Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Századvég felmérése szerint...

A Századvég felmérése szerint a magyarok döntő többsége elutasítja a kiskorúakat célzó szexuális propagandát. De aki igent mond rá, az miért teszi?

Figyelt kérdés
[link]
2022. febr. 1. 12:27
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
17%

#8 Találkoztam vele, az óvodában, még 2009-ben, amikor a gyerekem óvónője elmondta, hogy az akkori ballib kormány milyen új elvárásokat foglalt számukra rendeletbe és hogyan is kell majd ezentúl bánniuk a gyerekekkel. Közte volt már akkor a gendersemleges nevelés, meg hogy nem hagyhatják, hogy a fiúk "fiús" játékokkal játszanak csak a lányok meg "lányos" játékokkal.

Ahogy utólag kiderült - csakis a mostani törvénymódosítás körüli vitában - hogy már évekkel ezelőtt voltak másik gyerekem gimnáziumában "érzékenyíteni" őket a mindenféle szexuális irányultságokkal szembe.

Attól mert hülye vagy és nem veszed komolyan a témát, az még sajnos valóság marad.

2022. febr. 1. 12:42
 12/41 anonim ***** válasza:
74%
"meg hogy nem hagyhatják, hogy a fiúk "fiús" játékokkal játszanak csak a lányok meg "lányos" játékokkal." - Azért én örülök, hogy kislány koromban nem erőltették rám a babázást, és legózhattam. Nem lettem kevésbé nő, mint akik babáztak, csak mérnöki diplomát szereztem, mert ez érdekel.
2022. febr. 1. 12:46
 13/41 anonim ***** válasza:
61%

Kérdező megfordítanám a kérdést. Szerinted milyen lehetett nekem úgy felnőni, hogy éreztem egyfajta ki nem mondott társadalmi nyomást a környezetemben, nem a szüleim felől, nem a bátyáim felől, nem a lengyel ágról, hanem úgy egy sugárzó nyomást...

Én kis óvodásként is visszatudok emlékezni, hogy bejött nekem a vagány Gergőke, aki egy szőke fiúsabb tökösebb gyerek volt.

Én visszatudok emlékezni, hogy megnéztem 12 éves korom előtt egy liftes fiút a kórházban miközben nagyapámat vagy anyai nagybácsikámat látogattuk.

Én visszatudok emlékezni arra is, hogy a Balcsi partján néztem meg jó testű pasit 12 évesen miközben bátyámmal és szüleimmel nyaraltunk.

Ennek ellenére, nem volt senki, akivel én ezt megtudtam volna osztani, magamban kellett tartanom sokáig. Közben titokban néztem a fiúk a klubbolt, olvasgattam erről, bátyám előtt egyízben lebuktam.

Iskola orvosnál, társadalomismeret órán, iskola orvosi szexuális felvilágosításnál erről nem sok szó esett, sőt a melegségre se tért ki, én meg érettségi előttig erről nem beszéltem...

Aztán 11-12. osztályos lehettem, és kiközösítették egy már általánosban is osztálytársam volt, leányzót az akkori osztályomból, amiatt mert leszbikus... én akkor felvállaltam magam, meg aztán otthon is.

2022. febr. 1. 12:48
 14/41 anonim ***** válasza:
81%
#11 Engem tegnapelőtt Orbán Viktor látogatott meg házi pálinkával. Beinvitáltam, megkínáltam pogácsával, aztán megegyeztünk abban, hogy a barackos tüske is hatósági áras lesz.
2022. febr. 1. 12:50
 15/41 anonim ***** válasza:
75%
Egyébként kérdező inkább azt javasolnám neked, hogy ha történik egy tanár részéről közép vagy általános iskolában egy molesztálási vagy zaklatási kisérlet, akkor ne zárjon össze a tantestület az igazgazó vezetésével, hanem próbálja meg kinyomozni, hogy van-e valami abban amit a gyerekek megfogalmaztak és intézkedjen és ne a gyerekeknek kelljen el bizonyítani és lebuktatni a tanárt... és ne a diákokat büntessék meg ezért...
2022. febr. 1. 12:52
 16/41 anonim ***** válasza:
74%

Na már megint itt a krumplimeghajtású Magyar Hírlap-rajongó kérdező :DDD

Minek válaszoltok egy ekkora droid nyomoréknak? Csak egyszerűen emlékeztessétek rá, hogy egy senki. Emellett ÁLLANDÓAN meleg témákról posztol, tehát valószínűleg valami témába vágó szexuális frusztráció(k)ban is szenved.

2022. febr. 1. 12:52
 17/41 anonim ***** válasza:
31%

#12 " Azért én örülök, hogy kislány koromban nem erőltették rám a babázást, és legózhattam. Nem lettem kevésbé nő, mint akik babáztak, csak mérnöki diplomát szereztem, mert ez érdekel."

Látom azért a szövegértéssel még maradtak gondjaid, mert pont NEM erről szólt amit leírtam.

"meg hogy nem hagyhatják, hogy a fiúk "fiús" játékokkal játszanak csak a lányok meg "lányos" játékokkal."

Ez pont azt jelenti, hogy rá kellett volna erőltetni egy gyerekere hogy olyasmivel játsszon amivel nem szeretett volna, vagyis hogy egy lánynak is KELL katonásat, autóversenyest meg egyebet játszania, ahogy egy fiúnak is KELL babáznia.

Én is legóztam kiskorom óta, én is mérnök lettem, én is az iparban dolgoztam - nőként. Nem erről beszélek. Ahogy arról sem, hogy a saját gyerekeim között sincsen megkülönböztetve a férfias vagy nőies tevékenység, a lányommal szoktuk festeni a szobákat, míg a fiaim imádnak főzni az apjukkal.

De nem KELL nekik olyan játékkal játszaniuk amivel amúgy nem akarnának, csak mert az lányos vagy fiús.

2022. febr. 1. 12:57
 18/41 anonim ***** válasza:
77%

Egyébként milyen érdekesek ezek a nemekhez köthető sztereotípiák.

Anyám apás kislány volt 53-ban született, folyton apja közelében lógott és sokat is tanult az apjától, így simán feltalálja magát özvegy asszonyként és nem hívja ki a szerelőt, apróbb hiba elhárításért.

Apám viszont lengyel férfiként aki 49-ben született, ő például volt, hogy a húgai bugyiját mosta ki, miután gyomorrontásuk lett a táborban, meg megtanult varrógépen varrni, de emellett még tudott szerelni, barkácsolni is, sőt Isteni paradicsom levest tudott főzni, mikor szívinfarktust kapott, utána rokkant nyugdíjas lett, de otthoni teendőket ő látta el, meg az én nagyapámról is ő gondoskott mikor utolsó féléve volt hátra az életéből...

Én pasiként imádok főzni és meleg is vagyok, bár míg otthon éltem, nem nagyon főztem... de önállóan megtanultam és jó ételeket tudok főzni, ettől nem vagyok férfiatlanabb... műszaki dolgokhoz analfabéta vagyok.

2022. febr. 1. 13:04
 19/41 A kérdező kommentje:
Kedves 16-os: egyszer írtam ki ilyen irányú kérdést, másrészt egy felmérést végeztek ezzel kapcsolatban, tehát kérdeztek és válaszok is születtek rá, vagyis valamilyen szinten mégis érdekli az embereket ez a kérdés, hogy azért pláne kisgyerekeknek ne propagálják természetes beállítottságként azt, ami valójában nem az, mert ő még ezt nem tudja felmérni. Akkor mindenki frusztrált beteg, aki nemmel válaszolt?
2022. febr. 1. 13:07
 20/41 anonim ***** válasza:
0%
17# Reménytelen küzdelmet folytatsz. Az ész harca a tudattalan söpredékkel... :( Hiába mondod nekik, nem fogják megérteni, mi a különbség szabad akaratból akarni valamit/nem akarni vagy úgy, hogy (akár finom eszközökkel) kényszerítve legyen. És tudod, ugyanezek az emberek kérik számon, hogy miért élünk autoriter rendszerben meg miért nincsen valódi demokrácia. Azért, mert még a különbséget sem értjük a fogalmak között
2022. febr. 1. 13:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!