Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az,hogy a magyar oktatás...

Az,hogy a magyar oktatás alacsony színvonalú, nem ellentmondásos (részben)?

Figyelt kérdés

Azért tartom ellentmondásosnak, mert elég sokan dolgoznak külföldön magyar diplomákkal.Az egyik nagy német autógyárnál fejlesztés is történik,magyar diplomásokkal.

A felsőoktatás véleményem szerint, nem alacsony színvonalú Magyarországon.

A közoktatás viszont más tészta.Azért is írtam a kérdésben,hogy részben.Az viszont tényleg alacsony színvonalú.De, van-e értelme pénzeket beleölni, hogy magas színvonalú legyen ha valaki utána úgyis diplomát szerez?

Vagy, akár ha szakmunkásképzőbe megy, ott is főleg a gyakorlati tudására lesz szüksége.

A közoktatás a 21. századra teljesen elvesztette a jelentőségét.A szociban volt olyan, hogy akinek volt gimnáziumi érettségije az kapott egy kényelmes, bár annyira nem jól fizető szellemi munkát, amivel élete végéig elvolt.

Ma már ez nagyon kevés, de jogos is,hogy kevés.Hiszen amit gimnáziumban tanulsz, az nem szaktudás, a munkaerőpiacon nem tudja használni az ember.

2022. febr. 3. 22:06
1 2
 11/17 tobas ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy a cégeknek is köszönhető a mostani helyzet. Egyik egyetemi oktatóm mesélte, aki megunta, hogy mást sem hallgat, csak azt, hogy az egyetemek képtelenek felkészíteni a hallgatókat a versenyszférára. Felkereste a cégeket, hogy akkor mégis hogyan működnek, miket kellene tanítani, válasz: hát ez üzleti titok, ilyenekről nem lehet beszélni. Most akkor mégis hogyan várják el, hogy valós tudást kapjunk?

2022. febr. 3. 22:53
 12/17 tobas ***** válasza:
74%
Az a szomorú, hogy láttam hogyan működik kint a dolog és sírni tudnék, hogy milyen egyszerű, de itthon nem fognak, mert a végén még valaki érdekeltségébe taposnak. Például a diákigazolvány, amit az egyetem maga ki tud állítani, nem kell 200 adat hozzá, de már chippel van felszerelve a kártya.
2022. febr. 3. 23:06
 13/17 tobas ***** válasza:
100%

"Van olyan szakma ahol kell a gyakorlat a versenyszférában, de például az IT több területén az internet a kimeríthetetlen tudás tárháza."

Az IT pont az a terület, ahol nagyon jól lehet boldogulni diploma nélkül is, de nem elvárható egyik szakterületen sem, hogy a kötelező gyakorlaton túl bárki rendelkezzen releváns szaktudással.

Az amit te interneten tanulsz, sohasem sem lesz egyenlő releváns szakmai tapasztalattal, esetleg portfolióként bemutathatod, hogy ezeket a programokat te fejlesztetted, beszélhetsz róla, hogy milyen módszer használtál vagy milyen nyelvet.

2022. febr. 3. 23:18
 14/17 anonim ***** válasza:
77%

Az összes oktatás egy kalap sz.r.

Miért van az hogy csak magán tanárokhoz kell járni ha megakar valaki valamit tanulni. Mert az iskolákban semmire nem tanitják meg .

2022. febr. 4. 06:47
 15/17 Magyarország jobban teljesít ***** válasza:
77%
A magyar oktatás egy fos.
2022. febr. 4. 09:03
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

#14 Nem kell magántanárokhoz járni.

Egyik gyerekemnek se volt soha egy magántanára sem, kettő már egyetemista a harmadik egy nagyon jó gimnáziumban tanul és nemsokára lesz egyetemista.

Van diák aki képes megtanulni az iskolában, van aki nem. Ahogy vannak tanárok akik nem megfelelően tanítanak, de nem ez az általános.

2022. febr. 4. 10:01
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

#14 Tanár vagyok és a diákjaim között egy osztályban vannak olyanok akik (szülei) szerint én meg a kollégáim nem tanítjuk meg amit kellene, különtanárhoz kell járnia, meg olyanok akik kizárólag az iskolai oktatásukkal kitűnő tanulók és versenyre járnak.

Tudod amikor a tanórán nem az órai anyaggal foglalkozik egy diák, majd bent a tanulószobán sem hajlandó csinálni a feladatát, hiába ülők mellé, hogy személyesen vele újra átbeszéljük, nem figyel oda, akkor persze hogy vagy megbukik vagy kell egy külön tanár neki iskolán kívül.

Volt is egy ilyen vitám egy szülővel, aki kifakadt amikor az újabb egyest megkapta már tőlem a gyereke, hogy akkor most ebből a tárgyból is kell vigye külön tanárhoz. Mondtam neki, hogy NEM KELL? azt a tárgyat én tanítanám meg a gyerekének. TŐLE, a szülőtől csak annyit kérek, hogy vegye a gyerekét rá arra amire nekem nem sikerült - és amiért órai munkára egyest kapott - hogy az órán nyissa ki a füzetét és csinálja velünk együtt a feladatokat, majd otthon készítse el a házi feladatát. Nem kell több, csak ne üljön úgy az órán, hogy a tollát sem hajlandó a kezébe venni csak pofázni végig.

És láss csodát! A szülő ezt megoldotta, a gyerek az órán csak leírta a többiekkel együtt a feladatokat, én tudtam neki segíteni ha nem ment jól valami, a házi feladatait megcsinálta - és a jegyei máris 3-as 4-esek voltak onnantól.

Ugyanez volt gyerekem középiskolájában, ahogy a fél osztály bukásra állt matekból és azzal magyarázták, hogy az ő csoportjuknak a tanára nem tud tanítani, nem is lehet nála megtanulni a matekot. Erre mondta a fiam, hogy volt náluk helyettesíteni és bizony jól tanít, semmi gond nem volt vele, csak éppen az a csoport testületileg nem hajlandó matekot tanulni. Aztán ki is derült, hogy soha egy házi feladatot nem készítettek el, soha az órán nem voltak hajlandóak csinálni a feladatokat és amikor a szüleik is ezt megértették, onnantól érdekes módon már nem volt szükség különtanárra a bukás elkerülésére, valahogy mégis elég volt az iskola.

2022. febr. 4. 10:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!