Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Milyen fizetést adnál egy...

Milyen fizetést adnál egy mesterdiplomás pályakezdő tanárnak?

Figyelt kérdés

2022. febr. 4. 20:46
A kérdező szavazást indított:
Kevesebbet
Nettó 100 ezer/hó
Nettó 150 ezer/hó
A jelenlegi nettó 170 pont jó
Nettó 200 ezer/hó
Nettó 250 ezer/hó
50 szavazat
1 2 3 4 5
 1/46 anonim ***** válasza:
0%

A mesterdiplomás azt jelenti csak, hogy egyetemet végzett. Kétféle egyetem létezik tanáréknál. 1.Tanárképző (felsőben). TTK-át (középiskolában) taníthat.

Van még a fősulis/bsc tanító képzés is

Én magam a legerősebb egyetemen az ELTE-TTK-án végeztem. Alig kellett tanulnom. Minden fizika kollokviumom jeles lett úgy hogy előtte pár nappal tanultam csak rá. Szerinted ez nem vicces? Erre a büféképzőre nem lehet követelni életünk végéig hatalmas pénzeket. Az iskolai tanításra, azaz a valós munkavégzésre meg is kapjuk a reális fizetésünk. Három és fél hónap szabadsággal, amit már a pályakezdő is megkap. /jun 15-aug 23, + évszakonkékt 1-2 héttel/ + részmunkaidős napi 5-6 órás bejárással

2022. febr. 4. 20:53
 2/46 anonim ***** válasza:
68%
Én magam csak azért nem hagytam el a szakmát, mert számomra a MINŐSÉGI SZABADIDŐ a fontos! Az emberek egész életükben napi 8-10 órát hajtanak a mókuskerékben évi 20+ pár nap szabadsággal. Borzalmas ! Itt végre kiélhetem magam. Ha időnként gyújtök valamire magántanítványokat fogadok és nyáron táboroztatok, amivel + havi 100-200 is összejön.
2022. febr. 4. 20:56
 3/46 anonim ***** válasza:
97%
250-300-at megérdemelnek azok akik tanítják és* nevelik a gyerekeinket,egyetemet végzett emberek!:)
 4/46 anonim ***** válasza:
98%

A pedagógus fizetéseket egy fix összeggel kellene megemelni és nem százalékosan. Minden tanár bérét bruttó 200 ezerrel meg kellene emelni. Ezzel a kezdő bére a minimálbér kétszerese lenne és azzal már tudna mit kezdeni egy fiatal kezdő diplomás, megmaradna a bérkülönbség is a pályán tapasztaltabbaknál, de mivel nem %-ban lenne az emelés, a munkában töltött évekkel lassabban emelkednének a bérek, így nem lenne összességében olyan hatalmas költség, mint az orvosok béremelésénél.

Most a pedagógusok bruttó 200-420 ezer között keresnek. Ha ezt feltolnák és lenne 400-620 ezer között a bérük, azért már a fiatalok a pályán maradnának, de az idősebbek sem mennének el amiért nem lenne 20 év után a duplája a pénzük a kezdő bérüknek.

Egy %-kos emelésnél ha duplájára emelnék a kezdő tanárok bérét, akkor az idősebbekét is úgy kellene. Jó lenne persze 400-880 ezer közötti bérekkel gazdálkodni, de jelenleg már az is szép lenne ha nem a minimálbér lenne egy tanár bérének a kiindulása.

5/46 anonim ***** válasza:
9%
Minimálbér, többet nem érdemelnek!
2022. febr. 4. 20:57
 6/46 anonim ***** válasza:
22%

Olyan aranyos, hogy XY kérdező összeolvas XY kérdéseket és megszületik egy-egy új kérdés, a régiek anyagából!

A GYIK diszkrét bája...

2022. febr. 4. 20:58
 7/46 anonim ***** válasza:
93%
Igazából nem is ez a kérdés. Amíg nem lesz 300 körül a kezdő nettó, addig garantáltan tovább fog fogyni a szakma. Tanítottam egy darabig, de amíg az első multi csimpimunkával dupla annyit lehet keresni, mint tanárként, 4-5 év tapasztalattal meg 500 felett, addig felejtsük már el azt, hogy nyelveket beszélő, diplomás ember pedagógusnak állnak.
2022. febr. 4. 20:59
 8/46 anonim ***** válasza:
94%
#1 Minek kell ekkora baromságot hozzászólni?? Ha ennyire nem értesz valamihez, akkor inkább maradj csendben, vagy először tájékozódj!
2022. febr. 4. 23:44
 9/46 anonim ***** válasza:
86%
Nettó 300 ezret legalább.
2022. febr. 4. 23:45
 10/46 anonim ***** válasza:
78%
Legalább az a nettó 300k kijárna nekik, és őket sem kellene tizen órákat dolgoztatni/nap (meg a gyerekeket sem).
2022. febr. 6. 11:03
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!