A fidesz szavazók már most is egy mátrix-ban élnek?
Gondolok itt arra, hogy a KESMA média birodalom egy álomvilágot teremt a fidesz szavazók számára, ahol a fidesz propaganda ömlik non-stop és soha senki nem kérdőjelezi meg a fideszt, annak egy tagját sem, s döntéseiket soha sem bírálják csak éltetik és üdvözlik.
Ellenben mindenki más aki ennek akárcsak feltehetőleg is ellentmond (nemhogy még egyenesen megkérdőjelezi, kritizálja, bírálja, elítéli éstb) az egyből az ország ellensége lesz teljesen mindegy, hogy kiről vagy miről vam szó. Tehát a fidesz szavazók gyakorlatilag egy kezdetleges mátrix-ban élnek, míg az országunkat egy belháborúba taszította a fidesz hatalmának biztosítása érdekében. Lehet ez a kezdetleges mátrix?
"Semennyiben, mivel az hivatalosan nincs is."
Nem ismered a feketemunkát
"Ez nagyon érdekes, mert korábban még az elszaladt államadóssággal jöttél, most meg már beismered, hogy azért mégsem olyan rossz a helyzet, mert szinten van tartva?"
Majdnem sikerült. Az államdadósság elszaladty szinten tartása megy úgyahogy.
"Nyugodtan hozhatod az eü-t meg az oktatást, csak ezek is pont olyan témák, amikhez igazán vastag bőr kell, ha egy ellenzéki politikus hozza szóba."
Teljesen mindegy kihozza szóba, katasztrófálisak az állapotok, semmit nem változtat ezen az hogy ki beszél arról. Ajánlom figyelmedbe az alábbi videót.: [link]
"Megnézed az akkori minimálbért és a mostanit, és kiszámolod, hogy egy minimálbéres melyik évben tudott miből többet vásárolni."
Mit veszel min.bérből? Semmit, kár is foglalkozni vele.
"100ezer közmunkás van kb, de 800ezerrel több munkahely, nem jön ki a matek."
Ezt sem én írtam de ide is vonatkozik a fekete munka. Nem, nem csak az a fekete munka amikor nem vagy bejelentve egyáltalán de erre már kitértem.

"Nem ismered a feketemunkát"
Beleszámít a foglalkoztatottságba? Ha igen, mivel tudod alátámasztani, hogy arányaiban több a feketén foglalkoztatott, mint 2010 óta?
"Majdnem sikerült. Az államdadósság elszaladty szinten tartása megy úgyahogy."
Mivel azt ledolgozni nem egyszerű. Ha te örökölsz jópár millió Ft adósságot, az a te hibád?
"Mit veszel min.bérből? Semmit, kár is foglalkozni vele."
Akkor viszonyíts az átlagbérhez.
"Beleszámít a foglalkoztatottságba? Ha igen, mivel tudod alátámasztani, hogy arányaiban több a feketén foglalkoztatott, mint 2010 óta?"
Beleszámít. A fekete munka mamár megmerem kockáztatni hogy 99%-ban nem arról szól, hogy semennyire nem vagy bejelentve. Ebbe dolgozom 6 éve, 2 nemzetkózi cégnek a magyarországi leányvállalatánal dolgoztam ilyen olyan munkakörökben és egytöl egyig lefizetik a navot, mert amennyire beleláttam a foglalkoztatottságba a cégeknél már rég belekellett volna bukniuk. A legelterjedtebb a a min.bér 2-12 órás bejelntésig. Itt kezdődik a feket munka és az adócsalás, az alvállalkozók és kamu cégek tömkelege lepi el magyarországot és ebből nem maradnak ki a multik. Jóformán csak a saját kisvállalkozások maradnak épen. Aki ebben benne van és tartja a kapcsolatot a fejesekkel, felette épp csak 1-2 szintel lévőkkel az tudja, hogy ez nem konkrétan 2010 óta megy így. Ez folyamatosan nő és a nav semmit nem csinál. Ezutóbbit már halkan jegyzem meg.
Az államdadóssággal akkor kiegyezhetünk benne, hogy érdemnek semmiképp sem megy el.

"Beleszámít. A fekete munka mamár megmerem kockáztatni hogy 99%-ban nem arról szól, hogy semennyire nem vagy bejelentve."
Miért kell mindig hülyeségeket leírni?
NEM számít bele a feketemunka a foglalkoztatásba. AZ számít bele amit bejelentenek és amikor bejelentik, akkor már nem fekete munka.
Ha téged 4 órában jelentenek be minimálbérrel miközben 10 órában dolgozol havi 2 millióért, a foglalkoztatásban akkor is csak mint 4 órás, minimálbéres jelensz meg.
Az, hogy téged így foglalkoztatnak az csakis rajtad múlik. Miért dolgozol ott és így? És ne gyere azzal, hogy nincs más választásod mert ez hazugság. Voltak ilyen idők is, de ma már a cégek vadásznak munkaerőre. Egyedül a te döntésed hogy ostoba módon elfogadsz egy ilyen munkát.

Oké, de arról fogalmad nincs, hogy ez a munkahelyek hány százalékát jelenti. 0,1%, 1%, 10%? És mi jelentősége van? 800ezerrel több munkahely van, 800ezerrel több embernek van biztosítva a megélhetése, ez az ami számít.
"Az államdadóssággal akkor kiegyezhetünk benne, hogy érdemnek semmiképp sem megy el."
Az, hogy stagnál, vagy enyhe mértékben csökken már édemnek számít, ha megnézed a korábbi kormányokat, vagy akár más országok államadósságát.
A reálbérekkel sikerült valamire jutnod?

Értem. Tehát te, 8 általánossal, szakma nélkül el tudtál helyezkedni jól fizető helyeken ennek a korrupt rendszernek hála, de te ennek ellenére problémázol ezen a korrupt rendszeren! :D
Miért nem mentél akkor minimálbérért dolgozni és nem korrupt munkahelyre?
Jaaaa, hogy akkor szarabbul jártál volna!
A foglalkoztatottság növekedésének nem tudom mi köze ehhez, mert arról sem tudtál beszámolni, hogy ez mennyiben járul hozzá a foglalkoztatottság növekedéséhez. Semmenyire sőt. Negatívan érinti, ahogyan az átlagbért is, hisz valójában főállásban dolgozol, és 300ezret keresel, de papíron csak részmunkaidőben és 134ezerért.
Tehát akkor bontsuk ki mégjobban.
Valaki állította, hogy 800ezerrel nőtt a foglalkoztatottság. Erre hoztam fel ezt a témát, mert érdemként volt kezelve azzal együtt, hogy a korrulció szintje kétségbe volt vona holott, a foglalkoztatottság növekedése jóóónagyrészt köszönhető annak, hogy kis és nagyvállalkozások, kül és belföldi nagymultik egyaránt alkalmazzák ezt az adócsaló módszert amit jóformán nyugodtan megtehetnek, és ennek köszönhetően hozzájárulnak a foglalkoztatottság növekedéséhez (is)(korrupcióhoz is) mert miért? Mert 8 általánoss rendelkező vagy végzetséggel rendelkező emberek könnyebben eltudnak helyezkedni, jobb pénzért is. Ha ez a rendszer nem lenne, ekkorára biztosan nem lenne tehető a fogl. Növekedése.
Azt is leírtam, hogy ezért nem fogok megdícsérni senkit sem de tőlem függetlenül ez még egyáltalán nem jó helyzet. Ezeket pontosan tudja az aki benne van, hát úgynézki ez a világ rejtve van sokak elől.:))
Ha nekem erről lenne adatom vagy bárkinek akkor nem gondolod, hogy már belebukott volna a nav vagy azok a cégek? Ettől függetlenül persze lehet hogy van. Én annyiban maradok van még eloszlatni való narancsköd. Ha gondolod elmehetsz ilyen helyekre, túlképzettségre hovatkozva nem hiszem hogy elküldenek. Nelegyünk már ennyire vakok gyerekek.

"Valaki állította, hogy 800ezerrel nőtt a foglalkoztatottság. Erre hoztam fel ezt a témát, mert érdemként volt kezelve..."
Persze, ez mindenképpen érdem, hogy 800ezerrel több emvernek van megélhetése.
"...a korrulció szintje kétségbe volt vonva..."
Nem volt kétségbe vonva a korrupció szintje sehol. Ha igen, idézd azt a mondatot.
"...a foglalkoztatottság növekedése jóóónagyrészt köszönhető annak, hogy kis és nagyvállalkozások, kül és belföldi nagymultik egyaránt alkalmazzák ezt az adócsaló módszert..."
Mi arra a bizonyítékod, hogy ennek köszönhető a foglalkoztatottság növekedése? Semmi. Kb. ugyanannyira köszönhető, mint a másik kommentelő szerint a közmunkásoknak. :)
"Mert 8 általánossal rendelkező vagy végzetséggel rendelkező emberek könnyebben eltudnak helyezkedni, jobb pénzért is."
Aztán ha nem tudnának elhelyezkedni jobb pénzért, akkor mi lenne? Mennének szarabb pénzért dolgozni, mert éhen dögölni nem akarnának. Be lennének jelentve 8 órára 4 óra helyett és 134ezret kapnának 300ezer helyett.
Nem reagáltál egy fontos felvetésre: az ha valaki 4 órára van bejelentve, nem fogja a teljes munka időben foglalkoztatottak számát növelni, és a 134ezres fizujával is lejebb húzza az átlagkeresetet, holott az ellenzékiek narratívája az, hogy a KSH szándékosan magasabbat hazudik, mint a tényleges.
"Ha ez a rendszer nem lenne, ekkorára biztosan nem lenne tehető a fogl. növekedése."
Mondod te. Én meg azt mondom, hogy ugyanúgy dolgoztatnák ezeket az embereket, mert a munkaerő adócsalás nélkül még mindig többet ér, mint ha egyáltalán nincs munkaerő.
"Én annyiban maradok van még eloszlatni való narancsköd. Ha gondolod elmehetsz ilyen helyekre, túlképzettségre hovatkozva nem hiszem hogy elküldenek. Nelegyünk már ennyire vakok gyerekek."
Most te komolyan azt hiszed, hogy olyan dolgokról beszélsz, amit újdonság? Az az újdonség, hogy valaki erre hivatkozva magyarázza a foglalkoztatottság növekedését, ami egy baromság. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!