten nem foglak 2 perc alatt megcáfolni azonnal:?

A foglalkozatottság 2020-ban 4,46 millió fő.

[link]

A közmunkások száma ebből még 100 ezer fő sincsen, a legnagyobb létszámuk 2016-ban volt, mintegy 200 ezer fővel, miközben a foglalkoztatottság több, mint 800 ezer fővel nőtt.

[link]

[link]

"A korrupciós indexet készítő transparency pedig egy nemzetközi szervezet, nem csak magyar. De tök véletlenül magyarország az amelyik folyamatos mélyrepülésben van. "

Aha. Tök véletlenül pont Lengyelországgal együtt, ugye? És milyen véletlenek vannak, amikor 2006-ban gyurcsányék belelővettek az emberekbe akkor meg ugyanezen szervezet szerint semmi baj nem volt a jogállamisággal, és amikor az lmp feljelentette gyurcsányékat a sukorói telekügylet miatt, akkor sem érzékeltek korrupciót, miközben már ment a 4-es metró szétlopása, és számtalan ügyet hoztak már napra a médiában.

De mondhatsz bármit, a lényeg az, hogy ez csak egy civil szervezet által mutogatott érzékelési index, ami nem konkrét adatokra alapul, hanem bemondásra az általuk kiválasztott személyektől.

2022. febr. 6. 18:31
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!