Ha döntési pozícióban lennél mennyivel emelnéd a pedagógusok bérét?
Figyelt kérdés
2022. jan. 31. 13:55
11/21 anonim válasza:
Sávosan. A kezdő pedagógus kapjon pl 40 százalékot, a "felette" lévő 30 át, a "legjobban" keresők csak 10-20 százalékot.
12/21 anonim válasza:
Szerintem nem összehasonlítható a versenyszférával. Illetve, nem csak az a munka tartozik abba a kategóriába, ami különböző nyelveket tart megbeszéléseket, hanem egy egyszerű iroda munka is versenyszférának számít. És igenis mérhető a produktivitása, hiszen, ha minden gyerek bukik, vagy feltűnően rossz jegyeket kap, akkor elküldik a tanárt. Arról pedig nem tehet senki, hogy a rossz tanárt is alkalmazzák, hiszen ilyen helyzetbe egyre kevesebben tanulnak tanárnak, vagy helyezkedik el tanárnak, ezért kevés a létszám, tehát "bárkit" felvesznek. Erről nem ők tehetnek.
13/21 anonim válasza:
"És igenis mérhető a produktivitása, hiszen, ha minden gyerek bukik, vagy feltűnően rossz jegyeket kap, akkor elküldik a tanárt."
Te Magyarországon élsz?
Amikor én jártam gimibe, akkor az osztály háromnegyede privát órákat vett matekból,fizikából, idegen nyelvből, mert kvázi semmit nem oktattak.Ha jól tudom még mindig ott oktatnak, pedig ez több, mint 10 éves story.
Amikor baj van egy tanárral, akkor az igazgató mindig körömszakadtáig védi.A szülő vagy annyiban hagyja, vagy megy egy szinttel feljebb.
14/21 anonim válasza:
Amikor én voltam középiskolás, 2 tanárt is lecseréltünk, nem védte egyiket sem az igazgató, Magyarország, 1999-2003.
15/21 anonim válasza:
Kezdőnek nettó 400 ezer. És valószínűleg kitalálnék valami bónusz rendszert, hogy a munkájukat jól és lelkesen végző tanárok jutalmat kaphassanak, így ösztönözve lennének egy kicsit.
16/21 anonim válasza:
Nem emelném, mert a túlnyomó hányaduk igénytelen, pszichésen alkalmatlan arra, hogy emberekkel foglalkozzon, érdemi oktatást nem végeznek, - hanem a diákoknak szervezett internetes feladatok kiosztásával váltják ki a tényleges oktatást - és már-már többet vannak (a legkülönfélébb, simlis indokokkal)- fizetett - tanítási szüneten, mint ahány tanórát leadnak. Sokan mondanák erre azt, hogy ezt egy majom is képes elvégezni - akár ingyen is.
17/21 anonim válasza:
Azért akik itt szidják a pedagógusokat, kíváncsi lennék, hogy elmennének-e pedagógusnak a jelenlegi pedagógus bérek és körülmények mellett.
18/21 anonim válasza:
Jelentősen, akár a duplájára is (pedig egyébként negatív véleménnyel vagyok a többségéről). Az emelés hatására talán több, jó képességű tanár kerülne ki az egyetemről és el lehetne küldeni a p***ába az összes hatalommániás barmot, aki ugyan tanítani nem tud, de nagyon nagyra tartja magát.
19/21 anonim válasza:
50% lenne szerintem a minimum, akkor egy mesterdiplomás tanár nem 172-vel kezdene, hanem 255-tel, ami még szintén nem egy nagy összeg.
20/21 anonim válasza:
A jelenlegi bértábla, ami alapból felháborító, de pont a pályakezdőkkel szúr ki leginkább. Elvégzed a főiskolát/egyetemet 391 ezerről indul a bruttó bér, ami teljesen nevetséges, főleg hogy évekig nem lehet növekedésre számítani. Egy fiatal miért maradna dolgozni egy ilyen pályán, ahol ezért a megalázóan alacsony bérért cserébe a tankerület inzultája napi szinten, semmilyen joga nincs fegyelmeznie a gyereket, a szülők cseszegetik naponta. Aki pl. nyelvtanár vagy szakos és nyelvtanár egyszerre az könnyen el tud helyezkedni máshol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!